آفتابنیوز : آفتاب: حضرت آیت الله خامنه ای تقوا و خودسازی، مجهز شدن به دانش دین و معارف الهی و شناخت جریانهای سیاسی داخل و جهان را مهمترین مسئولیت های روحانیت برشمردند و تاکید کردند: «مسئولیت روحانیون و طلاب در تحقق اهداف معنوی جمهوری اسلامی ، بسیار سنگین است».
به گزارش گروه دریافت خبر آفتاب، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز در دیدار هزاران نفر از علما، فضلا، روحانیون و طلاب استان فارس، در تبیین دشواری وظایف و مسئولیت های روحانیت به نیاز بسیار اساسی بشر به امنیت اشاره و خاطرنشان کردند: «امنیت واقعی ملت ها در پرتو دو عامل "اقتدار" و "معنویت دینی" به دست می آید و جمهوری اسلامی به عنوان نمود قدرت سیاسی اهل دین، الگویی است که باید از این دو عامل برخوردار باشد و همین ضرورت تاریخی ، مسئولیت روحانیت را بسیار سنگین می کند».
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به گسترش حوزه تاثیرگذاری روحانیون افزودند: «امروز برخلاف گذشته تاثیر روحانیت به حوزههای فردی و جمعهای محدود خلاصه نمیشود بلکه روحانیت در سایه استقرار نظام جمهوری اسلامی ، داعیه دار هدایت معنوی بشر است و این مسئله، دغدغه ها و مسئولیتهای فراوانی را به همراه میآورد».
رهبر انقلاب اسلامی تحقق مسئولیت های مهم روحانیون را در درجه اول در گرو تقوا و خودسازی دانستند و افزودند: «روحانیون به ویژه طلاب جوان باید خودسازی و تهذیب نفس را بسیار جدی بگیرند چرا که انسان بی تقوا نمی تواند دیگران را هدایت کند».
ایشان فراگرفتن دانش و معارف دین را دومین نیاز عمیق روحانیت برشمردند و با اشاره به سالروز شهادت استاد مطهری افزودند: «آن شهید بزرگوار با معارف و حقایق دین آشنا بود و کتابهای گرانقدرش ، نشان دهنده رزق واسعه و تفضلات الهی به آن شهید بزرگوار است ولازم است جوانان حتما یک دوره از کتاب های استاد مطهری را مطالعه کنند تا با بخش هایی از معارف اسلام آشنا شوند».
رهبر انقلاب اسلامی آشنایی با فقه و علوم عقلی را از نیازهای طلاب دانستند و با اشاره به تلاش برخی قدرتها برای منحرف کردن ذهن ملتها از طریق فلسفه یا مطالب شبه فلسفی خاطرنشان کردند : «راه مقابله با این تلاش ها، تکفیر، دشنام و عصبانیت نیست ، بلکه باید با تکیه بر حقایق دین و معارف عقلی، ذهن بشر را در مقابل مطالب و نظریات انحرافی، نجات داد و دستیابی به این مهم ، نیازمند عالم شدن و پرورش انسانهای متفکر نظریه پرداز است».
ایشان در همین زمینه آشنایی با منطق و زبان روز را مهم خواندند و افزودند: «باید در تبلیغ و تبیین از ابزارها و وسایل پیشرفته روز نیز استفاده کرد اما منطق و زبان روز یعنی درک فضای ذهنی مخاطبان و چاره جویی عالمانه برای حل مشکلات امروز آنان».
رهبر انقلاب اسلامی در ادامه تبیین ضروریات و نیازهای امروز روحانیت و حوزه های علمیه، نگاه درست به سیاست جهانی و شناخت جریانهای سیاسی داخلی و جهان را در ایفای مسئولیت های سنگین روحانیون مهم برشمردند و افزودند: «روحانی آگاه باید با درک جریانهای سیاسی بین المللی، دو نقطه اساسی گمراهی و هدایت بشر را درک کند».
ایشان سیاست های حاکم بر قدرت های بزرگ را زمینه ساز ترویج فساد و ظلم و موجب جنگ و خونریزی در جهان دانستند و افزودند: «جمهوری اسلامی پرچم مقابله با این سیاستها را در جهان برافراشته است و به همین علت مورد هجوم مستمر و گسترده جبهه استکبار قرار گرفته است».
حضرت آیت الله خامنه ای با انتقاد از کسانی که به علت ضعف و ساده انگاری، تدبیر را با فاصله گرفتن از اصول و چارچوبها اشتباه گرفتهاند افزودند : «معیار اساسی این است که ما روشن بینانه و آگاهانه از اسلام الهام بگیریم، شجاعانه اهداف خود را اعلام کنیم و مدبرانه به سمت آن اهداف حرکت کنیم».
رهبر انقلاب اسلامی هوشیاری در مقابل دشمن را از نمودهای تقوا برشمردند و افزودند: «جمهوری اسلامی از لحاظ معنوی قابل توسعه و گسترش است و حوزه های علمیه باید روحانیون و فضلای متقی، آگاه، عالم و شجاع تربیت کنند و این عالمان با تقوا، همچون ستونهای مستحکم، بخشی از سنگینی بنای عظیم جمهوری اسلامی را بر دوش بگیرند».
رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود استان فارس را منطقه زرخیز تربیت نیروی علمی و عالم دینی دانستند و با اشاره به سابقه بیش از هزار ساله این منطقه در پرورش علمای گرانقدر و ذخائر عظیم علم دین افزودند: «این حقایق، نشان دهنده آمادگی دینی و معنوی مردم این منطقه در گذشته و حال و آینده است و باید قدر آن را دانست».
در ابتدای این دیدار آیت الله حائری شیرازی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شیراز با اشاره به مشکل نبود امنیت در غرب با وجود گسترش اقتدار ظاهری افزود: «امنیت از دو رکن اقتدار بیرونی و بازدارندگی درونی تشکیل شده است اما اکنون تمدن غربی با از دست دادن معنویت، هر روز با امنیت کامل فاصله می گیرد».