«مصطفی رجبی مشهدی» در باره تغییرات قبضهای برق که بر اساس بند «ی» تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ از ابتدای بهمن ماه سال جاری اجرایی شد، افزود: بر اساس این تغییر مشترکانی که مصرف آنها کمتر از الگوی تعریف شده برق مصرف کنند، از تعرفه یارانهای برق برخوردار خواهند بود و تعرفه مشترکانی که بیش از الگو مصرف داشته باشند به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: به عبارتی دیگر مشترکانی که بیشتر از الگو مصرف کنند، متناسب با این افزایش از یارانه آنها کاسته خواهد شد. همچنین در صورتی که مصرف مشترکانی که تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی هستند کمتر از نصف الگوی تعیین شده باشد تعرفه آنها رایگان خواهد بود.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: در واقع این تغییرات شامل حال ۲۵ درصد از مشترکان میشود که حدود ۹ درصد از آنها نیز کمی بیش از الگو مصرف دارند که با کمی کاهش در مصرف، میتوانند مصرف خود را به کمتر از الگوی تعریف شده برساند؛ در واقع میتوان گفت صورتحساب ۷۵ درصد از مشترکان تغییری نکرده است.
سخنگوی صنعت برق در تشریح الگوهای تعیین شده، گفت: الگوی مصرف برق در ماههای غیر گرم ۲۰۰ کیلووات ساعت است و در تابستان به دلیل استفاده از وسایل سرمایشی افزایش مییابد. یعنی در مناطق عادی و معتدل کشور که شامل حدود ۸۰درصد از کشور میشود، به ۳۰۰ کیلووات ساعت افزایش مییابد.
رجبی مشهدی ادامه داد: در ۴ منطقه گرمسیری که بر اساس شرایط اقلیمی طبقه بندی شدهاند، در ماههای گرم تا ۳هزار کیلووات ساعت افزایش مییابد. استانهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان و استانهای همجوار آنها مانند خوزستان، جنوب سیستان وبلوچستان و بخشهایی از کرمان جز منطقه گرمسیری یک محسوب میشوند.
وی در خصوص قیمت تمام شده برق ابراز داشت: قیمت تمام شده برق با در نظر گرفتن قیمت واقعی سوخت و سایر هزینهها بیش از ۲ هزار تومان است، اما در حال حاضر در تعرفههای تعریف شده جدید این عدد حتی برای کسانی که مصرفشان بیش از الگوست، به ازای هر کیلووات ساعت ۸۰۰ تومان در این ماه خواهد بود.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در باره اطلاع رسانی به مشترکان از میزان مصرف، گفت: برای آن دسته از مشترکانی که بیش از الگوی تعیین شده مصرف داشته باشند پیامک هشدار ارسال شده است. همچنین در قبض برق ذکر شده که مشترک جز کدام دسته از مشترکان است. در نهایت از طریق سامانه برق من و مشاهده قبض نیز میتوان از میزان مصرف خود آگاه شد.
رجبی مشهدی گفت: به تدریج در سالهای آینده از میزان یارانه این گروه از مشترکان کاسته خواهد و به سمت واقعی شدن نرخ برق پیش خواهیم رفت تا به هدف خود که کاهش مصرف همه مشترکان در چارچوبهای الگوهای تعیین شده به منظور تامین برق پایدار همه مشترکان است دست یابیم.
سخنگوی صنعت برق در خصوص ساختمانهای پر واحد، افزود: برای مصارف عمومی این ساختمانها الگویی تعیین شده که متفاوت از تعرفههای خانگی است، امیدواریم این میزان برق برای همان مصارف تعیین شده استفاده شود. در آینده نزدیک و بزودی با اجرایی شدن طرح هوشمند سازی کنتورها نظارت بر این حوزه نسبت به گذشته افزایش خواهد یافت.