کد خبر: ۷۶۷۰۸۹
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۲

جزئیات نشست امروز معاونان پارلمانی دولت با قالیباف

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تاکید کرد: معاونان پارلمانی دولت تلاش کرده‌اند تا وزرا و رئیس‌جمهور در دسترس نمایندگان مجلس باشند و در جریان مشکلات و مسائل کشور از نگاه وکلای ملت قرار گیرند.
جزئیات نشست امروز معاونان پارلمانی دولت با قالیباف
آفتاب‌‌نیوز :

سید محمد حسینی در نشست امروز معاونان پارلمانی دولت با رئیس مجلس شورای اسلامی، ضمن قدردانی از محمدباقر قالیباف برای برگزاری این نشست و تلاش‌های شبانه‌روزی و مدیریت جهادی وی برای پیشبرد امور و مسائل مهم میان دولت و مجلس گفت: معاونت‌های پارلمانی در کنار وظایف خود، سفرهای استانی را نیز داشته‌اند و آنها تاکنون ۳۱ سفر به حداقل ۵۰ شهر انجام داده‌اند. معاونان پارلمانی دولت تلاش کرده‌اند تا وزرا و رئیس‌جمهور در دسترس نمایندگان مجلس باشند و در جریان مشکلات و مسائل کشور از نگاه وکلای ملت قرار گیرند، البته گاهی اوقات محدودیت‌هایی هم وجود دارد اما تلاش شده در این میان کم کاری نشود.

وی ادامه داد: گلایه‌هایی از سوی نمایندگان مطرح می‌شود که این موضوع بیانگر وجود مشکلات و مطالبات گسترده مردم در حوزه‌های انتخابیه است و مردم توقع دارند تا کارهای بر زمین مانده هشت سال گذشته در این دولت انجام شود.

معاون امور مجلس رئیس‌جمهور ضمن تأکید بر اینکه مرز اجرا و نظارت و مصادیق آن باید کاملا شفاف شود، اظهار داشت: معاونان پارلمانی در دولت حافظ منافع مجلس نیز هستند و بارها و بارها تلاش کرده‌اند تا مشکلات بیان شده از سوی نمایندگان را حل کنند.

به گفته حسینی، به استانداران سفارش کرده‌ایم تا با مجمع نمایندگان مجلس جلساتی را برگزار کنند و تلاش می‌کنیم تا تعامل میان دولت و مجلس به خوبی پیش برود.

وی با اشاره به وجود طرح‌ها و لوایح مشابه و گسترده در مجلس تصریح کرد: گاهی در خصوص یک موضوع دو یا سه طرح وجود دارد که بهتر است نمایندگان صبر کنند تا لایحه در آن خصوص به مجلس ارسال شود. البته می‌توان با محوریت لوایح، طرح‌ها و لوایح ارسالی در مورد یک موضوع را تجمیع کرد.

*اثرگذاری معاونت‌های پارلمانی در تصمیم‌سازی‌های کشور

قاسم جعفری، معاون امور نظارت و هماهنگی در معاونت پارلمانی ریاست جمهوری در ادامه این نشست خاطرنشان کرد: با توجه به انتظار مردم و مقام معظم رهبری از دولت و مجلس انقلابی، ما محکوم به موفقیت هستیم و دراین راستا باید همدلی و راهبرد درست وجود داشته باشد. معاونت‌های پارلمانی در تصمیم‌سازی کشور اثرگذار بوده و نیاز به تقویت دارند.

وی افزود: مقام معظم رهبری فرموده‌اند، نشست‌های علمی میان دولت و مجلس برگزار شود و در این زمینه می‌توان بر روی مرز بین اجرا و نظارت به صورت علمی‌تر بررسی‌هایی را انجام داد.

*لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای چکش‌کاری طرح‌ها و لوایح

سید علی ادیانی، معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس نیز در ادامه ابراز داشت: طرح‌ها و لوایحی با مضامین مشترک در کمیسیون‌های مجلس وجود دارد که تجمیع آنها با محوریت لوایح بسیار حائز اهمیت است.

وی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های کلی قانونگذاری نظام در سال ۱۳۸۹ بیان کرد: بندهای مهمی برای تعیین تکلیف میان دولت و مجلس در این سیاست‌های کلی وجود دارد که در صورت موافقت رئیس مجلس می‌توان کارگروه مشترکی را برای بررسی مسائلی از جمله طرح‌ها و لوایح، تطبیق آنها با قوانین و... تشکیل داد تا پیش از اعلام وصول طرح‌ها و لوایح چکش‌کاری‌های لازم در خصوص آنها انجام شود.

به گفته معاون امور تقنینی معاونت امور مجلس، بدنه کارشناسی بسیار خوبی در دولت وجود دارد که می‌تواند به امر قانونگذاری در مجلس کمک کند و نمایندگان همان‌گونه که از نظرات مرکز پژوهش‌های مجلس استفاده می‌کنند، می‌توانند از نظرات کارشناسی دولت نیز استفاده کنند. ۱۹۴ طرح و ۱۷۷ لایحه در مجلس وجود دارد که تجمیع آن ها می‌تواند به پیشبرد امور بسیار کمک کند.

*همراهی وزارت امور خارجه با مجلس برای حل مشکلات ایرانیان خارج از کشور

علیرضا بیگدلی، معاون کنسولی، مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه نیز در این نشست ضمن تاکید بر اینکه بدنه اداره مجلس شورای اسلامی تکیه گاه مهمی برای ما است، یادآور شد: همکاری‌های علمی و مطالعاتی دولت و مجلس در حوزه سوال، طرح، لوایح و... در حال انجام است و بدنه کارشناسی وزارتخانه‌ها می تواند در تقویت بنیه علمی و تخصصی نمایندگان مفید واقع شوند.

وی اضافه کرد: حدود شش میلیون جمعیت ایرانیان خارج از کشور است که متاسفانه هیچ نماینده‌ای در مجلس ندارند. به همین دلیل شورای عالی ایرانیان در وزارت امور خارجه می‌تواند در موضوع ایرانیان خارج از کشور به مجلس کمک کند، همچنین تلاش کرده‌ایم تا برای تقویت دیپلماسی امور پارلمانی، ارتباط نمایندگان را با سفارتخانه‌های خودمان به عنوان دیده‌بان وزارت امور خارجه نزدیک‌تر کنیم.

*افرادی می‌خواهند زحمات شما را نادیده بگیرند

ضرغام صادقی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن تقدیر از اقدامات رئیس مجلس، عنوان کرد: ما رشادت‌های شما را در دوران جوانی در دفاع مقدس فراموش نمی‌کنیم که شما در آن سن کم به عنوان یک فرمانده مقتدر بسیار نقش‌آفرینی کردید.

وی ادامه داد: این درس قرآنی است و ما صمیمانه از زحمات شما در تمامی امور به ویژه مدیریت مجلس تشکر می‌کنیم، هرچند افرادی هستند که می‌خواهند زحمات شما را نادیده بگیرند.

*بررسی برنامه هفتم توسعه نیازمند همدلی دولت و مجلس

هادی قوامی، معاون پارلمانی وزارت امور اقتصاد و دارایی با اشاره به ارائه لایحه برنامه پنجساله هفتم توسعه به مجلس، گفت: همدلی مجلس و دولت برای بررسی این سند تحولی بسیار مهم است. ۱۰۲۳ اقدام باید در این زمینه انجام شود و در این میان ۱۳۴ چالش شناسایی شده و نیازمند یک تحول اساسی کوتاه مدت تا پایان ۱۴۰۱ و بلندمدت برای دولت سیزدهم هستیم.

وی ادامه داد: این سند تحولی زبان مشترک مجلس و دولت برای رفع مشکلات در حوزه های بیکاری، اشتغال‌زایی، بانکی و... خواهد بود.

*وجود برخی بی‌نظمی‌ها در تعیین زمان حضور وزیر در یک کمیسیون

محمدجواد حاجی حسینی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز در ادامه جلسه اظهار داشت: گاهی اوقات در یک روز و یک ساعت از وزیر صمت برای حضور در سه کمیسیون دعوت می‌شود که این نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تر کمیسیون‌ها دارد.

*تعامل میان دولت و مجلس یک جاده دو طرفه است

سردار رضا طلایی‌نیک، معاون پارلمانی وزیر دفاع در ادامه این نشست، ضمن تاکید بر اینکه تعامل میان دولت و مجلس یک جاده دو طرفه است، تصریح کرد: شاهد هستیم تعداد طرح‌ها از لوایح در مجلس پیشی گرفته و تعداد سوالات و تذکرات نیز بسیار افزایش یافته است و می‌توان این موضوع را نشانه مطالبات اجتماعی دانست.

*حل بسیاری از مشکلات با انجام مکاتبات از طریق اتوماسیون

قاسم احمدی لاشکی، معاون پارلمانی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه وجود یک معاونت پارلمانی مقتدر به نفع مجلس است، خاطرنشان کرد: باید بین معاونت‌های پارلمانی، معاونت‌های حقوقی و دیگر معاونت‌ها با بخش استان‌ها ارتباط مستقیمی وجود داشته باشد و در صورت عدم ایجاد ارتباط میان این دو، معاونت‌های پارلمانی به اهداف مشخص شده نشان نخواهند رسید.

وی افزود: مکاتبات بسیار پراکنده‌ای از سوی نمایندگان مجلس با دولت انجام می‌شود که اگر این مکاتبات از طریق سامانه و اتوماسیون انجام شود، می‌تواند بسیاری از مشکلات را در این میان حل کند.

*اصلاح فرایند سوال از وزرا با اصلاح آئین‌نامه داخلی

حسنعلی غفاری، معاون پارلمانی وزارت بهداشت و درمان نیز در ادامه جلسه خواستار اصلاح فرایند سوال از وزرا با اصلاح آئین‌نامه داخلی مجلس شد.

*معاونت‌های پارلمانی بازوی کار مجلس

معاون پارلمانی وزارت اطلاعات نیز با اشاره به هزینه‌بر بودن تحقیق و تفحص‌ها در مجلس ابراز داشت: مرکز پژوهش‌های مجلس می‌تواند بررسی کند چه میزان از تحقیق و تفحص‌ها در ادوار مختلف مجلس نتیجه‌بخش بوده است. بسیاری از این تحقیق و تفحص‌ها با وجود صرف هزینه‌های کلان به نتیجه نرسیده‌اند، در صورتی که با ارائه برخی گزارش‌ها دستگاه‌های نظارتی می‌توانند کار خود را در این میان انجام دهند.

وی اضافه کرد: همچنین معاونت‌های پارلمانی بازوی کار مجلس هستند و می‌توانند به مدیریت روابط میان دولت و مجلس کمک کنند.

*تقویت روابط میان مجلس و حوزه علمیه قم

فتحعلی‌زاده، معاون پارلمانی حوزه علمیه قم نیز در این جلسه ضمن اشاره به اینکه امسال صدمین سال تاسیس حوزه علمیه قم به دست آیت‌الله حائری یزدی است، بیان کرد: نقش حوزه‌ها معلوم بوده و یکی از برکات وجود حوزه‌های علمیه پیروزی انقلاب اسلامی است. معاونت پارلمانی حوزه علمیه در سال ۱۳۸۰ ایجاد شد که در این مدت این معاونت موجب شده تا روابط میان مجلس و حوزه علمیه قم تقویت شود.

بعد از طرح موضوعات توسط معاونان پارلمانی رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنان مشروحی با بیان نقطه نظرات خود درخصوص مسائل مطرح شده توسط معاونان پارلمانی، اهداف و چشم‌اندازهای مجلس در تعامل با دولت را تبیین کرد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین