آفتابنیوز : آفتاب: معمولا به دنیای آشفته فوتبال ایران به عنوان یک الگو نگاه نمیشود اما تا جایی که به فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) مربوط میشود لیگ برتر انگلیس باید از تهران یاد بگیرد.
به گزارش سرویس بینالملل آفتاب، به نقل از ایرنا، فیفا مدتهاست میخواهد تعداد تیمهای ثروتمندترین لیگ جهان را از ۲۰ تیم به ۱۸ تیم کاهش دهد تا زمان بیشتری برای مسابقات بینالمللی باقی بماند.
اما باشگاههای انگلیس به شدت با هرگونه تلاشی برای تغییر این تعداد مخالفت کردهاند.
با وجود این فدراسیون فوتبال ایران قصد دارد تعداد تیمهای لیگ برتر این کشور را از ۱۸تیم به ۱۶و بعد شاید حتی به ۱۴تیم کاهش دهد.
فدراسیون فوتبال ایران امیدوار است با کاهش تعداد تیم ها، سطح استاندارد حرفهای گری در لیگ را افزایش دهد و بتواند با معیارهای سخت تری که برای حضور در مسابقات جام قهرمانان باشگاههای آسیا از سال ۲۰۰۹به بعد گذاشته میشود، سازگار شود.
در میان نیازهای دیگر برای بهبود مسابقات آسیایی از این پس قوانین مربوط به حداقل استانداردهای ورزشگاه ها، بازاریابی، حمل و نقل و زیر ساخت ها اجرایی خواهد شد.
«محسن صفایی فراهانی» رییس اسبق فدراسیون فوتبال ایران و عضو کنونی کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا به تمامی باشگاههای این کشور هشدار داد که باید مدرنیزه شوند.
وی گفت: «معیارهای جدید، مدیران فوتبال ایران را شوک زده کرده است و آنها باید به سرعت در قوانین و رابردهای خود تجدید نظر کنند. این اخطاری به همه باشگاه هاست. آنها باید در مواضع کنونی خود تجدید نظر کنند».
افشین قطبی سرمربی پرسپولیس بزرگترین باشگاه فوتبال ایران نیز ضمن ابراز موافقت خود با اظهارات فراهانی گفت: «فوتبال ما حقیقتا حرفهای نیست. ما آماده برگزاری ۳۴مسابقه نیستیم. نظم کافی در ساختار فوتبال ما برای برگزاری چنین فصل طولانی مدتی وجود ندارد».
اما با توجه به اینکه تعدادی از فدراسیونهای فوتبال آسیا که استرالیا را هم شامل میشود به دنبال گسترش مسابقات هستند، ایران بر خلاف فوتبال این قاره حرکت میکند.
قدیمیترین لیگ حرفهای فوتبال آسیا هنوز هم در حال رشد است. کی - لیگ کره جنوبی که کار خود را در سال ۱۹۸۳با پنج تیم شروع کرد سال آینده حداقل ۱۵تیم خواهد داشت.
آوریل گذشته در سئول اعلام شد که استان تقسیم شده گانگوون از سال ۲۰۰۹ باشگاه جدید خواهد داشت.
دکتر چانگ مونگ جون رییس اتحادیه فوتبال کره و نایب رییس فیفا با استقبال از این خبر اشاره کرد که از فصل آینده حتی ممکن است مسابقات لیگ این کشور با حضور ۱۶تیم برگزار شوند.
وی بیان کرد: «تا پایان سال جاری ممکن است در گوانگجو هم تیم جدیدی داشته باشیم و ما نهایت تلاش خود را انجام میدهیم تا این اتفاق روی دهد».
بر همین اساس این نگرانی وجود دارد که همانند وضعیت فوتبال ژاپن در اواسط دهه ۹۰ تیمهای زیادی به سرعت بتوانند به جای کیفیت بر مبنای کمیت شکل بگیرند.
جی - لیگ ژاپن در سال ۱۹۹۳با حضور ۱۰تیم تشکیل شد اما بعد از فقط پنج سال به ۱۸ تیم گسترش یافت. این گسترش سریع باعث افزایش برگزاری مسابقات نامتعادل و افت حضور در مسابقات بینالمللی شد. در سال ۱۹۹۹لیگ ژاپن به ۱۶تیم کاهش یافت اما در سال ۲۰۰۵دوباره ۱۸تیمی شد.
روند اتفاقات استرالیا همانند کره جنوبی است. ای - لیگ که بعد از واگذاری لیگ دچار مشکلات مالی ملی فوتبال استرالیا شکل گرفت از سال ۲۰۰۵کار خود را با حضور هشت تیم شروع کرد.
برنامههای اخیر برای افزایش تیمهای لیگ استرالیا به ۱۰تیم هنوز اجرایی نشده و به تیمهای پیشنهادی فرصت بیشتری برای آمادگی مالی داده شدهاست.
«بن بوکلی» رییس اجرایی فدراسیون فوتبال استرالیا در اینباره گفت: «گسترش ای - لیگ مسئله مهمی برای تکامل و رشد مداوم فوتبال است».
وی افزود: «ما گفته بودیم که روش ما برای گسترش لیگ باید محتاطانه و برنامه ریزی شده باشد و اینگونه نیز هست».
این در حالیست که مسوولان فوتبال دهلی نو در برنامههای خود برای رشد سریع لیگ این کشور با احتیاط کمتری کار میکنند.
فدراسیون فوتبال هند بعد از گذشته فقط یک فصل دو تیم دیگر به برنامههای خود برای مسابقات فصل ۲۰۰۹-۲۰۰۸ اضافه کردند و قصد دارند این تعداد را تا سال ۲۰۱۰ به ۱۶ تیم برسانند.
«باب هوتون» سرمربی انگلیسی تیم ملی فوتبال هند با ابراز خرسندی از این رشد سریع گفت: «لیگ هند باید حداقل ۱۶تیم داشته باشد».
سوپر لیگ چین در سال ۲۰۰۸ به ۱۶ تیم گسترش یافت و قصد دارد که دو تیم دیگر نیز در چند سال آینده به برنامههای خود بیفزاید.
با این تفاسیر در بیشتر آسیا و همچنین انگلیس به نظر میرسد که هرچه بزرگتر باشی بهتر است