این واکنش در حالی صورت میگیرد که «تسای اینگ ون» رئیس جمهوری تایوان خواستار افزایش تدابیر هوشیارانه این جزیره در مورد فعالیتهای نظامی شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس نیز هفته گذشته ضمن هشدار درمورد پیامدهای زیانبار جهانی در صورت عمل نکردن کشورهای غربی به وعده هایشان در زمینه حمایت از استقلال اوکراین، این خطر را برای تایوان نیز قابل توجه برشمرد.
در همین حال، «هوآ، چون یینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین هر گونه ارتباط بین مساله اوکراین و تایوان را رد کرد و گفت: تایوان، اوکراین نیست. تایوان همواره بخش لاینفک چین بوده و این یک واقعیت غیرقابل انکار حقوقی و تاریخی است.
هوا تاکید کرد که موضوع تایوان یکی از موضوعات باقی مانده از جنگ داخلی است، اما تمامیت چین هرگز نباید به خطر میافتاد و هرگر به خطر نیفتاده است.
بر پایه این گزارش، تسای طی نشستی درمورد بحران اوکراین گفت: همه واحدهای نظامی و امنیتی باید سطح هوشیاری و هشدار در مورد تحولات نظامی در اطراف تنگه تایوان را افزایش دهند.
وی تاکید کرد که تایوان و اوکراین به لحاظ ژئواستراتژی، جغرافیایی و زنجیره تامین بین المللی، تفاوت اساسی دارند، اما در مواجهه با نیروهای خارجی که قصد دارند اوضاع در اوکراین را دستکاری کرده و بر روحیه جامعه تایوانی تاثیر گذارند، همه واحدهای دولتی باید پیشگیری از جنگ شناختی را که از سوی نیروهای خارجی و همدستان محلی به راه افتاده است، تقویت کنند.
در این بیانیه مشخصا به نام چین اشارهای نشد، اما پکن اصلیترین تهدید نظامی قابل توجه برای تایوان تلقی میشود.
پکن میگوید تنها یک چین در جهان وجود دارد و تایوان بخش جداییناپذیر از قلمرو چین است. جامعه بین الملل اصل چین واحد را به رسمیت شناخته و اساس روابط چین و اتحادیه اروپا نیز بر همین اصل استوار است.
گرچه آمریکا سالها پیش اصل چین واحد را امضا کرده است، اما همچنان گوشه چشمی به جزیره تایوان دارد و میخواهد از آن به عنوان اهرمی برای فشار بر چین استفاده کند.