کد خبر: ۷۵۲۶۴۸
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۴

نشانه‌های امیکرون را جدی بگیرید

از شایع‌ترین علائم ابتلا به آن نوعی احساس خشکی و خراش در گلو و پس از آن گلودرد است. از دیگر علائم شایع سرفه خشک است. از دست رفتن بویایی و چشایی کمتر دیده می‌شود و همچنین درگیری ریه‌ها و کاهش سطح اکسیژن خون هم در این سویه احتمال بروز کمتری دارد. علائمی نظیر بدن‌درد، سردرد، گرفتگی و آبریزش بینی، خستگی و تب همچنان دیده می‌شود.
نشانه‌های امیکرون را جدی بگیرید
آفتاب‌‌نیوز :

«امیکرون سویه جدیدی از ویروس سارس-کو-۲ یا همان عامل بیماری کووید-۱۹ است که اولین‌ بار در سوم آذر امسال در آفریقای جنوبی شناسایی شد. نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد این سویه جدید نسبت به کرونا ویروس دلتا، مسری‌تر است و قدرت انتشار سریع‌تری دارد. از شایع‌ترین علائم ابتلا به آن نوعی احساس خشکی و خراش در گلو و پس از آن گلودرد است. از دیگر علائم شایع سرفه خشک است. از دست رفتن بویایی و چشایی کمتر دیده می‌شود و همچنین درگیری ریه‌ها و کاهش سطح اکسیژن خون هم در این سویه احتمال بروز کمتری دارد. علائمی نظیر بدن‌درد، سردرد، گرفتگی و آبریزش بینی، خستگی و تب همچنان دیده می‌شود. به‌ طور کلی علائم آن مشابه سایر سرماخوردگی‌های فصلی یا آنفلوآنزاست. به همین دلیل در حال حاضر در بیمارانی که علائم شدیدی دارند علاوه بر تست کرونا، تست ویروس آنفلوآنزا نیز توصیه می‌شود.

هنوز هم لازم است در صورت علامت‌دارشدن، تنگی نفس و کم‌آوردن نفس را جدی بگیریم. دوره نهفتگی امیکرون به‌ طور واضحی کوتاه‌تر از سویه‌های اولیه است؛ به‌ طوری‌ که بین سه تا هفت روز پس از مواجهه با فرد مبتلا، علائم ظاهر می‌شود. حتی در برخی مطالعات ابتلا در کمتر از سه روز هم گزارش شده است. طول دوره بیماری در افراد واکسینه‌شده کوتاه و بین سه تا پنج روز است اما در افراد واکسن‌نزده تا ۱۲ روز هم طول می‌کشد. همچنان احتمال بستری، مرگ‌ومیر و بیماری شدید در افراد واکسن‌زده کمتر از واکسن‌نزده است.

اما طول مدت ایزوله‌بودن فرد مبتلا در امیکرون چند روز است؟ بررسی‌ها نشان می‌دهد فرد مبتلا به امیکرون باید حداقل پنج روز در قرنطینه باشد و چنانچه بدون علامت شود و برای ۲۴ساعت هم بدون تب باشد، می‌تواند با دیگران تماس داشته باشد؛ به‌ شرطی که برای پنج روز هم به‌ خوبی از ماسکی استفاده کند تا کاملا روی صورت بنشیند. دوره سرایت این ویروس یک تا دو روز قبل از علامت‌دارشدن فرد و دو تا سه روز پس از علامت‌دارشدن است. این یعنی احتمال آلوده‌شدن از افراد بدون علامت بالاست و تجمع‌های اجتماعی و خانوادگی خصوصا در محیط‌های کوچک و بدون تهویه، خطر انتقال بالایی را ایجاد می‌کند. در نهایت توصیه می‌شود واکسیناسیون ضد کووید-۱۹ را انجام دهید و در صورت طی زمان کافی، حتما دوز سوم را نیز از واکسن‌های موجود دریافت کنید.»

منبع: جام جم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین