آفتابنیوز :
آفتاب- سرویس سیاسی: عملکرد دولت نهم در عرصه سیاسی، اقتصادی و دیپلماتیک به قدری بحثانگیز شده است که در هر طیف سیاسی و اجتماعی که بنگریم انگیزهای برای تحرک سیاسی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آینده به منظور اصلاح روش اداره کشور مشاهده میشود.
گروههای اصلاح طلب ضمن امید داشتن به ائتلاف با گروههای همسو بر این گمانند که معرفی هر کاندیدایی که مورد ائتلاف همه احزاب اصلاح طلب باشد در یک شرایط دو قطبی به شکست رئیس دولت نهم خواهد انجامید. در میان کاندیداهای این طیف هرچند از سید محمد خاتمی به عنوان مورد توافقترین فرد نام برده میشود اما گزینههایی همچون رضا خاتمی، محمد هاشمی، محمد علی نجفی، مهدی کروبی و محمد رضا عارف نیز مطرح هستند.
از سویی دیگر اصولگرایان که سرمست از پیروزی در انتخابات مجلس هشتم هستند در حالی به استقبال انتخابات ریاست جمهوری میروند که در میانشان کمتر گروهی را میتوان یافت که حاضر به هدر دادن این فرصت سیاسی برای کاندیدای پر ریسکی چون محمود احمدینژاد باشد.
داشتن کارنامه مشخص اجرایی و مبارزاتی از عمده ترین محورهای انتخاب کاندیدا از سوی این طیف عنوان شدهاست و در این میان نام شخصیتهایی چون علی اکبر ولایتی و علی اکبر ناطق نوری نیز شنیده میشود.
در کناره این دو طیف برخی گروههای میانه رو نیز در شرایطی نبرد 88 را به نظاره نشستهاند که هریک کاندیداهایی بالقوه برای این رقابت مهم در سبد خویش دارند. تحولات سیاسی کشور در سه سال اخیر و برخی بیمهریها از سوی اصولگرایان به مهرههای کارساز این طیف موجب شدهاست که دیگر نتوان حسن روحانی یا محمد باقر قالیباف را یا یک اصولگرای کلاسیک دانست .
حسن روحانی با نفوذ سنتی در بدنه راست و روابط مناسب با شخصیتهای تاثیر گذار نظام و محمد باقر قالیباف با کارنامهای قابل قبول در عرصههای مدیریتی مهمترین بازیگران این طیف به شمار میروند.
تابلویی که ترسیم شد اغلب نامزدهای بالقوه ریاست جمهوری آینده را دربردارد. موارد ذیل بیش از آنکه تحلیل تابلو از نگاه یک ژورنالیست باشد که با بدنه اجتماعی رایدهندگان نیز بیارتباط نیست شاید یاد آوری نکاتی است که در کشاکش جدلها و رقابتها به فراموشی سپرده شده یا نادیده گرفته می شود:
1- تلاش برای هدایت فضای انتخابات به شرایط دوقطبی که رئیس دولت نهم را در مقابل عملکردش پاسخگو سازد و معرفی نامزدی دارای کارنامه اجرایی قابل دفاع مهمترین رمز پیروزی اصلاح طلبان و میانهرو هاست. ضمن آنکه امکان تغییر در آراء و بروز بداخلاقیهای سیاسی نیز در این حالت به حداقل خواهدرسید. بدیهی است در چنین شرایطی برخی از افرادی که در ابتدای یادداشت از آنها نامبرده شد شانس کمتری برای موفقیت خواهندداشت.
2- تجربه تاریخی نشان داده است که شاید امکان توافق حول یک کاندیدای مشترک از میان لیست اصولگرایان سنتی یا اصلاح طلبان برای انتخابات آینده امری سخت و یا غیر ممکن باشد؛ لذا اگر استراتژی میانهروهای هردو جناح همگرایی برای پیروزی بر محمود احمدی نژاد باشد نباید این پتانسیل را با مذاکرات فرسایشی نابود ساخت.
شاید فردی چون حسن روحانی که عملکردش تاکنون در هردو جناح دیدگاه منفیای را برنیانگیخته است و بیش از هر گروهی به میانهروها تعلق دارد، از پتانسیل بالایی برای محوریت ائتلاف برخوردار باشد. نقش چهرههایی چون هاشمی رفسنجانی در تحقق چنین ائتلافی تعیین کننده است.
3- اصلاح طلبان در شرایطی که اصولگرایان به دنبال کاندیدایی مستقل باشند یا حیات سیاسی خود را به محمود احمدی نژاد گره زنند نیاز به ائتلاف سراسری حول چهرهای رای ساز و فرهمند دارند. نبرد دو قطبی، مردانی نیرومند می طلبد که سهمی هرچند اندک در لابی نظام داشته باشند.
دیگر نکته مهم در تحلیلهای انتخاباتی طیف اصلاح طلب و حتی اصولگرا توجه به موقعیت محمد باقر قالیباف است.
بخش عمده ای از ساختگاه رای دهندگان به این کاندیدا با اصلاح طلبان همسوست و شاید همین موضوع باشد که احزاب سنتگرای اصولگرایان را نسبت به وی نامتمایل میکند. تلاش برای طراحی مکانیزمی جهت جذب این سازمان رای، و یا تشکیل ائتلافی تاکتیکی برای گذر از این فرآیند، با وارد ساختن وی به بدنه اجرایی دولت آینده نامزد انتخاباتی اصلاح طلبان از کلیدی ترین رمزهای پیروزی خواهد بود.
انتخابات آینده صحنه فعالیت و حضور انقلابیون است. شاید این بار گروههای سیاسی سابقهدار در تشکیل و تثبیت نظام نه تنها برای سهم خواهی در بدنه قدرت بلکه برای حفظ نهال انقلاب از گزندها وارد این رقابت مهم میشوند. راهبردیترین تصمیم به حاشیه راندن بنیاد گرایان و افراطیون در هر دو سرطیف است.
در شرایطی که ایران و نام بلندش در معرض خطر است و روز به روز شکاف طبقاتی به شکاف دولت و ملت دامن میزند چشم ملت متوجه بلوغ خبرگان سیاسی است. این بار باید به خاطر ایران و ایرانی درست تصمیم گرفت.
كانديدايي كه بتواند راي اين جماعت خاموش را جذب كند، پيروز انتخابات خواهد بود كه به نظر من آن شخص كسي جز عبدالله نوري نيست كه راي قسمت عمده اي از تحريمي ها و دانشجويان را با خود دارد.
رفتار دولت نهم نشان از نا پختگي دارد و رفتار دولتهاي پيشين همه نشان از پختگي و كمال را در خويش براي ملت داشته است.
جناب دكتر خاتمي و حضرت آيت الله رفسنجاني در دولتهاي خويش چنان دغدغه مردم را داشتند كه از خورد و خوراك مانده بودند و چنان در كار غرق شده بودند كه اصلا فراموش كرده بودند خانواده اي هم دارند.
وضعيت اسف بار زندگي ايشان كه همپاي پايين ترين سطح جامعه است نشان از پختگي كار ايشان دارد
اما محمود احمدي نژاد كه رياكارانه عمل ميكند چشمهاي مردم را باز كرده و خدمتگزاران صادق خويش را شناخته اند و اكنون منتظر هستند كه آن خدمتگزاران را بار ديگر براي انتخاب كردن به نظاره بنشينند و جواب نه بزرگ به اين رياكاران بدهند
جمله بسيار ناشايستي به ملت است از اين دست جملات پرهيز كنيد اگر دوستدار ملتيد.
يكي رياست محترم صدا و سيما ؟؟؟؟؟
و ديگري فرمانده كل سپاه پاسداران ؟؟؟؟؟
كه تصور ميكنم اين دو در اين نبرد سر نوشت ساز دخيل باشند
: عطا:
اما نام عبدالله نوري در ميان گزينه ها جا مانده است. گويا واقعا طرح جدي براي حضور ايشان مطرح است و گويا كارگزاران هم به دنبال ايشان است.
مردم را به مرگ گرفته اند تا به تب راضي شوند- اين يك واقعيت هميشگي و تاريخي در ايران است.
برای ریاست جمهوری شجاعت یک اصل نیست...کاش یه کم هم می فهمیدند...!
و اما مقاله امروز شما به هیچ وجه یک مقاله بی طرف نبود....اگر و فقط اگر به عکس این مقاله یک بار و نه خیلی عمیق نگاه کنین متوجه میشین...انزوای جناب آقای خاتمی....و رقابت قالیباف در ژستی قدرتمندانه... گویایی همه چیز است...
من تا به امروز از خبر گزاری شما بدم نمی اومد...اما فکر کنم اگه به همچین رویه ای ادامه بدین در آمار بازدید کنندهاتون دچار افت فاحشی می شین...
نه احمدي نژاد و نه هيچ اصول گراي ديگري شانس پيروزي در
انتخابات دوره دهم رياست جمهوري را ندارد. مردم از اين وضع
خسته شده اند و خواهان تغييرات هستند و فقط به اصلاح طلبان
رأي ميدهند . به اعتقاد بنده آقاي معين رئيس جمهور خوبي مي تواند باشد(اميدوارم مردم اينبار دچار اشتباه نشوند...!)
(یک رقیب ساروی برای انتخابات ریاست جمهوری)
آقای جعفر قربان پور کارشناس شورای آموزش و پرورش و کاندیدای تایید صلاحیت شده نمایندگی مجلس هشتم از شهرستان ساری استان مازندران ، کارشناس ارشد امور اجتماعی مجلس شورای اسلامی دوره ششم و از قهرمانان ورزش کشور و ... آمادگی خویش را برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری دولت دهم اعلام نمود . ایشان همچنین آمادگی خویش جهت مصاحبه مطبوعاتی ، تلویزیونی ، میزگرد احزاب برای بیان برنامه ها و دیدگاهها با توجه به تجربیات ملی خویش را ابراز کرده است . ازسایت اینترنت ایشان www.jafargh_orbanpour.com دیدن فرمایید : http://parsaupload.com/file/1497/gh_orbanp_or-JPG.html
میزان عشق و علاقه من به میهن عزیز اسلامی و ملت بزرگ ، با فرهنگ و تمدن کهن و شجاع ایران به وسعت پهنه آبی دریای مازندران که در عمق آن شنا می نمایم و به بلندای قله سرافراز و سپید دماوند که برآن صعود نمودم و احساس قدرشناسی به رزمندگان غواص که مدال طلای قهرمانی شنای کشور خویش را در برنامه زنده سیمای استان در هفته دفاع مقدس به ایشان هدیه نمودم می باشد . من و دریا و دماوند فرزندان مازندران سریلند ، نگین سبز ایران هستیم و برای اعتلا و دستیابی به اهداف والای سند چشم انداز بیست ساله مقام معظم رهبری تلاش خواهیم کرد . جعفر قربان پور کاندیدای سابق مجلس هشتم – ساری)
به اين دليل كه اگه اقاي خاتمي بياد در پايان رياست جمهوري ايشون باز دوباره همين مشكل بروز پيدا ميكنه كه چه كسي رو جايگزين كنند !! در نتيجه بهتره كه روند انتخاب رياست جمهوري در دست گزينه هاي مختلف اصلاح طلبان باشد .
از طرفي اقاي خاتمي رو ميتونند به عنوان يه گزينه پيروز هميشه به عنوان پس انداز !! داشته باشند تا در زمان نياز استفاده كنند .
ايشان انسان سالم و پاكي است و حتما موفق خواهد شد .
حالا نظر خودم
بنده در این مدت که آقای احمدی نژاد ریاست دولت را در دست دارند با خیلی از مردم صحبت کردم اون هایی که به احمدی نژاد رای داده اند هنوز از ایشان دفاع می کنند و محال است که از ایشان دست بردارند . از طرفی دیگر میزان شرکت کنندگان در انتخابات مجلس هشتم نمایان گر این مطلب است که این درصد همان درصدی هستند که به آقای احمدی نژاد رای داده اند پس مطمئن باشید با این وضعیت ایشان باز رئیس جمهور ما باقی می مانند
من معتقدم در صورتي كه احمدي نژاد يك بار ديگر انتخاب شود مردم به آستانه رنج رسيده و خود براي تغييرات اساسي در تمام سطوح وارد گود خواهند شد.[...]
راست گويي اينكه 3 سال قبل واسه رسيدن به قدرت بگن مشكل ما مدل موها مدل لباسهاي جونامون نيست ! اما بدش به خاطر مدل موهات و لباسات بفرستنت مفاسد .
مشكل ما تورم نيست ! مشكل ما گراني نيست !
مشكل ما راحت زندگي كردن !
مشكل ما زود باوريم نيست !
همه چي درسته ! بنزين! كرايه خونه! مسكن !
مشكل ما از صبح تا شب سگ دو زدن واسه يه لقمه نون نيست !
ما مشكل نداريم ! همه از ديگران و عوامل بيگانه هست !
ما مديريم اما زير دستامون مشكل دارن !
ما عقل كليم !
ما بهترينيم ! اگر مخالفي پس عامل بيگانه اي !
1- روحانی بودن 2- سوابق مبارزاتی3-مورد وثوق علماء 4- مقبولیت در معتدلین دو جناح (بسیارمهم) 5- کارنامه خوب مدیریتی 6- وقار و آرامش شخصیتی توام با اقتدار 7- استقلال رای 8-مردانگی و خوش عهد و قولی.
كه احزاب متعددي بتوانند بدون آنكه رد صلاحيت شوند در انتخابات
[...]در مورد انتخابات ايران در زمان فعلي تنها اين
جمله را مي توان گفت:به به. به به .آفرين...!
البته شخصيت هايي مثل كرباسچي-ولايتي -روحاني در رتبه هاي بعدي قراردارند.
حزب كانون فارغ التحصيلان آذربايجان غربي
مطمين باشيد
از طرف بچه هاي نجف آباد
حد اكثري به كانديداي اصلاح طلب(كرباسچي؛ معين و...) رأي
دهيم. نگذاريد مثل دوره دهم كار به دور دوم بكشد و مجبور شويم از ميان بد و بتر يكي را انتخاب كنيم.(فرصت را از اصولگرايان افراطي بگيريد...!)
كنيم و از او بخواهيم اينبار بچه بازي در نياورد و از انتخابات قهر نكند
اي آقاي عارف در اين دوره كانديدا شويد و نگذاريد اين آقا(احمدي نژاد) بيايد.لاكن اگر اين آقا اگر بيايد وضع بتر مي شود. من الان خطر مي كنم...!
باز هم عاجزانه خواهشمندم با تعدد اسم راي خود را نشكنيد احمدي نژاد حتما ده مليون راي دارد پس ما دوم خردادي ديگر مي خواهيم تا هشت سال ثبات داشته باشيم
هر چند يقين دارم كه آقاي احمدي نژاد با اكثريت آرا مجدداْ رپيس جمهور خواهد شد.
هرچه آقاي خاتمي در طول 8 سال براي سربلندي كشور وملت ايران زحمت كشيده بود و نزد دنيا اعتبار و آبرويي داشتيم آقاي دولت نهم يك شبه همه را پنبه كردند.الملك يبغي مع الكفر و لا يبغي مع الظلم .
بي تعارف بايد خاتمي را معقول ترين رپيس جمهور با تجربه بعد از انقلاب دانست كه با يك برنامه دقيق تر با نقشي پر رنگتر از گذشته وارد صحنه شود و به معني ديگر نبايد در انتظار و يا در فكر ان روزهاي پر شوق باشيم كه شايد جو هم بي تاثير نباشد .
ارتباط گرفتن مردم با خاتمي نياز به يك كاتاليزور عام گرايانه دارد يعني گفتماني كه براي گرفتن ارا نياز را بر توسعه شعور سياسي
نداند چرا كه سطح زندگي كمكان تعيين كننده شعور يك انتخاب است .
قطعا روحاني و قاليباف و احمدنژاد هر سه دم از اقتصاد خواهند زد و خاتمي هم اگر به عقب برگردد و شعار هاي فرهنگي سر دهد با يك سردي در انتخابات و غلبه شايعه هاي مردمي بر اين منوال كه از قبل يكي را انتخاب كرده اند و .....؟؟؟؟؟ روبه رو هستيم اگر چه تمام مشكلات دولت نهم را سو مديريت تلقي كنيم و ان را با سياست خارجه اكيپ خاتمي جمع كنيم مي توان كشور را با يك بدهي و چند سرمايه گذاري به اول بر گرداند اما بايد به تحليل پله ي اول اصلاحات پرداخت .به نظر من خيلي از حرمت ها با [...] بودن دولت نهم شكسته است و امروز بنيان اصلاح طلبي با صف چيني جديدي روبه روست كه فاگير تر از گذشته است .فعلا
براي ساخت يا توليد يا اجراي هر طرحي يك استاندارد جهاني بايد اعمال بشه. چه برسه به مسپله مهمي مثل رياست جمهوري!!!بدست گرفتن قوه اجرايي كشور هم بايد بر اساس اصول استاندارد كشورهاي توسعه يافته شكل بگيره (البته با ديدگاه فرهنگ بومي)
به نظر من در ابتدا بايد قوانين مدرن بر پايه دموكراسي در كشور ايجاد بشه مثل وجود احزاب قوي. انتخابات آزاد. پاسخگويي و پرهيز از شعار محوري. مطبوعات آزاد و مستقل و......
در ايران هر كسي مياد با شعار يه حرفي ميزنه و راي مياره و بعد از چهار سال مهمترين اصل دموكراسي يعني پاسخگويي رو فراموش ميكنه چرا؟
چون اين اصل مهم يعني دموكراسي در ايران وجود نداره تا وقتي كه اين اصول ايجاد نشه وضعيت كشورمان بدتر از قبل ميشه (در تمامي عرصه ها)
اين يك ظلم بزرگ به ملت ايران است.بيايد باور كنيم كه خانم ها در پست هاي مديريتي به مراتب از آقايان بهترند. خانم هاي زيادي در ايران هستند كه مي توانند اين پست را در مملكت
بعهده بگيرند.يعني مي شود روزي مردسالاري در ايران از بين
برود تا خانم ها هم بتوانند شانس خود را بيازمايند(مهين25ساله
از تهران)
اين قدر با ملت بازي نكن. اين قدر با روشنفكران مخالفت نكن...
يك قدر عبرت ببر!...آقاي رئيس جمهور مي روي بالاي آنجا مي گويي اسرائيل بايد از روي كره زمين محو شود. نكن اينطور.
ملت ايران با اين آدم آشتي نخواهد كرد. اگر يك كسي بگويد آشتي اين خيانت است.
آنها فهميده بودند اگر با يك كانديدا وارد شوند نهايتا 7ميليون راي ميآورند و بقيه را رفسنجاني درو مي كند پس بايد يك كار بزرگ مينمودند و آن آمدن با 5يا شش كانديدا بود تا 5در هفت ميليون ضرب شود و آنها نان تكثري كه در آرا ايجاد نمودن خوردند و شما بايد منتظر باشيد
پيشرفت ايران اسلامي بي منت تلاش مي كنند.
ليكن نميدانم خاتمي اعتماد مردمي را چگونه پاسخ خواهد داد.
اندكي صبر سحر نزديك است...