کد خبر: ۷۴۴۵۴
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۸۷ - ۱۲:۴۷
آذر منصوری خطاب به اصلاح‌طلبان مطرح کرد:‌

پرهیز از ورود زودهنگام به انتخابات ریاست جمهوری

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آذر منصوری، معاون سیاسی دبیر کل حزب مشارکت ضمن ارزیابی انتخابات مجلس هشتم شورای اسلامی اظهار داشت: «انتخابات مجلس هشتم و دوره‌های اخیر مجلس، به ما ثابت کرده که به هر حال اراده‌ای در کشور وجود دارد که به دنبال بی‌اثر کردن رأی مردم است».

وی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب، در این‌باره اضافه کرد: « این اراده، روشی عملی برای تحقق اهداف خود دارد و آن القای این باور در اذهان مردم است که رأی دادن و رأی ندادن نتیجه‌ای ندارد و بی‌تاثیر و بی‌ثمر است».

منصوری با اشاره به اینکه "کشور در این دوره از انتخابات مجلس شاهد کاهش جدی مشارکت مردم در انتخابات در مقایسه با دیگر دوره‌های انتخابات مجلس بوده است"، افزود: «کاهش مشارکت مردم ناشی از اراده‌ای است که دغدغه‌ای برای میزان مشارکت مردمی در انتخابات ندارد و در جهت کاهش مشارکت مردمی، رقیب و نیروهای منتقد و دگراندیش را در هر سطحی از گردونه رقابت حذف می‌کند».

وی افزود: «علائم،‌ شواهد و مصادیق حضور این تفکر و اراده در کشور در این دوره از انتخابات به حدی ملموس و روشن بود که کسی را یارای انکار آن نیست».

این عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت در ادامه گفت: «برخورد بی‌سابقه‌ای که هیات‌های اجرایی و پس از آن هیات‌های نظارت با نامزدهای نمایندگی مجلس داشتند و همچنین رفتارهایی که به هنگام اخذ و شمارش آرا صورت گرفت، همگی زمینه‌های یاس و دلسردی مردم را فراهم کرد که در آمار و میزان مشارکت مردمی نمایان شد».

وی ادامه داد:‌ «از سوی دیگر اقدام خلاف قانونی در این دوره به صورت برجسته و علنی صورت گرفت که به طور صریح و روشن با نص صریح قانون و فرمایشات حضرت امام(ره) مغایرت دارد و آن حضور و دخالت برخی نهادهای غیرقانونی و غیرمسئول در امر انتخابات بود».

منصوری با اشاره به اینکه "البته در برخی دوره‌های گذشته از انتخابات نیز این دخالت‌های غیرقانونی دیده‌ می‌شد"، افزود:«اگر در دوره‌های گذشته این دخالت غیرقانونی، به صورت غیرعلنی وجود داشت، متاسفانه در این دوره کاملا علنی شد».

وی اضافه کرد:« برگزار کنندگان انتخابات مجلس هشتم، نه تنها از هیچ تلاش و اقدامی در جهت کاهش مشارکت مردمی و حذف رقیب فروگذار نکردند بلکه رسانه ملی هم هم‌نوا با آنها تلاش چشمگیری در جهت تبلیغات یکسویه داشت و همه با هم نتیجه انتخابات مجلس هشتم را به نفع جریانی خاص رقم زدند».

منصوری با اشاره به اینکه‌ "در خوش‌بینانه‌ترین حالت، میزان مشارکت مردمی به ویژه در شهرهای بزرگ در انتخابات مجلس هشتم، از 50 درصد عبور نمی‌کند"، افزود:« برگزار کنندگان با حذف دو سوم ناظران کاندیداهای اصلاح‌طلب و اخراج بخش عمده‌ای از ناظران از حوزه‌های اخذ رأی و به‌هنگام شمارش آرا، شرایط را به گونه مطلوبی برای ورود نامزدهای همسو با جریان حاکم به مجلس هشتم فراهم کردند و در پایان نیز به هیچ یک از اعتراضات توجهی نکرده و پاسخی ندادند».

وی همچنین با اشاره به اینکه "اظهارات بخشی از نیروها و شخصیت‌های داخلی و خارج از کشور هم در کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات مؤثر بودند"، خاطرنشان کرد:« آنچه برای آینده باید مورد توجه جدی قرار گیرد این است که باور شکل‌گرفته در مردم مبنی بر بی‌اثر بودن رأی‌شان باید تغییر کند». 

منصوری اضافه کرد: «نتیجه حاصل‌شده از انتخابات مجلس هشتم نشانه عدم اقبال عمومی به اصلاح‌طلبان نیست بلکه نشانه شکل‌گیری این باور است که مردم در انتخابات تاثیری ندارند و متاسفانه این باور بسیار خطرناک و نگران کننده است».

وی در عین حال به رفتارهای مجموعه اصلاحات نیز در انتخابات مجلس هشتم اشاره کرد و افزود: «آسیب‌هایی که متوجه ائتلاف اصلاح‌طلبان بود و ائتلاف را تهدید می‌کرد، در سرگردانی مردم به هنگام رأی دادن افزود و بررسی این آسیب‌ها باید به صورت جدی در دستور کار اصلاح‌طلبان قرار گیرد».

معاون سیاسی دبیرکل حزب مشارکت در ادامه با اشاره به نکاتی که باید برای آینده مورد توجه جدی اصلاح طلبان قرار گیرد، تاکید کرد: «اصلاح‌طلبان باید در آینده از مکانیزمی استفاده کنند که رفتارشان را در راستای خدمت و اراده مردم شکل دهد و از سوی دیگر باید بر حفظ ائتلاف به عنوان جدی‌ترین راهبرد تاکید کرد».

وی ادامه داد: «در این مقطع اصلاحات باید برای حرکت‌های بعدی خود، نقد جدی شرایط موجود سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی را در دستور قرار داده و ضمن آن، برنامه‌های عملی خود را برای آینده تدوین و ارائه کند».

منصوری با تاکید بر این‌که "با نتیجه حاصله از انتخابات مجلس هشتم و ترکیبی که این مجلس خواهد داشت، بیشتر توجه‌ها به سمت ریاست‌جمهوری دهم خواهد بود"، خاطرنشان کرد: «بی‌تردید خواست و توجه اصلی مردم این است که انتخابات ریاست‌جمهوری دهم، نتیجه‌ای مناسب برای کشور در بر داشته باشد و حاصل آن، شرایط را در جهت حل مشکلات ایجاد شده در زندگی مردم و جایگاه بین‌المللی کشور فراهم کند».

وی بر این اساس تصریح کرد: «به نظر می‌رسد در این مقطع، ورود زودهنگام به انتخابات ریاست‌جمهوری نمی‌تواند چندان مناسب تلقی شود چراکه اصلاحات رسانه‌ای فراگیر و پرنفوذ ندارد و این ورود زودهنگام‌ می‌تواند آسیب‌ها و تهدیدهای اصلاحات را افزون‌تر سازد».

منصوری تاکید کرد: «تا زمانی که به آسیب‌شناسی انتخابات مجلس هشتم به طور کامل نپرداخته‌ایم، سخن از انتخابات ریاست‌جمهوری دهم بیراهه است».

وی با تاکید بر لزوم نگاه برنامه‌ای اصلاح‌طلبان به آینده، گفت: «اصلاح‌طلبان از برخورد گزینه‌ای با موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری دهم جدا پرهیز کنند و بیش از هر چیز نگاهی برنامه محور به این مقوله داشته باشند، چرا که سخن از گزینه‌های مورد نظر، تنها باعث شکاف و چند دستگی‌ می‌شود».

منصوری افزود:«از سوی دیگر اگر گزینه‌ای به صورت جدی در این شرایط زودهنگام از سوی اصلاح طلبان برای ریاست‌جمهوری دهم مطرح شود، طبق سوابقی که وجود دارد، پروژه تخریب از هم‌اکنون آغاز خواهد شد و پرونده‌سازی‌ها شکل‌ خواهد گرفت».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین