دانشمندان از کشف فسیل کاملا سالم جنین دایناسوری خبر داده اند که در آستانه سر در آوردن از تخم بوده است.
این جنین در گانژو در جنوب چین کشف شد و محققان تخمین میزنند که حداقل ۶۶ میلیون سال قدمت دارد.
اعتقاد بر این است که این دایناسور از گونه تروپاد بدون دندان یا اُویراپتوروسور است و نام آن را "بچه یینگلیانگ" گذاشتهاند.
"فیون وایزوم ما" می گوید که این جنین "بهترین جنین دایناسوری است که تا به حال در تاریخ پیدا شده است".
این کشف همچنین به محققان درک بیشتری از ارتباط بین دایناسورها و پرندگان مدرن داده است. این فسیل نشان میدهد که جنین در وضعیتی پیچ خورده قرار داشته است که به آن «توکینگ» میگویند؛ رفتاری که در پرندگان کمی قبل از خروج از تخم دیده میشود.
دکتر ما به خبرگزاری فرانسه گفت: "این نشان میدهد که چنین رفتاری در پرندگان مدرن ابتدا در میان اجداد پرندگان یعنی دایناسورها شکل گرفته است."
اُویراپتوروسورها دایناسورهای پردار بودند که در اواخر دوره کرتاسه بین ۱۰۰ تا ۶۶ میلیون سال پیش در آسیای فعلی و آمریکای شمالی زندگی میکردند.
پروفسور استیو بروسات باستانشناس که از اعضای تیم تحقیقات بود، در توییتی نوشت این فسیل "یکی از خیره کنندهترین فسیلهای دایناسور" است که تا به حال دیده و جنین در آستانه بیرون آمدن بوده است.
اندازه "بچه یینگلیانگ" از سر تا دم ۲۷ سانتی متر است و در داخل یک تخم ۱۷ سانتی متری در موزه تاریخ طبیعت سنگی یینگلیانگ در چین قرار دارد.
این تخم برای اولین بار در سال ۲۰۰۰ کشف شد، اما پیش از آنکه مورد مطالعه قرار گیرد به مدت ۱۰ سال در انباری نگهداری می شد.
تنها زمانی که کار ساخت و ساز در موزه آغاز شد و فسیلهای قدیمی در حال طبقهبندی بودند، محققان توجه خود را به تخمی معطوف کردند که گمان میکردند جنینی در آن قرار دارد.
بخشی از بدن دایناسور هنوز توسط سنگ پوشانده شده است و محققان از تکنیکهای اسکن پیشرفته برای ایجاد تصویری از اسکلت کامل آن استفاده خواهند کرد.