کورش درخشانزاده در نشست شورای هماهنگی بانکهای استان کهگیلویه و بویراحمد با موضوع استمهال وامهای زلزله زدگان شهرستان دنا افزود: بیش از یکسال از طرح استمهال وام زلزلهزدگان گذشته اما به غیر از بانک مسکن سایر بانکها کار خاصی انجام ندادند.
وی بیان کرد: بانکها مدام کسانی که وام دریافت کردند را تهدید به بسته شدن حقوق و کسر حقوق میکنند، ما دیگر تاب و تحمل تجمعات مردم را نداریم حتی طی نامهای کسانی که مشمول استمهال میشدند را به بانکها معرفی کردیم امت خبری نشد.
حجت الاسلام تقیزاده، رئیس شورای شهر سیسخت، مرکز شهرستان دنا نیز در این نشست گفت: روسای شعب در سیسخت حکومت خودمختار تشکیل دادند گاهی توهین میکنند و گاهی خودشان قانون را تفسیر میکنند در بانک کشاورزی و بانک مهر ایران برخورد خوبی و شایستهای با مردم نمیشود حتی به متقاضیان گفتهاند اگر وام را استمهال کردیم بعد از پایان دوره باید تمامی وام و سود آن را یکجا پرداخت کنید.
وی اظهار کرد: خودم با یک خانواده ۵ نفر هنوز در یک کانکس ۱۲ متری زندگی میکنم، هنوز خانههای مردم تکمیل نشده است، بانکها در پرداخت تسهیلات تکلیفی عملکرد خوبی نداشتهاند.
تقی زاده بیان کرد: با جان و دل این مشکلات را تحمل کردیم زحمتهایی که بانکها طی این مدت کشیدند را به کام مردم تلخ کردند.
محمد محمدی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: عدم استمهال وام زلزلهزدگان مردم را دچار مشکلاتی کرده است، حتی مشکلات مالی برای مردم درست شود.
وی اظهار کرد: بعد از زلزله کرمانشاه برای سومین سال استمهال تمدید شد اما با گذشت یکسال از زلزله سیسخت هنوز کاری انجام نشده است.
محمدی در خصوص وامهای تکلیفی تصریح کرد: در سفر رئیس جمهور مساعدت شد وام تکلیفی برای تکمیل خانههای مردم در نظر گرفته شد اما این مبلغ هنوز به مردم پرداخت نشده است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: در جلسات متعدد ستاد بازسازی موضوعات مطرح و مصوباتی داشتیم اما اجرایی نشده است تقاضا داریم در این جلسه مصوبهای تنظیم شود که قابلیت اجرایی داشته باشد.
همچنین اصالتزاده، معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در ادامه این نشست گفت: بانکها سهمیه اول استان را ۱۰۰ درصد جذب کردند و تنها ۱۱ مورد پرداخت نشده که مشکل در پروانه ساخت بوده است.
وی افزود: بانکهای صادرات و تجارت وامهای تکلیفی را پرداخت کردند، ۵۶ مورد مربوط به بانک رفاه بوده اما گفتند باید در سامانه راه و شهرسازی ثبتنام کنند اما راه و شهرسازی چنین سامانهای ندارد.
اصالت زاده اظهار کرد: ۲۲۰ متقاضیانی برای دریافت تسهیلات تکلیفی به بانک مسکن معرفی شدند ۵۰ مورد به دلیل مشکلات هنوز پرداخت نشده است.
سید احسان عسکری، معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: کار مردم در سیسخت روی زمین مانده است و بانک معطل ماندهاند تا کسی بیاید و از انها سوال بپرسد .
وی اظهارکرد: اگر مدیر بانک نتواند کار مردم را انجام دهد چه کسی میتواند انجام دهد این بار از مدیران بانکها خواهش میکنم مشکلات را رفع کنند اما سری بعدی خواهش نمی کنم و مدیری که کار نکند با من طرف است.
عسکری بیان کرد: کاری که باید دیماه انجام میشد فروردین ماه سال بعدی آوردند که باید چیکار کنیم، اشکالات قانونی و اجرایی تسهیلات تکلیفی بانکها اصلاح شود و در جلسه بعدی از شما عملکرد میخواهم.
گفتنی است که حدود ۱۴ ماه از زلزله ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۹۹ شهر سیسخت و شهرستان دنا میگذرد اما مردم زلزله زده این شهرستان همچنان از مشکلاتی همچون اجرای نشدن استمهال وامهای زلزلهزدگان و همچنین پرداخت تسهیلات تکلیفی برای اتمام منازل زلزلهزده مواجه هستند.