آفتابنیوز : آفتاب: محمد حسین صفار هرندی در نشست سه شنبه شب با دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع)گفت: «جنس فرهنگ و هنر جزو امور زمخت نیست و بلکه از جنس لطیف است و در برنامه ریزیها این لطافت را باید درنظرگرفته شود».
به گزارش سرویس هنر آفتاب، به نقل از ایرنا، وی در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان این دانشگاه از اعتقاد به عنوان حلقه اتصال هنرمند با هنرش یاد کرد و افزود: «فرهنگ و هنر عرصهای نیست که با سفارشسازی بتوان آن را به پیش برد».
وی در پاسخ سووال دانشجویی که پرسید بعد از پیروزی دولت نهم انتظار داشتیم که در عرصه فرهنگ و هنر با تغیر و تحول روبرو شویم، استراتژی شما دراین عرصه چیست ؟ گفت: «مجلس شورای اسلامی برای یک وزارتخانه احکامی صادر میکند که باید طبق آن برنامه پیش برود. همچنین شورای انقلاب فر هنگی احکام صادر میکند و بالاتراز ازهمه اینها مقام معظم رهبری است که ایشان را فوق استراتژی میدانیم».
صفارهرندی دستورکار دولت نهم را رجوع به ارزشهای فراموش شده انقلاب و چیزهایی که به مرور زمان کمرنگ و از مسیر خود منحرف میشد ذکر کرد و افزود: «نتیجه عملی فرهنگ سالم، پرورش انسانهای سالم و ایجاد ذهن و دل پاک است».
وی حیطه تدابیر وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی را در حوزههای مطبوعات، انتشارات و سینما دانست و ضمن تاکید بر لزوم گام برداشتن در مسیر ایجاد آثار سالم افزود: «حرکت دولت نهم از بدو کار برای رسیدن به چنین مطلوبی آغاز شد».
وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: «در عرصه فرهنگ و هنر قرار است مسیری را مقتدرانه اما با تأنی گام برداریم و با اجرایی شدن تدابیر مورد نظرمان در این عرصه شاهد رشد مثبت خواهیم بود».
وی درموردپرسش یکی از دانشجویان در خصوص خط مشی هنر سینما در دولت نهم با مقایسه وضعیت این سینما در دو دوره قبل و بعد از روی کار آمدن دولت جدید بدون متهم کردن اهالی سینما تصریح کرد: «مسیری که در گذشته پیموده شد جایی برای قشرهای متدین و جامع گرا نبود».
صفارهرندی افزود: «در دولت قبل یک موج از فیلمهای دختر و پسری راه افتاده بود و مضامین خانوادگی و اخلاقی از این هنر دور شده بود که بخشی از آن سلبی بود و باید جلو آن گرفته میشد».
وی اظهارداشت: «در دولت نهم وارث ساخت فیلمهایی بودیم که خود در جریان ساخت آن نبودیم و به تدریج که وارد دورهای شدیم که تاثیر ما در این سینما بیشترشد مجوز اکران دادیم و به جایی رسیدیم که مجوز ساخت هم دادیم».
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی افزود: «در جشنواره فیلم سال گذشته، هیات داوران فیلمهایی را که دارای مسأله بودند به جشنواره راه ندادند و فیلمهای سالم وخوبی چون آواز گنجشکها، فرزند خاک، به همین سادگی و چند فیلم دیگر از همین دست در جشنواره به نمایش درآمد».
صفار هرندی در پاسخ به سوال یکی دیگر از دانشجویان که از وزیرارشاد پرسید: «آیا فکر میکنید فرهنگ در دولت نهم مظلوم واقع شده است یا نه»؟، گفت: «کاری که دولت نهم در مواجهه با فرهنگ کرده است نتیجهاش کاملاً متفاوت با دولت قبلی بودهاست، الان هیچ نمایشی بدون بررسی دقیق از نظر مقولههایی چون بدآموزی و غیره به روی صحنه نمیرود تا جامعه در معرض آسیب قرار نگیرد».
وی فرق میان نمایشگاه کتاب امسال با سالهای گذشته را در پرمحتوا بودن نمایشگاه امسال با عرضه ۲۵۰هزار عنوان کتاب ذکر کرد و گفت: «تمامی بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب امسال از پر محتوا بودن آن زبان به تمجید گشوده اند».
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص مطبوعات نیز اظهار داشت: «در مورد مطبوعاتی که در موضوعات اساسی، کفرگویی به مقدسات، سخیف نویسی و تصاویر ناباب وارد شدهاند سرسوزنی مماشات صورت نگرفتهاست».
وی در تایید سخنان خود گفت: «در پایان سال گذشته هیات نظارت بر مطبوعات مجوز هشت نشریه را لغو کرد که این رای قطعی و برگشت ناپذیر است».
صفارهرندی در جواب سوال دانشجویی که پرسید بسیاری از موسیقیهایی که شنیده میشود غیرمجاز است، این موسیقیها چگونه مجوز پخش میگیرند؟ گفت: «وزارت ارشاد تنها جای قانونی مسوول ارایه مجوز موسیقی است و سازمانی چون صدا و سیما هم برای پخش موسیقی باید از معاونت هنری این وزارتخانه مجوز بگیرد».
وی افزود: «با پیگیری موسیقیهایی که شنیده میشود، دریافتم که برخی از این موسیقیها یا در دولت قبلی مجوز گرفتهاند و یا اینکه مجوز تقلبی دارند که در این صورت با آنها برخورد شدهاست».