کد خبر: ۷۶۳۸۴۹
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۱

چرا سرخک به ایران بازگشت؟

وزارت بهداشت ایران از شناسایی ۱۶۴ فرد مبتلا به سرخک در این کشور خبر داد. کمال حیدری، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز در نامه‌ای به معاونین بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران نسبت به «طغیان» سرخک در کشور هشدار داده بود.
چرا سرخک به ایران بازگشت؟
آفتاب‌‌نیوز :

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به شیوع اخیر سرخک در برخی نقاط کشورمان، عامل گسترش این بیماری ویروسی را ورود مهاجرین از کشورهای همسایه و خصوصا کشورهای افغانستان و پاکستان ارزیابی کرد.

سعید کسائیان با اشاره به شیوع گسترده سرخک در کشور اظهار کرد: بیماری سرخک در کشور ما از حالت بومی خارج شده و به مرحله ریشه کنی رسیده به طوری که گواهی حذف سرخک را از سازمان بهداشت جهانی دریافت کرده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ادامه داد: شیوع اخیر سرخک در کشور مربوط به گسترش آن در کشورهای همسایه به ویژه کشورهای افغانستان و پاکستان است و ورود تعداد زیادی از مهاجرین افغان به است.

وی با اشاره به تعدد اتباع ساکن در استان سمنان گفت: بیشتر موارد ابتلا به سرخک در کشور شامل اتباع و یا افراد مرتبط با آنها است.

کسائیان با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون سرخک و سرخجه در کشور بیش از ۹۷ درصد است، خاطرنشان کرد: نظام مراقبت سرخک در کشور فعال است و تمام موارد مشکوک به سرخک همراه با تب و بثورات جلدی مورد نمونه برداری قرار می گیرد. در سال گذشته ۳۸ مورد مشکوک به سرخک و سرخجه مورد آزمایش قرار گرفته و از این تعداد تنها ۴ مورد مثبت سرخک و سرخجه ثبت شده است.

وی همچنین در مورد نحوه ابتلا این تعداد موارد مثبت در سطح شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، تصریح کرد: این چهار مورد مثبت بیماری افراد غیر بومی بودند که در اثر تماس با فرد مبتلا و در حین مسافرت دچار بیماری شدند و البته واکسیناسیون آنها کامل بوده که موجب ابتلای خفیف بیماری در آن ها شده است.

به نوشته ایسنا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با رد شایعه تاثیر واکسن هراسی در شیوع این بیماری به پوشش بالای واکسیناسیون در استان سمنان پرداخت و اظهار کرد: واکسن هراسی به هیچ عنوان در استان سمنان موجب عدم مراجعه به مراکز بهداشت و تزریق واکسیناسیون ضروری نشده است و افزایش موارد ابتلا ارتباطی به این مهم ندارد.

وزارت بهداشت ایران: ۱۶۴ نفر در کشور سرخک گرفتند

وزارت بهداشت ایران از شناسایی ۱۶۴ فرد مبتلا به سرخک در این کشور خبر داد.

مقام‌های وزارت بهداشت نگران هستند که شیوع گسترده سرخک در افغانستان، بر شمار مبتلایان به این بیماری مسری در ایران بیافزاید.

مقام‌های بهداشتی سال گذشته هم از شناسایی سرخک در نقاط مرکزی کشور خبر داده بودند. این موارد ابتلا علاوه بر استان‌های مرزی هرمزگان، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بود.

بر اساس اعلام برخی از مسئولان بهداشتی، شمار مبتلایان به سرخک در کشور در سال ۱۳۹۹ شمسی ۳ مورد بوده که این تعداد در طول ماه اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به ۲۴ مورد رسیده است.

به نوشته یورونیوز؛ به گفته متخصصان عفونی، راه انتقال ویروس سرخک از طریق تنفس و قطره‌های تنفسی است که می‌تواند به سرعت در یک جامعه پخش شده و همه‌گیری‌های گسترده ایجاد کند و در برخی موارد با بروز فرم‌های شدید، به مرگ فرد مبتلا بیانجامد.

از همین رو آقای حیدری با ابراز نگرانی از احتمال سرایت سرخک به شمار بیشتری از شهروندان ایرانی، از همه افراد ایرانی و غیرایرانی که روند واکسیناسیون «ام‌.ام‌.آر» را تکمیل نکرده‌اند خواست تا به مراکز بهداشت در سراسر کشور مراجعه کنند.

سید محسن زهرایی، رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت هم از مردم خواست تا فارغ از ملیت اگر کودک زیر ۵ سال دارند و به دلیل کرونا واکسیناسیون‌ کودک‌شان را به تعویق انداختند حتما برای تکمیل برنامه واکسیناسیون کودک خود علیه سرخک اقدام کرده و به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.

متخصصان عفونی از دریافت واکسن سرخک به عنوان آسان‌ترین راه پیشگیری از این بیماری نام می‌برند که در قالب واکسن سه‌گانه «ام.ام.آر» در ۲ نوبت در سنین ۱۲ و ۱۸ ماهگی به کودکان تزریق می‌شود.

آن‌ها همچنین از بی‌توجهی‌های صورت گرفته نسبت به اجرای واکسیناسیون‌های معمول به‌ویژه برای کودکان به عنوان یکی از دلایل شیوع برخی از بیماری‌ها از جمله سرخک نام می‌برند.

ایران حدود ۳ سال پیش توانسته بود تأییدیه سازمان بهداشت جهانی را مبنی بر حذف ویروس بومی سرخک دریافت کند. اطلاعات سیستم مراقبت بیماری سرخک در ایران در سال‌های گذشته، بیانگر کاهش شدید موارد بروز این بیماری در این کشور بوده است.

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، گروه‌های ضد واکسن در سال‌های گذشته با تبلیغات گسترده، تلاش کرده‌اند تا مردم را از دریافت انواع واکسن‌ها منصرف کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین