حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در خصوص علل عقب ماندگی صنعت فضایی ایران در حوزه پرتاب ماهواره مدعی شد: در مقدمه برجام آورده بودند که برجام، مقدمهای برای ورود به عرصههای دیگر از جمله مباحث منطقهای، موشکی و حقوق بشر است. در دولت یازدهم و دوازدهم هر تحقیق، توسعه و پیشرفتی که منجر به نگرانی غرب و آمریکا میشد و ممکن بود در روند اجرای برجام اثر بگذارد، متوقف نگه داشته میشد و دولت محدودیتهایی در رشد و پیشرفت آن حوزه ایجاد میکرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در همان دوره قرار بود موشکی با حضور رئیسجمهور تست شود اما نه تنها شخص رئیس جمهور در مراسم تست پرواز موشک حضور نیافت بلکه با حضور وزیر دفاع در این مراسم نیز مخالفت کرد. وزیر دفاع وقت علیرغم ممانعت رئیس جمهور، با مسئولیت خودش در مراسم تست موشک حضور یافت و بعد هم مورد سرزنش رئیسجمهور قرار گرفت.
نماینده در مجلس با ادعای اینکه دولت گذشته در رشد و توسعه فناوری فضایی موانع جدی ایجاد کرد، اظهار داشت: دولت روحانی برای اینکه حسن نیت خود را به غرب نشان دهد، مانع رشد و پیشرفت علوم فناوری فضایی شد و بودجههای مربوط به تحقیق و توسعه در این دو حوزه را به شدت کاهش داد لذا در مسیر رشد این علوم موانع جدی ایجاد شد و این دو حوزه آسیب دید. اما نیروهای مسلح اجازه ندادند این عقب افتادگی مزمن شود و علیرغم وجود همه فشارها توانستند رشد و پیشرفت در این حوزهها را به حدی برسانند که کشور به سطح خوبی از بازدارندگی دست یابد و دشمنان جرات تعرض به ایران را نداشته باشند.
عضو فراکسیون روحانیون مجلس تصریح کرد: البته نیروهای دفاعی با جرئت و جسارت و شهامت اجازه نداد خواست دولت قبل مبنی بر عقبنشینی ایران از عرصههای موشکی و هوافضا محقق شود. امیدواریم این حرکت امنیت بخش ادامه یابد و دشمنان جرأت تعرض به منافع ملت ایران را پیدا نکنند.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در برنامه تلویزیونی با اشاره به عقب ماندگی در علوم فضایی و پرتاب ماهواره گفت: اگر برخلاف منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، نوسانات و بیمهریهایی نسبت به فناوریهای سطح بالا و فضایی در کشور انجام نمیشد و برخی افراد با نادانی به این حوزهها ضربه نمیزدند، امروز در علوم و فناوری فضایی خیلی جلوتر بودیم و پیشرفت بیشتری کرده بودیم.