کد خبر: ۷۴۵۸۱
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۸۷ - ۲۲:۵۵
رئیس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی اعلام كرد:

اجرای طرح امنیت اخلاقی درشركتهای خصوصی ازنیمه اردیبهشت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: شركت‌های خصوصی داخلی و حتی خارجی باید قوانین جمهوری اسلامی ایران را رعایت كنند. 

به گزارس خبرنگار سرویس اجتماعی آفتاب سردار احمد روزبهانی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت:« در اجرای این طرح ابتدا شركت‌هایی كه بدون تابلو بوده و حتی در مكان‌های مسكونی فعالیت می‌كنند مدنظر پلیس است و ما ابتدا به سراغ این شركت‌ها رفته و حتی از مردم نیز درخواست می‌كنیم تا وجود اینگونه شركت‌ها را به پلیس 110 اعلام كنند».

وی با بیان این که بعضی از باندهای تبهكار در پوشش شركت‌ها اقدام به اقدامات مجرمانه می‌كنند، گفت:« باندهایی را در بعضی از این شركت‌ها شناسایی كردیم كه زنان و دختران را به انحراف می‌كشیدند و مشكلات عدیده‌ای را برای مردم پیش آوردند».

رییس پلیس امنیت اخلاقی ناجا با بیان این كه نیروی انتظامی در بحث امنیت اخلاقی تا زمانی كه نیاز باشد در چارچوب قانون دخالت خواهد كرد، در مورد هماهنگی انجام شده با دستگاه قضایی در خصوص اجرای این طرح گفت:«در برخورد با جرایم مشهود، لازم نیست با قوه قضاییه هماهنگی انجام شود و قانون اختیاراتی را به نیروی انتظامی داده است ».
وی درعین حال تصریح كرد:« نیروی انتظامی تا كنون در اجرای هر طرح، هماهنگی‌های لازم را با مسوولان ذیربط داشته است».

طرح امنیت اجتماعی مطابق با مصوبه هیات دولت 
سردار روزبهانی در ادامه با اشاره به مصوبه هیئت وزیران در سال 63 در زمینه نظارت بر شركت‌های خصوصی گفت:« هیئت وزیران در جلسه 23/3/1363 آئین نامه‌ای را تحت عنوان نظارت بر اماكن عمومی به تصویب رساند كه به استناد تبصره ذیل ماده 2 آن شركت‌های خصوصی از نظر انتظامی و كنترل مشمول هستند». 

وی گفت:« بند دیگر این آئین‌نامه می‌گوید باتوجه به این‌كه افراد سودجو و فاسد با تأسیس شركت در پوشش اقدام به ارتكاب اعمال خلاف شرع و مخل امنیت و خطرناك علیه حیات سالم جامعه می‌كنند به استناد بند 5 از اصل 156 قانون اساسی اختیارات كنترل، نظارت بر این محیط ها از جمله اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرایم به عهده قوه قضاییه است كه این وظیفه از طریق ریاست محترم قوه به دادستانی كل كشور محول شده كه از طریق دادستانی كل كشور این وظیفه به مأموران انتظامی تنفیذ شده است». 

وی گفت:«در طول اجرای مأموریت‌های ناجا هیچ مكانی را بدون اخذ مجوز قانونی وارد نشدیم و در جایی كه جرم مشهود بود وارد شدیم و در مكان هایی كه نیاز بوده از قوه قضاییه حكم گرفتیم». 

سردار روزبهانی گفت:« نمی‌توان گفت كه چون اسم شركت خصوصی است ناجا هیچ اطلاعی از اقداماتی كه در این مكان‌ها می‌شود نداشته باشد زیرا در شركت‌های خصوصی بیش‌تر افرادی كه مشغول فعالیت هستند با هم نا‌محرم هستند و افراد عادی نیز به این مكان‌ها تردد می‌كنند». 

وی ادامه داد:« ما قبلاً اطلاعات لازم را درباره این شركت‌ها به دست آورده و با شناسایی و اطلاعاتی كه داریم وارد این مكان‌ها‌ می‌شویم .»

چهاردیواری به نام شركت وتبدیل به لانه فساد 
سردار روزبهانی اجرای این طرح را یك هشدار برای شركتهایی دانست كه خلاف عرف ، شرع و قانون فعالیت می‌كنند و اظهار كرد:«در مواردی مشاهده شده كه یك چهاردیواری به نام شركت، باز و تبدیل به لانه فساد، مكانی برای ارتباطات نامشروع، خرید و فروشهای غیرقانونی و غیرمجازشده و زمانی كه داخل شركت می‌شویم، به نظر می‌رسد این شركت، شركتی در خارج از كشور است و قانون این كشور، شامل این مكان نمی‌شود؛ بطوریكه در بعضی از شركتها، خانمها اصلا روسری سرشان نیست و لباس مبتذلی بر تن دارند. همچنین ارتباطاتی كه با همكارانشان برقرار می‌كنند، بر خلاف قانون، شرع و عرف است. باید گفت این شركتها، خانه‌های خصوصی نیستند و نظارت بر این شركتها، وظیفه نیروی انتظامی است».
 
سردار روزبهانی با طرح این سؤال كه چرا باید در كشور جمهوری اسلامی، گزارش دهند كه یك شركت، بیش از تعداد انگشتان دست، دختران را به فساد كشیده است؟ اظهار كرد: «متاسفانه زنانی كه نیازمند شغل هستند، با مراجعه به بعضی از این شركتهای خصوصی، با كسب درآمد ناچیز به صورت ماهانه، پول لوازم آرایش و لباس خود را از كارفرمایان، به منظور رسیدن به اهداف ناسالم این افراد دریافت می‌كنند».
 
وی در پاسخ به این كه اگر شركتی در صورت مراجعه پلیس درب را به روی ماموران باز نكرد ، پلیس چه برخورد خواهد كرد؟ گفت:« نیروی انتظامی با طی كردن مراحل قانونی كه مدت زمان زیادی نخواهد داشت، با هماهنگی‌های تلفنی با مراجع قضایی وارد عمل خواهد شد». 

رییس پلیس امنیت اخلاقی ناجا افزود:« تمام شركتهای تجاری ـ خدماتی و ... در ایران، باید تابع قوانین و مقررات این كشور باشند و پلیس نیز با هر یك از این شركتها حتی اگر خارجی باشند، بر اساس قانون عمل كرده و نسبت به جرم انجام شده آنها، برخورد متناسب خواهد داشت». 

اجرای این طرح در سراسر كشور 
وی درباره برخورد با شركتهای متخلف همچنین توضیح داد:« برخورد پلیس با شركتها، برخوردی نرم خواهد بود؛ اما ماموران، با كسانی كه در برابر آنها، مقاومت غیرقانونی داشته باشند، برخورد شدیدتری خواهد كرد». 

سردار روزبهانی با بیان این كه این طرح ابتدا در تهران و در ادامه، به صورت سراسری در كشور اجرا می‌شود، تأكید كرد:«تا زمانی كه احساس كنیم برای ایجاد امنیت كامل، نیاز به اجرای طرح‌های ویژه است، در موضوعات مختلف وارد خواهیم شد». 

رییس پلیس امنیت اخلاقی ناجا، با تشریح آیین‌نامه نظارت بر اماكن عمومی ، درباره تفویض اختیار برخورد با تخلفات عمومی به پلیس، بیان كرد: «به استناد تبصره ذیل ماده دو آیین‌نامه نظارت بر اماكن عمومی شركتهای خصوصی از نظر انتظامی و كنترلی مشمول این آیین‌نامه قرار گرفته‌اند». 

وی ادامه داد: «با توجه به این كه برخی از افراد سودجو و فاسد با تاسیس شركت اقدام به اعمال خلاف شرع، مخل امنیت و خطرناك می‌كنند، بند 5 اصل 156 قانون اساسی، كنترل و نظارت بر این گونه محیطها از جمله اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرایم را بر عهده قوه قضاییه گذاشته كه این وظیفه از سوی ریاست قوه قضاییه به دادستانی كل كشور محول شد و از طریق دادستانی كل كشور، این وظیفه به پلیس تفویض شده است». 

سردار روزبهانی در ادامه این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگاری، مبنی بر این كه «به گفته برخی جامعه‌شناسان، اجرای طرحهای امنیتی در كشور، می‌تواند موجب به عمق رفتن جرایم از سطح جامعه ‌شود، آیا شما مخالف این نظر هستید؟» گفت: «ممكن است در مواردی چنین اتفاقی بیفتد اما این نكته راهم باید در نظر داشت كه تعداد جرایم در مدت اجرای طرح‌ها كاهش یافته و بطور مثال، كشفیات مشروبات الكلی، بیشتر و قیمت این مشروبات در جامعه بالا رفته كه نشان دهنده كم شدن این كالا در جامعه است». 

وی افزود:« با پیچیده‌تر شدن جرایم در جامعه، فعالیتهای اطلاعاتی پلیس نیز برای پیشگیری از ایجاد زمینه جرم، پیچیده‌تر می‌شود كه می‌توان در این رابطه به فعالیتهای مبارزه با باندهای فساد توسط پلیس اشاره كرد». 

رییس پلیس امنیت اخلاقی ناجا، درباره موضوع بازرسی از ساكهای خرید زنان در برخی نقاط توسط ماموران گشت ارشاد گفت:« با كدام سند این موضوع مطرح می‌شود؟ هرچند بعضی هم گفته‌اند ما شنیده‌ایم كه مردم را ماموران به صف كرده‌اند تا آنها را بازرسی كنند؟ درحالیكه ما ایرانی هستیم و سرمان، زیر حرف زور نمی‌رود. اگر پلیس بیاید و بخواهد شما را به صف كند، آیا شما این كار را انجام می دهید؟
وی ادامه داد: هیچ شكایتی در خصوص بازرسی از مردم به «197» و یا مركز فوریتهای پلیسی «110» در این خصوص گزارش نشده است».
 
سردار روزبهانی با بیان این كه مردم از اجرای طرح ارتقای امنیت اجتماعی حمایت كرده‌اند، گفت:« این حمایت باعث دلگرمی ماست» .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین