آفتابنیوز : آفتاب: «مریم بهجت تبریزی» فرزند استاد شهریار در واكنش به سریال «شهریار» گفت: اعلام میكنم كه آنچه به عنوان سریال شهریار از شبكه دو پخش شده، ارتباطی با زندگی شاعر بلندآوازه ایرانی، شهریار نداشته است.
به گزارش فارس، «مریم بهجت تبریزی» فرزند استاد شهریار در واكنش به سریال «شهریار»(كمال تبریزی) گفت: سریالی كه با نام «شهریار» از شبكه دوم سیما در حال پخش است، متاسفانه دارای صحنهها و سكانسهایی غیرواقعی و توهین آمیز به شخصیت استاد شهریار بوده كه نه تنها با واقعیتهای حیات آن بزرگوار همخوانی نداشته و ندارد، بلكه با تحریف و تغییراتی همراه بوده است كه نهایتا به مسخ شخصیت حقیقی و اجتماعی و ادبی پدرم -كه محبوبترین شاعر ایران در قرن حاضر است- منجر میشود.
وی ادامه داد: متاسفانه با تماشای اهانتهای ناروا به مادرم و تصویری مبهم از یك معلم فرهنگی شریف، متوجه شدم كه سریال شهریار بدون كمترین تحقیق و پژوهش سرهمبندی و نگارش شده است.
فرزند محمدحسین بهجتتبریزی با اشاره به ذكر نام خانواده شهریار در تیتراژ این سریال گفت: میخواهم بگویم شما كه خانواده شهریار را در جریان این سریال نگذاشتید و اطلاعات مستندی هم از آنها نگرفتهاید، چگونه در تیتراژ انتهای سریال از آنها تشكر میكنید؟! وقتی این مطلب را بیننده سریال میبیند، فكر میكند كه حتما خانواده شهریار نیز با این سریال همكاری داشته است.
وی افزود: اگر من را از این جریان مطلع میكردند،ابتدا درخواست میكردم كه فیلمنامه را بخوانم.
بهجت تبریزی همچنین گفت: برطبق قانون حمایت از مؤلفان و منصفان، این سریال بدون مجوز پخش شده است در حالی كه به موجب این قانون تا 30 سال تمام حقوق مادی و معنوی به ورثه تعلق میگیرد و برای هر گونه استفادهای باید از وراث اجازه گرفته شود ولی سازندگان این سریال از ما هیچگونه اجازهای نگرفتند.
وی ادامه داد: داستان، بیوگرافی و شخصیتی كه از پدر من در این سریال نمایش داده میشود به طور كلی متفاوت از واقعیت است و كسی كه این فیلم را ساخته كوچكترین شناختی از شخصیت ادبی، مذهبی، دینی و عرفانی پدرم نداشته است.
بهجت تبریزی با اشاره به برخی شخصیتهای این سریال گفت: حتی شخصیتهایی در این سریال وجود دارد مثل ابراهیم ادیب یا گلرخ كه اصلا وجود خارجی نداشتهاند. كلا داستانی كه در مورد جوانی، بعد از ازدواج و میانسالی پدرم نشان میدهند، مورد دخل و تصرف واقع شده است.
وی افزود: اولا به لحاظ زمانی،تاریخها را رعایت نكردهاند و همه ساختگی بودند.به جرات میگویم 80 تا 90 درصد این پروژه ساختگی است و هیچكدام از اینها اتفاق نیفتاده است.
دختر استاد شهریار تصریح كرد: قسمت اخیر سریال «شهریار» كاملا ساختگی بود چرا كه مادر من اصلا در بیمارستان فوت نكردهاند و اصلا مریض نبودهاند بلكه ایشان سكته مغزی كردند و از دنیا رفتند.
وی در ادامه گفت: با انتقاد از نمایش چهرهای غیر واقعی از مادرش در این سریال افزود: مادرم، فردی باسواد بوده كه در سریال بیسواد معرفی میشود. ایشان نوه عمه پدرم و خویشاوند نزدیك مادرم بود ولی در این سریال، یك فرد بیگانه معرفی میشود كه پدرم را به طور اتفاقی در بانك میبیند.
بهجتتبریزی گفت: مادر من عاشق شعرهای پدرم بود چون بیست و چند سال از پدرم كوچكتر بود و به خاطر انگیزه ادبیاش با پدرم ازدواج كرد.
وی در ادامه گفت: همانطور كه اشاره كردم برخلاف آنچه سریال نشان میدهد مادر من اصلا مریض نبودند. یك روز كه ما را برای مدرسه آماده میكردند، سكته مغزی كردند و دار فانی را وداع گفتند. ایشان اصلا بیمارستان نرفتند كه پدرم از ایشان پرستاری كند.
وی ادامه داد: برخلاف آنچه در «شهریار» دیدیم، این واقعیت ندارد كه مادرم، پدرم را «محمد جان» صدا میكرده بلكه همه او را با نام شهریار صدا میزدند و مادرم نیز به نام آقا شهریار صدایش میكرد.
«بهجت تبریزی» با بیان این نكته كه شهریار در 40 سال آخر زندگیاش خانهنشین بوده، افزود: پدر من، 40 سال آخر زندگیاش را از خانه بیرون نرفت. خودش یك شعری را دارد كه وصف احوال این چهل سال است: از من چه طالعی است كه با این شتاب عمر/بازم بپرود لب بام آفتاب عمر/ من روی چرخ و پره هنوز و به پیچ و تاب/ جایی كه آب ریخته از آسیاب عمر/ سائیده رشتهای است كه تابیده به گلو/ من تاب میخورم به نخی از طناب عمر / چل سال آزگار به زندان روزگار حبس ابد چگونه نهی در حساب عمر/.
وی افزود: در آن مدت اگر كسی به ملاقات استاد شهریار میآمد، بعضی وقتها میپذیرفت و بعضی مواقع به دلیل كسرت جمعیت و اینكه حال عمومی خوبی نداشت، نمیتوانست كسی را به حضور بپذیرد.
فرزند شهریار تصریح كرد: در كل سریال «شهریار» بر مبنای واقعیت نیست و نه تنها همخوانی با زندگی پدرم ندارد بلكه نوعی اهانت نسبت به ایشان، مادرم و خانواده ما است.
بهجت تبریزی گفت:این سریال بدون كوچكترین تحقیق و پژوهش سرهمبندی و نگارش شده است، لذا به عنوان یك رسالت تاریخی، نه به عنوان وارث پدرم كه جای خود دارد، بلكه به عنوان یك واصل با استادی كه سالها با او زندگی گذراندهام، اعلام میكنم كه آنچه به عنوان سریال شهریار از شبكه دو پخش شده، ارتباطی با زندگی شاعر بلندآوازه ایرانی، شهریار نداشته است.
وی افزود: به جرات میتوانم بگویم حتی یك مطالب مهم كه در مورد پدرم باید منعكس شود، در این سریال دیده نمیشود و اكثریت مطالب مهم زندگی پدرم مثل شبی كه از عشق مجازی به عشق حقیقی رسید و مهمترین شب زندگی او محسوب میشود، در این فیلم آن چنان كه باید به مردم نشان داده نشده است.
فرزند شهربار خاطرنشان كرد: پدرم وقتی از تبریز به تهران آمدند، 13 _ 14 ساله بودند و در سنین پایین به دارالفنون به مدت 7 سال درس طب خواندند، ایشان بین 20 تا 30 سال به عشق حقیقی رسیدند و متحول شدند، اتفاقی كه برای كمتر كسی میافتد ولی در سریال «تبریزی» به هیچ یك از این مسائل پرداخته نشده است.
وی در انتها گفت: پدرم فردی بسیار متدین و مذهبی بودند ولی این مسئله نشان داده نشده است. ایشان حافظ قرآن بودند و آن قدر قرآن خوانده بودند كه زبان عربی را از این طریق یاد گرفتند.
و اين خيلي آزارم ميداد. اما با خوندن اين خبر خيالم راحت شد ...
بازم ممنون
در پناه خدا
لطفا دوستان عزیز لینک سایت شهریار را با عنوان (( سایت رسمی استاد شهریار )) در سایت یا وبلاگ خود قرار دهند و از دوستانی که قصد همکاری دارند
دقيقاْ با تمام موارد بالا موافقم . چون ذهنيت همه ما در مورد شهريار يه جوري در فيلم تحريف شد . و شهريار أن مرد عرفاني كه از بچگي شناختيم معرفي نشد .
نظر مرا این است که این سریال بدون تحقیق از زندگی شاعر پر آوازه ایرانی ساخته شد باید گفت سریالی فریب دهنده ولاف است
مرتضی شجریان شاعر ۱۵ساله خوزستان
نظر مرا این است که این سریال بدون تحقیق از زندگی شاعر پر آوازه ایرانی ساخته شد
ای کاش حد اقل این شعر های زیبای با صدای خود استاد رو هم داخل سریال می گذاشتند
کار صداسیما شده سرهم بندی