دکتر مژگان قاسمی بیان کرد: کم تحرکی از جمله عوامل خطر بیماری های مزمن و مرگ در جهان، موجب افزایش خطر سرطان، بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت به میزان ۲۰تا ۳۰ درصد می شود و در صورت افزایش فعالیت بدنی، سالانه از چهار تا پنج میلیون مرگ جلوگیری خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه از هر چهار فرد بزرگسال، یک نفر فعالیت بدنی کافی ندارند افزود: برای افراد بهبود یافته ازسرطان، فعالیت بدنی میزان مرگ ناشی از تمام علت ها را کاهش داده و خطر عود مجدد سرطان یا ایجاد دومین سرطان را کم میکند.
قاسمی بهآخرین توصیه سازمان بهداشت جهانی برای فعالیت بدنی بزرگسالان اشاره کرد و گفت: این گروه باید حداقل ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط، یا حداقل ۷۵ تا ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی شدید یا ترکیب معادلی از فعالیت جسمانی با شدت متوسط و زیاد در هفته (حداقل سه روز، حداقل ۳۰دقیقه در روز برای شدت متوسط و حداقل ۲۰دقیقه برای شدت زیاد) داشته باشند.
مدیر سلامت خانواده، جمعیت ومدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهوازادامه داد: بزرگسالان باید ورزشهای تقویت کننده قدرت عضلانی با شدت متوسط یا بیشتر که تمام عضلات اصلی بدن را درگیر می کند، در ۲روز هفته یا تعداد روزهای بیشتر انجام دهند.
وی اضافه کرد: برای اثرات سلامتی بخش بیشتر، بزرگسالان میتوانند فعالیتهای هوازی با شدت متوسط را به مدت زمان بیشتر از ۳۰۰ دقیقه یا فعالیت های هوازی با شدت زیاد را به مدت بیشتر از ۱۵۰ دقیقه در هفته انجام دهند.
قاسمی تاکید کرد: هر روز که فعالیت بدنی بیشتری دارید، به کاهش خطر سرطان و بسیاری از بیماریهای دیگر کمک کرده اید.