محسن منصوری در همایش «طلایهداران زکات» با بیان این که حدود دو ماه پیش خدمت آقای پرپنچی بودیم که گزارشیدادند، گفت: هر چند این گزارش روبهرشد بود و در سالهای اخیر میزان تحقق زکات در استان تهران روند صعودی داشت اما یک ضرب و تقسیم کاملا ابتدایی که در جلسه انجام میدادیم، نشان میداد با این حجم اقتصاد استان تهران موضوع زکات را به عنوان مسئله جدی تلقی نکردیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: شاید در موضوع زکات، کار بخشنامهای و آییننامهای ما خیلی موثر نباشد. یک جلسه ائمه جمعه که راهبری این موضوع را بر عهده دارند و مجموعه ادارات کمیته امداد فرمانداران و ... دور هم جمع شویم تا مسئله را جدیتر دنبال کنیم.
منصوری در ادامه و در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: حضرت آقا هم جملات بسیار مهمی دارند که اینها برای ما تکلیفساز است.
وی در ادامه با بیان این که به غلط در خیلی از امورات اجرایی، اولویت نظام مسائل تغییر کرده است، افزود: نظامات اولویتی ما اول از همه در دین ما مشخص و در آیات و روایات تصریح شده است. فرمودند در ۲۷ جا زکات در کنار اقامه نماز قید و ذکر شده است.
از سمت دیگر نیز به لحاظ اجتماعی نگاه کنیم ما در یک ضرورت به سر میبریم. در کنار اتفاقات خوبی که افتاده و در کنار زحماتی که کشیده است، ما در مسئله کاستیهایی که داریم و نقصی که در موضوع خدمات داریم، میبینیم که مردم به لحاظ معیشتی و به اموری که زکات به آن تعلق میگیرد مثل مسکن و درمان و جهیزیه، دچار مشکل هستند. لایههای مختلف وقتی زیر پوست شهر را میبینیم گاهی ممکن است فردی به نان شب محتاج باشد.
وی در ادامه به موضوع فقر مطلق اشاره کرد و ادامه داد: بعد از موضوع فقر مطلق کارگروههای مختلفی تشکیل دادیم و جلسه برگزار کردیم. به نظر یک حلقه زنجیره مهم در مسئله فقر مطلق مسئله زکات است که باید دنبال شود.
وی با بیان این که برای این موضوع باید در سطح شهرستانها به صورت جدی این شورا را تشکیل داد، گفت: این هم توفیقی پیدا نخواهد کرد الا این که منجر به تشکیل یک شبکه شود. ما ابزارهای آن را در مجموعه وزارت کشور داریم. بخشداریها و دهیاریها را داریم.