وردپرس و پنل مدیریتی قدرتمند آن راه ایدئالی برای راهاندازی یک تجارت حتی در فرامرزها را فراهم نموده است. باآنکه وب مستران و طراحان سایت اذعان دارند که ساخت سایت با وردپرس بسیار راحت و قابلفهم است، اما در این راستا آموزشهایی نیز الزامی است. به مدد این آموزشها میتوانید مراحل را درزمانی کوتاهتر و با دقت نظر بیشتر طی نمایید. در این مطلب با ارائه آموزش ساخت سایت با وردپرس و چگونگی نصب آن همراهمان باشید تا خود بتوانید ساخت سایت با محیط کاربری و پنل مدیریتی مطلوبتان دستیابید.
مراحل مختلف ساخت سایت وردپرس:
برای فهم و درک بیشتری از آموزش ساخت سایت با وردپرس ما این یادگیریها را بهصورت مرحلهای به شما عرضه میداریم تا در سایه این مراحل به سطح بالایی از یادگیری نائل شوید.
تهیه هاست
در قدم اول نیاز به یک هاست دارید، اما عجله نکنید پیشنهاد میکنم بهترین هاست را انتخاب کنید تا مشکلی برای سایتتان بوجود نیاد چرا که شرکت هاستینگ سایت شما را نگه داری میکند و باید از آن اطلاع داشته باشید. کافیست مقاله هاست برای وردپرس را مطالعه کنید تا بهترین را بتوانید انتخاب نمایید.
مرحله اول: جستجوی سایت اصلی وردپرس
شما میتوانید سایت اصلی وردپرس را در آدرس WWW. …. COM/ WP-admin بیابید. البته باید در بخش سهنقطه نام دامنه خود را وارد سازید. بدین ترتیب یک کادر بهمنظور واردسازی نام کاربری و رمز ورود باز میشود. با وارد نمودن نام کاربری و رمز عبور انتخابی هاستتان در این کارد به محیط پیشخوان وردپرس هدایت میشوید.
مرحله دوم: آشنایی با صفحه اول پیشخوان
در صفحه اول پیشخوان در بخش اول با پیام خوشامدگویی وردپرس مواجه میشوید. همچنین با اطلاعاتی، چون وضعیت فعلی سایت، نوشتهها، دیدگاهها، پیشنویس سریع، شخصیسازی سایت و مباحثی اینچنینی روبرو هستید. هرکدام از این بخشها قابلیتهای متفاوتی را در جهت مدیریت سایت به شما اهدا میکنند. برای پیشبرد اهدافتان در بستر سایت به نحوه کارایی و استفاده از آنها باید اشراف یابید.
مرحله سوم نحوه پیکربندی سایت و اعمال تنظیمات:
در قسمت سمت راست پیشخوان با کادری مواجه هستید که به شما قابلیتهای متفاوتی را عرضه میکند. هرکدام از این بخشها مانند نوشتهها، برگهها و ... شمارا برای رسیدن به مقصودی خاص کمک مینمایند. برای آنکه بتوانید تنظیمات مدنظر خود را بر پیکر سایتتان اعمال نمایید باید به هرکدام از بخشها آگاهی یابید. به همین منظور ما در آموزش ساخت سایت با وردپرس به شرح هر بخش بهصورت مجزا میپردازیم.
برای یادگیری وردپرس، آموزش رایگان وردپرس را مشاهده نمایید.
مرحله چهارم: نوشتهها و تولید محتوا و ایجاد وبلاگ:
برای آنکه بتوانیم به تولید محتوا و ایجاد وبلاگ در سایت پرداخته و موفق به انتشار منظم و مداوم مقالات شویم، بخش نوشتهها در وردپرس برای این موضوع طراحیشده است. بر روی بخش نوشتهها کلیک کرده و افزودن نوشته را انتخاب نمایید و در صفحه ایجادشده محتوای مدنظرتان را اضافه کنید.
مرحله پنجم: رسانه و مدیریت پروندههای رسانهای
مدیران سایتهایی که تمایل دارند، تصاویر و سایر پروندههای رسانهای را در سایت خود بارگذاری نمایند از این بخش استفاده میکنند. با ورود به این بخش علاوه بر بارگذاری امکان حذف، ویرایش و هرگونه مدیریتی را بر روی سامانههای خودخواهید داشت. بدین ترتیب این بخش برای بسیاری مطلوب و محبوب است.
مرحله ششم: برگهها و ساخت صفحات اصلی سایت
بخش برگهها به شما اجازه میدهد که به ساخت صفحاتی، چون درباره ما، تماس با ما و ... بپردازید و بدین ترتیب نیازتان را به صفحات اصلی در یک سایت برطرف سازید. برای رسیدن به این بخش نیز بر روی برگهها کلیک نموده و قسمتهای عنوان برگه، بخش ویرایشگر متنی، قسمت دیداری و متن ویرایشگر، تصویر شاخص و ... را تکمیل و درنهایت انتشار را بزنید. بدین ترتیب به صفحاتی برای فروش کالا و خدمات، برقراری تماس، درج مقالات و ... دست مییابید.
مرحله هفتم: دیدگاهها و مدیریت نظرات کاربران
اگر امکان درج نظر کاربران در وبسایتی مهیا شود، مسلماً این موضوع سبب ارتقا کارایی و عملکرد این سامانهها میگردد. درج نظر، پاسخگویی به نظرات و در یککلام مدیریت نظرات کاربران یکی از عملهای مهم و تأثیرگذار در پیشبرد اهداف وبسایتها بوده به همین دلیل در آموزش ساخت سایت با وردپرس به این بخش اهمیت والایی میدهد.
مرحله هشتم: نمایش و ساخت فهرست وبسایت
فهرستها میتوانند کاربران را به مکانهای مختلف موجود در سایتها با سرعت بیشتری راهنمایی کنند. ازاینرو هم ازنظر کاربران دارای اهمیت هستند و هم از باب سئو تأثیر خوبی بر وبسایتها میگذارند. با انتخاب بخش نمایش و ورود به این قسمت توانایی ایجاد فهرست را برای سایت خود مییابید. درواقع برگههایی که در قسمتهای پیشین ایجاد نمودید را میتوانید در این بخش فهرست بندی نمایید تا راحتتر در منظر رؤیت کاربران قرار گیرند.
مرحله نهم: افزونهها و ابزارها بهمنظور ارتقا قابلیتهای وردپرس
به مدد این بخش امکان سفارشیسازی سایت خود رادارید. اکنون افزونهها و پلاگینهای متنوعی، چون افزونههای امنیتی، افزونه سئو، افزونه سرعت و بهینهسازی سایت و ... وجود دارند که بهراحتی بر روی سایت وردپرسی از این بخش نصب و بر تواناییهای این سامانه میافزایند. پس از دانلود افزونه مدنظرتان از مخزن وردپرس فقط کافی است، آن را به بخش افزونه اضافه و سپس تیک فعالسازی را بزنید. بدین ترتیب به قابلیتهای مدنظرتان بهراحتی دست مییابید.
مرحله دهم: کاربران و بررسی حسابهای کاربری سایت
در برخی موارد نیازمندید تا تعدادی حساب کاربری مجزا برای کاربران بهمنظور درج محتوا، ورود محصول و ... ایجاد نمایید. در قالب آموزش ساخت سایت با وردپرس، متوجه میشوید که بخش کاربران به شما چنین مزیتی را اهدا نموده و امکان احداث، ویرایش و مدیریت حسابهای کاربری سایتتان را به شما میدهد.
مرحله یازدهم: تنظیمات و تغییر بخشهای از پیشخوان سایت
این بخش باهدف بهبود شرایط سایت در جنبههای مختلف طراحیشده است، بدین ترتیب به مدد بخش تنظیمات میتوان گروهی از فرآیندها را بر سایت اعمال نمود. تنظیم پیوندهای یکتا، عمومیسازی سایت یا نمایش در موتورهای جستجو، درج عنوان وبسایت و معرفی کوتاهی باب آن، فعال یا غیرفعال کردن نظرات کاربران و انتخاب منطقه زمانی همگی را میتوان با این بخش بر سایت اعمال ساخت.