کد خبر: ۷۶۴۵۶۲
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۹:۲۱

باید‌ها و نباید‌های روزه‌داری برای مادران باردار و شیرده

یک متخصص زنان و زایمان گفت: مادران باردار و شیرده برای روزه‌داری حتماً برخی نکات را رعایت کرده و با پزشک خود نیز مشورت کنند.
باید‌ها و نباید‌های روزه‌داری برای مادران باردار و شیرده
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر پریسا موسی پور در خصوص شرایط روزداری زنان باردار و شیرده اظهار کرد: طبق مطالعات و مقالات، روزه‌داری در حاملگی بر روی وزن جنین و یا زایمان زودرس تأثیری نداشته و هیچگونه عوارض جنینی یا مشکلاتی برای آن ایجاد نمی‌کند البته به شرطی که یک سری مسائل رعایت شود.

وی ادامه داد: سالم بودن زنان باردار نیز یک فاکتور مهم برای روزه گرفتن آنها است و نباید هیچ بیماری زمینه‌ای داشته باشند؛ بنابراین افراد باردار و شیرده پیش از اقدام به روزه داری حتما با پزشک خود مشورت کنند.

وی افزود: زنان بارداری که روزه می‌گیرند، حتماً از سحری استفاده کنند و بدون سحری روزه نگیرند تا در طول روز انرژی آنها حفظ شده و بدنشان آب کافی داشته باشد.

موسی پور خاطرنشان کرد: سعی کنند، مابین افطار و سحری از آب کافی استفاده شود چراکه در طول بارداری و روزه‌داری آب بدن کمتر می‌شود که علائم کم آن خشکی دهان، ادرار تیره رنگ و همچنین سردرد است؛ بنابراین خانم های باردار یا شیرده روزه دار حتماً دقت کنند تا مابین سحری و افطار آب کافی همراه با میوه و سبزیجات دریافت کنند.

وی تاکید کرد: زنان باردار از خوردن غذاهای شور پرهیز کنند، چراکه بدن را بیشتر دهیدراته می‌کند؛ رژیم غذایی خوب و متعادل در طول روزه‌داری که شامل مواد ویتامین‌دار، پروتئین‌دار و فیبردار باشد، بسیار تاثیرگذار است.

وی توصیه کرد: در افطاری از غذاهای مفید مصرف شود که احساس پری و سنگینی نکنند، شیرینی‌جات، شکر و نمک را کاهش داده و غذاهای مفید مانند میوه، سبزیجات، مغزهایی مثل گردو و بادام استفاده کنند.

این متخصص زنان و زایمان در رابطه با اثرات ورزش برای زنان باردار یادآور شد: زنان باردار سعی کنند، در طول روزه‌داری به طور مداوم استراحت نکنند چراکه فعالیت فیزیکی بهتر از استراحت مطلق است؛ ورزش‌های کششی مانند یوگا و پیاده‌روی برای این دوران بسیار مناسب است و از کمر درد و اضافه وزن و همچنین یبوست جلوگیری می‌کند.

وی همچنین در خصوص روزه‌داری مادران شیرده نیز گفت: افراد شیرده نیز می‌توانند روزه بگیرند اما باید نوزاد خود را از لحاظ نبود کمبود آب بررسی کنند تا نوزاد مشکلی نداشته باشد که نشانه‌های کم‌ آبی آن، خشکی پوست و گریه و عطش فراوان نوزاد است که از شیر خوردن سیر نمی‌شود.

وی در پایان اضافه کرد: اگر نوزاد مشکلی داشته باشد، مادران برای روزه گرفتن حتماً با پزشک خود مشورت کنند به‌ویژه در کمتر از شش ماهگی نوزاد که فقط از غذای مادر استفاده می‌کند، دقت بالایی در روزه گرفتن داشته باشند اما بعد از این شش ماه چندان نگرانی برای روزه‌داری نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین