آفتابنیوز : او که هفته یک پس از وزیر دفاع کشورش به ایران سفر می کرد، همراه با هئیت اقتصادی و سیاسی به ایران آمد تا روابط دو کشور شیعه را با خاطره هشت سال جنگ در دهه 80، از نو بسازد. این دیدار سه هفته پس از پیروزی غافلگیر کننده احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری انجام شد و پیشتر نیز زمان این دیدار دو بار به علت انتخابات ایران به تعویق افتاده بود.
این موضوع به اعتقاد کارشناسان بسیار مهم است زیرا حضور واشنگتن را در پس پرده نشان می دهد. دولت امریکا امیدوار است جعفری بتواند به آنها کمک کنند تا هر چیزی از سیاست ایران را که در مورد امریکا، عراق و روند صلح خاورمیانه نمی دانند به آنها نشان دهد.
وزیر دفاع کنونی عراق برخلاف همتای پیشین خود در دولت صدام که ایران را دشمن شماره یک عراق می دانست، در تهران اعلام کرد که می خواهد از تمامی اعمال صدام در حق ایرانیان عذر خواهی کند و صفحه تازه ای از روابط دو کشور را آغاز کند.
ایران بیش از 20 سال، میلیونها نفر از شیعیان و کردهای عراق را که توسط صدام سرکوب می شدند، پناه داد و این در حالی بود که دیکتاتور عراق شدیدا از مجاهدین خلق حمایت می کرد تا بر ضد ایران فعالیت کنند.
نخست وزیر عراق نیز خود حدود ده سال تحت حکومت صدام در ایران زندگی کرد زیرا عضو حزب شیعه دعوه بود و حق فعالیت در کشورش را نداشت.
اکنون هم با توجه به چنین پیشینه ای و سکونت بسیاری از عراقی ها در ایران، روابط فرهنگی و مذهبی دو ملت بسیار نزدیک است و نمی توان آنرا نادیده گرفت. روابط دیپلماتیک دو کشور نیز در ماه سپتامبر سال گذشته آغاز شد، زمانی که ایران به عنوان یکی از نخستین کشورها، دولت موقت عراق را به رسمیت شناخت. سپس با دیدار خرازی، وزیر امور خارجه ایران از عراق، درباره مسائل معوقه ای مانند تبادل اسرا و پرداخت غرامت جنگی صحبت شد ولی کارشناسان هنوز این مسائل را خیلی مهم نمی دانند زیرا منتظر روی کار آمدن احمدی نژاد و مشاهده نتایج متغیر احتمالی هستند.
همزمان با سفر نخست وزیر عراق انفجارهایی در نزدیکی مسجد شیعیان در جنوب بغداد صورت گرفت که حدود صد نفر در آن کشته شدند. این موضوع نگرانی از بروز جنگ های مذهبی را در عراقی که از لحاظ قومیتی و مذهبی چند پاره شده است افزایش می دهد از این رو به نظر می رسد بحث های امنیتی بیشتر مد نظر کشورهای همسایه قرار گیرد.