فیروزه زارع پور ضمن تبریک قرارگیری در آستانه سال نو بیان کرد: همه ساله در آستانه سال نو بازار خرید ماهی قرمز رونق می گیرد و مردم این ماهی زینتی را بر سر سفره های هفت سین خود می برند، که در این رابطه نکات بهداشتی زیادی در مورد نحوه حفظ سلامت و نگهداری ماهی قرمز وجود دارد که بهتر است رعایت شوند.
وی افزود: اگرچه بیماری های بسیار نادری می تواند از ماهی قرمز به انسان سرایت پیدا کند، اما در برخورد و شرایط نگهداری آنها باید دقت بسیاری داشته باشیم.
رئیس شبکه دامپزشکی نرماشیر تصریح کرد: ماهی قرمز باید در محیط مناسبی از نظر اکسیژن و دما نگهداری شده و فضای کافی و آب تمیز در اختیار داشته باشد، به همین دلیل خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی را به صورت متراکم و در محل و شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری میکنند، توصیه نمی شود.
وی در مورد خصوصیات ماهی قرمز سالم نیز گفت: ماهی سالم، دارای ظاهر سالم و تحرک مناسب است و به صورت متعادل شنا می کند، باله های آن کاملاً باز و سالم و سطح بدن آن، فاقد هرگونه لکه های پنبه مانند است و پولک های ماهی سالم است و دارای ریختگی یا ساییدگی نیستند. در ضمن ماهی نباید بی قرار بوده و چشم ها نباید به صورت یکطرفه یا دوطرفه بیرون زده باشند. بنابراین ماهی هایی که دم یا باله آن ها دارای خوردگی است بیمار بوده و احتمال انتقال بیماری قارچی توسط آن ها وجود دارد.
زارع پور توصیه کرد: هنگام خرید، از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب حمل خودداری شود، حتی الامکان از ظروف یکبار مصرف جهت حمل و جابجائی ماهی از منزل استفاده شود، از خرید ماهیان بیمار و بیحال با علائم شنای غیرفعال، فاقد رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود و با استفاده از آب تمیز و فاقد کلر، غذای مخصوص ماهی و ضدعفونیسازی ظرف نگهداری ماهی با نمک طعام به حفظ سلامت ماهی قرمز خود کمک کرده و مانع از بروز ابتلاء به بیماریهای مشترک شد.
وی اضافه کرد: در صورت عدم امکان نگهداری صحیح از ماهی قرمز پس از برگزاری مراسم سال نو، آن را در اماکن مجاز مشخص شده توسط محیط زیست رهاسازی نمایید و از رها سازی ماهی قرمز در جوی ها، قنوات و رودخانه پرهیز شود زیرا ماهی قرمز غیر بومی بوده و احتمال انتقال بیماری توسط آن ها به سایر آبزیان وجود دارد.