کد خبر: ۷۴۷۹۵۰
تاریخ انتشار : ۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۱

از مذاکرات وین چه خبر؟

مذاکره کننده ارشد کشورمان در وین با انریکه مورا، معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا و مذاکره‌کنندگان ارشد سه کشور اروپایی دیدار کرد.
از مذاکرات وین چه خبر؟
آفتاب‌‌نیوز :

در ادامه رایزنی‌های دور هشتم مذاکرات وین، عصر امروز دیدارهایی میان انریکه مورا معاون دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپا، مذاکره‌کنندگان ارشد سه کشور اروپایی و علی باقری مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در هتل کوبورگ وین برگزار شد.

رایزنی‌های کارشناسی نیز در فرمت‌های دو و چندجانبه همچنان ادامه دارد.

اولیانوف: دستیابی به هدف موردنظر در وین نیازمند زمان و تلاش بیشتر است

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی واقع در وین نیز روز یکشنبه در توییتر در پاسخ به شخصی که به نقل علی باقری کنی عنوان کرده بود که اختلافات بر سر تحریم‌ها درحال کاهش است، نوشت: ما نیز همین ارزیابی را داریم اما دستیابی به راه‌حل موردنظر نیازمند زمان و تلاش بیشتر است.

مذاکرات وین رو به جلو اما کند پیش می‌رود

علی باقری رییس هیات مذاکره کننده ایران نیز شنبه شب در پاسخ به این پرسش که چند درصد از اختلاف‌ها بر سر پرانتزهای باز حل شده است؟ و آیا این مساله رو پیشرفت است تایید کرد که مسایل مورد اختلاف و پرانتزها رو به کاهش است.

وی گفت که مذاکرات رو به جلو و در حال پیشرفت است.

هم چنین عصر روز شنبه به وقت محلی، هیات‌های مذاکره‌کننده ۱+۴ با حضور هماهنگ‌کننده کمیسیون مشترک برجام با نماینده آمریکا که در وین به سر می برد دیدار کردند.

نماینده روسیه در همین ارتباط در توییتی نوشت: موضوع دشوار تضمین عدم تکرار مشکلات اخیر از جمله موارد مورد بحث بود، هیات روسیه پیشنهاداتی را در این‌باره ارایه داد.

موضوع "تضمین" عدم خروج یک جانبه آمریکا از برجام و وارد شدن خسارات ناشی از این خروج به ایران و کشورهای عضو برجام از مهم ترین مسایل و دغدغه‌هایی است که نه تنها ایران بلکه کشورهای دیگر عضو خواستار روشن شدن این مساله هستند. با این حال رسیدن به یک نتیجه قابل توجه و اتکا در این رابطه مساله‌ای بسیار پیچیده و دشوار است چرا که کشورها بر اساس اصل حاکمیت ملی در چارچوب منافع ملی شان هر توافق یا معاهده‌ای را می‌توانند اجرا نکنند به ویژه آمریکا که در دوره دونالد ترامپ خصوصا نشان داد نسبت به تعهدات بین‌المللی، دو جانبه و چندجانبه هیچ تعهدی ندارد.

در هر حال لغو تحریم‌های برجامی و آن دست از تحریم‌هایی که مغایر با اجرای موثر برجام است، مهم‌ترین مساله در مذاکرات بازگشت به برجام است و تا طرف‌ها از این مرحله عبور نکنند، توافقی شکل نخواهد گرفت. علاوه بر این با توجه به تجربه خروج آمریکا از برجام و نیز بدعهدی در اجرای دقیق و مطلوب تعهداتش بعد از ۲۰۱۵ نیز ایران خواستار دریافت تضمین‌هایی و نیز راستی‌آزمایی از لغو عملی تحریم‌هاست که دستیابی به فرمول‌هایی در این‌باره نیز از موضوعات مهم و اساسی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین