سردار ایاز صادق، رئیس مجلس ملی پاکستان در جلسه ویژه پارلمان برای انتخاب نخست وزیر پس از جمع آوری و شمارش ۱۷۴ رای از ۳۴۲ کرسی پارلمان محمد شهباز شریف را به عنوان رئیس جدید دولت این کشور معرفی کرد.
شهباز شریف، نخست وزیر پس از برگزیده شدن به عنوان نخست وزیر گفت: «امروز به برکت دعای میلیونها شهروند پاکستانی، خداوند کشور را نجات داد. وی سپس افزود: «پیروزی اکنون از آن حق است و شر شکست خورده است.»
او اکنون رئیس ۷۰ ساله دولت جدید جمهوری اسلامیِ ۲۲۰ میلیون نفری پاکستان، کشوری مجهز به سلاح هستهای است که با مشکلات عدیده اقتصادی از جمله تورم بالا و بحران فزاینده انرژی دست و پنجه نرم میکند.
شهباز شریف جانشین عمران خان ۶۹ ساله، ستاره سابق کریکت پاکستان شد که سال ۲۰۱۸ به قدرت رسید و روز یکشنبه به عنوان اولین رئیس دولت تاریخ این کشور را رای عدم اعتماد مجلس ملی از قدرت غزل شد.
قانونگذاران پاکستانی روز دوشنبه برای انتخاب نخست وزیر جدید و پایان دادن به یک هفته بحران سیاسی که در نهایت به برکناری عمرانخان، نخست وزیر این کشور منجر شد، تشکیل جلسه داده بودند.
تلاطم و ناملایمات سیاسی در پاکستان که نخست وزیر را از قدرت برکنار کرد با نوعی بحران قانون اساسی و لزوم مداخله دادگاه عالی این کشور نیز همراه بود.
به گزارش رسانههای پاکستان، نمایندگان «تحریک انصاف»، حزب تحت رهبری عمران خان ساعاتی پیش از رای گیری از سمت خود استعفا داده و بیش از ۱۰۰ نفر از آنها نشست مجلس ملی پاکستان را ترک کرده بودند.
نمایندگان حزب تحریک انصاف پس از سخنرانی شاه محمود قریشی، همپیمان عمران خان و نایب رسیس حزب متبوعشان سالن مجلس ملی پاکستان را ترک کردند.
شاه محمود قریشی که خود نیز به همراه شهباز شریف یکی از دو نامزد تصدی نخست وزیری در پاکستان بود پیش از رای گیری با ایراد نطقی در تمجید از «عملکرد و استقلال» عمران خان و «امتناع وی از تن دادن به فشارهای ایالات متحده» نشست مجلس را ترک کرد.
قریشی نایبرئیس حزب تحریک انصاف و وزیر سابق امور خارجه پاکستان پیش از محکوم کردن «روند غیرفانونی» و ترک پارلمان گفته بود: «ما طبق تصمیم حزب خود این انتخابات را تحریم میکنیم و استعفا میدهیم.»
محمد شهباز شریف، برادر نواز شریف که پیشتر برای سه دوره نخست وزیر پاکستان بود درجلسه روز دوشنبه پارلمان رای اکثریت نمایندگان را برای تصدی سمت نخست وزیری پس از برکناری عمران خان بدست آورد.
او که ریاست حزب «مسلم لیگ نواز» را بر عهده دارد از سوی ائتلافی موسوم به جنبش دموکراتیک به همراه شاه محمود قریشی، همپیمان عمران خان برای کسب رای اعتماد و برگزیده شده به عنوان نخست وزیر نامزد شده بود.
ائتلاف جنبش دموکراتیک که شهباز شریف به نمایندگی از آن برای تصدی نخست وزیری نامزد شده بود علاوه بر «مسلم لیگ نواز» احزاب و جریانهایی، چون «حزب مردم»، «جمعیت علمای اسلام»، «حزب ملی عوام»، «حزب عوامی بلوچستان»، «حزب جمهوری وطن» و جنبش «متحده قومی» را شامل میشود.