یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه گفت: همزمان با حملات نیروهای دولت اردوغان به شهروندان سوری در شمال کشور که با مشارکت گروههای تروریستی وابسته به آن صورت میگیرد، این نظام طبق معمول تلاش میکند اخبار جعلی منتشر کند و این بار مدعی است که تماسهایی در سطوح مختلف میان دولت سوریه با افرادی در دولت ترکیه یکبار در سطح امنیتی و یکبار در سطح سیاسی انجام شده است.
این منبع افزوده است: تازه ترین این دروغها، اظهارات وزیر خارجه ترکیه در مورد امکان همکاری با سوریه در زمینه مبارزه با تروریسم است و این سخنان اگر بیانگر چیزی باشد، بیانگر واقع گرا نبودن دولت ترکیه است و آفت دروغ و اظهارات جعلی فقط محدود به اردوغان نیست، بلکه این امر به مسؤولان دیگر در دولت او نیز سرایت کرده است.
این منبع رسمی در وزارت امور خارجه سوریه همچنین تاکید کرده است که دمشق تمامی این اظهارات و اخبار را کاملاً تکذیب میکند و آن را هذیان سیاسی از سوی این دولت میداند و سوریه در صورت هرگونه همکاری با هر طرفی، به صورت شفاف اعلام خواهد کرد.
این منبع در پایان گفته است که سوریه نمیتواند در زمینه مبارزه با تروریسم با یک دولت که حامی تروریسم بوده و آن را در منطقه و جهان آموزش و گسترش میدهد، همکاری کند.
به گزارش ایرنا، نیمه فروردین گذشته روزنامه «حریت» چاپ ترکیه به نقل از منابع مطلع خبر داد که آنکارا در حال ارزیابی امکان آغاز گفت وگو با دمشق است.
به نوشته حریت، مقامات این کشور در حال مذاکره برای آغاز گفت وگو با دولت سوریه هستند تا روابط دو کشور به حالت عادی بازگردد.
این روزنامه به نقل از منابع آگاه افزود: «سیاست متعادلی که به تازگی از سوی ترکیه اتخاذ شد و نقشی که آنکارا در ماههای اخیر بهویژه در زمینه حل و فصل جنگ در اوکراین ایفا کرده است، زمان کنونی را برای حل و فصل بحران سوریه مساعد کرده است.»
این منابع خاطرنشان کردند که ترکیه «در تمامی تماسهای خود با دولت سوریه بر ۳ مورد ضروری» یعنی حفظ ساختار واحد و تمامیت ارضی سوریه، تضمین امنیت پناهجویانی که به کشور باز میگردند و فعالیتهای حزب کارگران کردستان تاکید میکند.
به نوشته این روزنامه، آنکارا این پیامهای مهم را به ویژه پیش از سفر بشار اسد رئیس جمهور سوریه به امارات به دمشق رسانده است.
ترکیه مهر ۱۳۹۸ با حمله و لشکرکشی خود وارد بخشهایی از شمال شرقی سوریه، منطقه سکونت کُردها شد تا منطقهای امن در این قسمت از خاک سوریه به وجود آورد.
اقدام ترکیه برای حمله به شمال سوریه باوجود مخالفتهای گسترده منطقهای و جهانی در حالی صورت گرفت که رجب طیب اردوغان رئیسجمهور این کشور مدعی بود حضور کُردهای شمال سوریه تهدیدی برای امنیت کشورش است.
دمشق حضور نظامی ترکیه در سوریه را اقدامی «اشغالگرانه» میداند و خواهان آن است که ترکیه هرچه سریعتر نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند.
ابراز تمایل ترکیه برای از سرگیری روابط با سوریه در حالی است که طی ماههای اخیر گشایشهایی در روابط کشورهای عربی با سوریه رخ داده است و این احتمال وجود دارد که تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب برداشته شود.