کد خبر: ۷۶۶۴۷۳
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۹

ایران چند کیلومتر مرز‌ آبی دارد؟

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: به واسطه اقتدار و حضور ناوگان ما در آب‌های آزاد و رصد‌های مداوم، هیچ گونه مشکلی نداشته‌ایم و هیچ کشوری جرات نزدیک شدن به آب‌های سرزمین ما را نداشته است.
ایران چند کیلومتر مرز‌ آبی دارد؟
آفتاب‌‌نیوز :

امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با شبکه العالم، پیرامون آخرین تحولات و دستاورد‌های دفاعی کشور درباره توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: هندسه قدرت در دنیا در حال تغییر است، بحث ژئوپلوتیک در دنیا دچار تغییراتی شده و بازیگران در حال فعالیت خودشان هستند از همین رو ما با توجه به توانمندی خود هر زمان که فرمانده معظم کل قوا فرمانی به ما ابلاغ کنند ما این امکان را داریم در تمام محیط‌های آبی دنیا حضور موثر داشته باشیم.

وی ضمن تاکید بر این نکته که با داشته‌های خود واژه "ما می‌توانیم" را تعریف، تفسیر و به اجرا رساندیم، تصریح کرد: محدودیتی برای خود قائل نیستیم و با رعایت چارچوب‌های بین المللی به به انجام ماموریت‌های خود می‌پردازیم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش یادآور شد: مجموعه مرز‌های آبی ایران بیش از ۵ هزار کیلومتر است و این ۳ هزار کیلومتر که بعضا بیان می‌شود طول ساحل ماست که مستقیما به آب‌های آزاد مرتبط است، به خاطر این ویژگی جغرافیایی که نعمت خداوند است شرایطی برای ما ایجاد شده که مستقیما با جامعه جهانی در ارتباط باشیم در نتیجه با همه کشور‌ها می‌توانیم در ارتباط باشیم لذا ما دیپلماسی دفاعی و دیپلماسی دریایی فعالی داریم. آنچه در برنامه داریم حضور موثر برای مقابله با تهدید‌ها و در کنار آن برقراری تعاملات با کشور‌های دیگر مثل برگزاری رزمایش‌ها و انجام دید و بازدید‌ها و همچنین ترتیب دادن توافق نامه‌های چندجانبه است.

امیر دریادار ایرانی بیان داشت: امروز شمال اقیانوس هند به واسطه رخداد‌های اقتصادی به عنوان شاهراهی برای ارتباط قاره‌ها است، اگر ما حضور موثر نداشته باشیم دولت‌های غیر موجه حاضر می‌شوند و به آب‌های سرزمینی نزدیک می‌شوند، اما به واسطه اقتدار و حضور ناوگان ما در آب‌های آزاد و رصد‌های مداوم، هیچگونه مشکلی نداشتیم و هیچ کشوری جرات نزدیک شدن به آب‌های سرزمین ما را ندارد.

وی ادامه داد: ناوگان تمامی کشور‌ها همیشه پاسخگوی ما هستند و اعلام می‌کنند که در حال دریانوردی عادی هستند و تمام اطلاعاتی که می‌خواهیم در اختیار ما می‌گذارند از همین رو اگر همگرایی در منطقه انجام شود اقتدار سقف بالاتری را به خود اختصاص خواهد داد.

فرمانده نیروی دریای ارتش با تاکید بر اینکه حضور ناوگان کشور‌های دیگر در منطقه توجیهی ندارد، خاطرنشان کرد: منافع و منابع ما در حوزه دریا بسیار وسیع است هرجا که احساس تهدید کنیم، ناوگان ما حضور پیدا می‌کنند. امروز اسکورت کشتی‌های خود را در هر نقطه آبی انجام می‌دهیم تا امنیت برقرار شود و محدودیتی هم نداریم. حضور ما امینت را برای منطقه و جهان هدیه می‌کند.

امیر دریادار ایرانی درباره حضور اسرائیل در منطقه و ارتباط با همسایگان گفت: شکی وجود ندارد که دشمن همیشه به دنبال دشمنی است امروز ما درباره یک رژیم منحوسی که حتی در سطح بین المللی هم قابل رصد نیست صحبت می‌کنیم در واقع این یکی از انگشتان شیطان است خودش به تنهایی خیلی توانمندی ندارد که نسبت به آن نگران باشیم ما نسبت به اصل شیطان نگرانیم، شیطان بزرگ است که تهدید اصلی مردم ما و مردم منطقه و دشمن بشریت است.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی کشور‌ها سرشان کلاه رفت که در دوره گذشته با تبلیغاتی که در حوزه رسانه توسط همین شیطان بزرگ شد یک واژه‌ای به نام ایران هراسی در منطقه تعریف کردند که حاکمان برخی کشور‌ها گول این واژه را خوردند و از این غافل بودند که اگر ایران توان دفاعی‌اش را بالا می‌برد می‌خواهد که از منافع خودش دفاع و حراست بکند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: ایران هیچگاه تهدیدی برای همسایه نیست کما اینکه در طول چند قرن گذشته شاهد نبودیم که ایرانی‌ها به جایی دست درازی کرده باشند یا به جامعه‌ای ظلم کرده باشند، کرارا مورد تهاجم قرار گرفته‌ایم به ویژه اینکه بعد از انقلاب اوج زیادی گرفته است.

وی تاکید کرد: انتظارمان این است که مردم منطقه دولت هایشان را توجیه بکنند که بیایند به بازوی برقراری امنیت بپیوندند نه اینکه تفرقه بیاندازند و منطقه را دچار ناامنی بکنند بین مسلمانان و برادران دینی و همسایه اختلاف بیافتد چرا که این رژیم در طول تاریخ همیشه نشان داده است که حتما با بشریت مشکل دارد این حرف ما نیست در قرآن که کتاب آسمانی است و همه ما به آن اعتقاد داریم این مطلب به صراحت اشاره شده است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش تاکید کرد: ساختار شخصیتی این رژیم این است که با بشریت مشکل دارد و در رفتار هم این را نشان می‌دهد وقتی که حتی به کودک چند ماهه هم رحم نمی‌کند و امروز از کودک ۷-۸ ساله هم نمی‌گذرد و بازداشت و زندانی می‌کند یا با تفنگ به صورتش می‌زند که هیچ چیزی هم در دست ندارد در همه جای دنیا به کودک احترام می‌گذارند و تکریم می‌کنند، اما ببینید که چگونه برخورد می‌کند قطع به یقین حضورش یک حضور منافقانه است.

وی درباره تاثیر تحریم‌ها بر صنعت دفاعی کشورمان گفت: از ابتدا در حوزه نظامی به طور صددرصد در تحریم هستیم پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی این واژه تحریم آمد و همه مسیر‌ها را به روی ما بستند درگیر دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هم شدیم و ناامنی‌هایی هم اتفاق افتاد ما چاره‌ای نداشتیم و به تجهیزات نیاز داشتیم باید در اختیار می‌گرفتیم تا بتوانیم حداقل امنیت کشورمان را برقرار بکنیم بنابراین بیشتر به داشته‌های داخلی توجه کردیم یعنی از توانمندی‌هایی که در حوزه صنعت وجود داشت در گام اول رفتیم به سمت تجهیزاتی که داشتیم همه را فعال نگه داریم. این‌ها یک قطعاتی می‌خواستند و نیازمندی‌های اولیه‌ای داشتند این اتفاق باعث شد به این فکر بیافتیم که وقتی جواب گرفتیم یعنی وقتی قطعه‌ای ساخته می‌شود پس می‌شود خود تجهیزات را هم ساخت بنابراین این خودباوری در نیرو‌ها ایجاد شد و به بدنه کشور هم منتقل شد.

* ناوشکن دماوند بزودی به آب انداخته خواهد شد

امیر ایرانی خاطرنشان کرد: در مراکز علمی نیازمندی های‌مان را تعریف کردیم آن‌ها طراحی کردند و به روز شد و به جامعه صنعتی منتقل شد یک حلقه مبارکی تشکیل شد و این‌ها در کنار همدیگر قرار گرفت و امروزه ما از لحاظ پشتیبانی و به دست آوردن آنچه که مدنظرمان است و مورد نیاز است هیچ گونه محدودیتی نداریم و اخیرا به لطف خدا یکی از ناوشکن‌های ساخت داخل را در یک رزمایش مرکبی در کشور هندوستان ارائه کردیم و مورد بازدید قرار گرفت. همچنین ناوشکن دماوند مراحل پایانی ساخت خود را طی می‌کند که بزودی به آب انداخته خواهد شد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش، درباره برنامه‌های نیروی دریایی و رزمایش‌های مشترک هم گفت: ما یک دریانوردی طولانی خواهیم داشت که در پهنه‌های اقیانوسی حضور خواهیم داشت در کنار آن از ما برای حضور در مراسم سالگرد کشور‌ها دعوت شده است که حضور پیدا بکنیم که مدنظر ما هست و حضور دائمی ما هم در اقیانوس هند برای حفظ و حراست و برقراری امنیت پابرجاست.

امیر دریادار ایرانی درباره برنامه‌های نیروی دریایی ارتش در دریای خزر اظهار داشت: در دریای شمال با همسایگان ارتباطات خیلی خوبی داریم در آنجا سه برنامه در حوزه دیپلماسی دفاعی و دریایی داریم ابتدا دید و بازدید از کشور‌های همسایه است، دوم برنامه مسابقات نظامی داریم که امسال کشور آذربایجان میزبان است و سومی هم رزمایش‌های دوجانبه یا چندجانبه است که با هدف تمرین برای مسابقات آتی انشاءالله برگزار می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش در پایان گفت: توانایی ساخت زیردریایی در داخل کشور به بالاترین سطح ممکن رسیده است هم در حوزه سطحی و هم زیرسطحی برنامه‌های ساخت به روز خواهیم داشت یعنی اگر سال گذشته زیر دریایی ساختیم و به آب انداختیم در سال جدید مدل به روزتری را خواهیم ساخت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین