آفتابنیوز : آفتاب: با استفاده از خودروهای مناسبسازی شده درصددیم اورژانس اجتماعی، اولین خودرویی باشد که جلوی پای دختران و زنان فراری بایستد، چرا که اگر زمان خروج فرد از منزل که جزو "دقایق طلایی" به شمار میرود، را از دست بدهیم، نمیتوان با تدوین طرحها و برنامهها کاری از پیش برد.
به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی آفتاب ،عبدالرضا مصری همزمان با افتتاح رسمی "اورژانس اجتماعی" که با حضور تمامی روسای سازمانهای تابعه وزارت رفاه و تامین اجتماعی، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد، گفت: «در حال حاضر 50 دستگاه از 100 خودروی خریداری شده وارد کشور شده است و تا شش ماه آینده، 50 خودروی دیگر نیز با گذراندن مراحل گمرکی، وارد عرصه خدمات رسانی میشود».
وی اذعان کرد که این تعداد خودرو، پاسخگوی نیاز تمام کشور نیست و در مرحله اول، این خودروها در شهرهای بزرگ، مراکز استانها و مراکزی که از نظر آماری، بحرانهای جغرافیایی و منطقهای را در آنجا شاهد هستیم، مستقر میشوند.
و در ادامه افزود: «در حال حاضر به دلیل کمبود این خودروها برای سراسر کشور، در موارد نیاز از سایر خودروهای در اختیار سازمان بهزیستی برای خدماتدهی در مواقع نیاز به مداخله در بحران استفاده میشود».
عبدالرضا مصری، آسیبهای اجتماعی امروزی را آسیبهای بومی کشور ندانست، بلکه آن را نتیجه رهآورد تکنولوژی، زندگی صنعتی و استفاده از وسایل ارتباطات جمعی همچون ماهواره دانست و در این باره خاطر اظهار داشت: «اما این بدان معنا نیست که نباید تمهیداتی برای کنترل و رفع آسیبها داشته باشیم، به طوری که شعار امروز اورژانس اجتماعی "خدمتگذاری سازمان بهزیستی برای ارائه خدمات به مردم است" و این یعنی، حفظ عزت و کرامات انسانهای در معرض آسیب و آسیبدیده».
وی ادامه داد: «شرایط امروزی جامعه به گونهای نیست که با نصیحت پدرانه فردی را که تصمیم به خودشی گرفته از تصمیمش منصرف کرد، بلکه باید یک روانشناس دریچه ذهن او را باز کند و این افراد کسانی نیستند، جزء متخصصان و افرادی که با به دست آوردن تجربیات، به این امور به سرعت رسیدگی میکنند».
وزیر رفاه و تامین اجتماعی شماره تماس با اورژانس اجتماعی یعنی "123" را شمارهای راحت و قابل ذخیره در حافظه حتی برای افراد کم سواد خواند و یادآورشد: «تاکنون مداخلات در امور آسیبها، با فرافکنی دستگاهها در انجام وظایف صورت میگرفت، اما امروز در عرصه آسیبها، یک سازمان مشخص به نام بهزیستی، مسوولیت حمایت و ارائه خدمات به آسیب دیدگان اجتماعی را برعهده گرفته، اما اگر این سازمان، از سوی مردم و نهادهای ذیربط حمایت نشود و پشتوانهای نداشته باشد، نمیتواند، خدمات را در سطح مطلوب ارائه کند».
عبدالرضا مصری، اورژانس اجتماعی را یک طرح عملیاتی جدیدی خواند که دارای چهار بسته خدمتی از جمله مداخله در بحرانهای فردی، اجتماعی، خانوادگی، تماس با خط تلفن «123» به منظور ارائه مشاورهها و امور مددکاری، مراکز مداخله و بحران و خدمات سیار اورژانس اجتماعی یعنی خودروهایی که با نام آمبولانس اورژانس اجتماعی خدمات رسانی میکنند، هستند.
مصری با تاکید بر مداخله در مسایل اجتماعی-روانی قبل از مداخلات انتظامی-قضایی با استفاده از اورژانس اجتماعی، بیان کرد: «با استفاده از خودروهای مناسبسازی شده درصددیم اورژانس اجتماعی، اولین خودرویی باشد که جلوی پای دختران و زنان فراری بایستد، چرا که اگر زمان خروج فرد از منزل که جزو "دقایق طلایی" به شمار میرود، را از دست بدهیم، نمیتوان با تدوین طرحها و برنامهها کاری از پیش برد».
وی کنترل و کاهش بحرانهای فردی و خانوادگی، بررسی سایر شاخصهای اجتماعی تاثیرگذار بر مولفههای اجتماعی همچون مسایل فرهنگی، اقتصادی و غیره، امکان استفاده از مشارکت نهادهای غیردولتی، طبقهبندی گروههای هدف، مداخله در بحرانهایی همچون زوجهای در معرض طلاق، افرادی که قصد خودکشی دارند، همسران و کودکان آزار دیده، زنان، دختران و پسران فراری و مبتلایان به اختلال هویت جنسی را از آیتمهایی خواند که در مرحله اول راهاندازی اورژانس اجتماعی "123" به آنها توجه و به اقشار نامبرده، خدمات رسانی میشود.
وزیر رفاه و تامین اجتماعی تاکید کرد: «بر اساس مطالعات صورت گرفته، هیچ کشوری همچون ایران، چنین اورژانس کاملی که هم دارای شبکه خطوط تلفنی، تیم سیار، مراکز مداخله در بحران و پایگاههای خدمات اجتماعی به عنوان مراکز مکمل را داشته باشند، ندارند، بنابراین در صدد هستیم این مجموعه را به نام ایران به ثبت برسانیم».
به گفته وی، زمان تماس و همچنین مکالمات مردم با مددکاران و روانشناسان خطوط تلفن "123" ضبط و ثبت میشود، بنابراین تخصصی بودن، به موقع بودن و در دسترس بودن این اورژانس از ویژگیهای آن به شمار میرود.