بر این اساس اولاف شولتس، صدراعظم آلمان شامگاه شنبه اعلام کرد که هزار سلاح ضد تانک و ۵۰۰ موشک زمین به هوای استینگر به اوکراین خواهد فرستاد.
او گفت: «حمله روسیه به اوکراین یک نقطه عطف است. این کار روسیه، کل نظم بوجود آمده پس از جنگ [جهانی دوم] را تهدید میکند. در این شرایط، وظیفه ما این است که با تمام توان به اوکراین کمک کنیم؛ تا بتواند از خود در برابر ارتش متجاوز ولادیمیر پوتین دفاع کند.»
وزارت اقتصاد آلمان نیز شامگاه شنبه در بیانیهای اعلام کرد که به هلند اجازه میدهد ۴۰۰ سلاح ضد تانک «ساخت آلمان» را به اوکراین بفرستد. برلین همچنین با فرستادن مهماتی دیگر از جمله ۹ فروند توپخانه هویتزر، ۱۴ خودروی زرهی و حدود ۱۰ هزار تن سوخت به اوکراین موافقت کرده است.
این تصمیمات در حالی گرفته میشود که آلمان برای دههها به سیاست عدم صدور تسلیحات مرگبار به مناطق دچار درگیری پایبند بوده است؛ با این وجود مقامات این کشور میگویند با توجه به آنچه در اوکراین روی داده، ترجیح میدهند که این سیاست را به کناری بگذارند.
آنالنا بربوک، وزیر خارجه و رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان در بیانیهای گفتند: «پس از حمله بیشرمانه روسیه، اوکراین باید بتواند از خود دفاع کند. بنابراین، دولت فدرال با تامین مواد مورد نیاز اوکراین، از این کشور حمایت خواهد کرد.»
این دو همچنین با حمایت از وضع «محدودیت هدفمند» در دسترسی روسیه به سیستم سوئیف اعلام کردند: «اکنون لازم است استراتژی طراحی شود تا آسیبهای ناشی از قطع سوئیف برای دیگران محدود شود و تنها افراد مشخصی را هدف بگیرد.»
آلمان که قویترین اقتصاد را در میان ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا دارد، پیش از این به دلیل عدم حمایت کافی و قاطعانه از اوکراین در جریان حمله روسیه، با انتقادات شدید مقامات اوکراینی و سایر متحدانش روبرو شده بود. برلین پیش از این ۵ هزار کلاه ایمنی به اوکراین فرستاده بود که این کار در شبکه توییتر بشدت مورد تمسخر کاربران قرار گرفت.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین از تصمیم آلمان برای ارسال سلاح استقبال کرد و در پیامی توییتری خطاب به شولتز نوشت: «همین کار را ادامه بده صدراعظم شولتس! ائتلاف ضد جنگ را باید در عمل نشان داد.»
دیگر کشورهای اروپایی نیز قول کمک نظامی دادند؛ از جمله ایتالیا گفت که تجهیزات نظامی غیرکشنده مانند تجهیزات مینزدایی و تجهیزات حفاظتی را برای سربازان اوکراینی ارسال خواهد کرد.
فرانسه اعلام کرد که درخواستهای اوکراین برای دریافت تجهیزات نظامی در دست بررسی است و هروه گراندژان، سخنگوی ارتش گفت که فرانسه پیش از آغاز این تهاجم، تسلیحاتی به ارزش حدوداً ۱۰۰ میلیون یورو از جمله موشکهای دفاعی کوتاه برد، به اوکراین داده است.