دو دیپلمات اتحادیه اروپا پیشتر اظهار کردند: پس از مذاکرات میان کمیسیون اروپا و دولتهای عضو اتحادیه اروپا در آخر هفته گذشته، این بلوک به ممنوعیت واردات نفت روسیه تا پایان سال میلادی جاری متمایل شده است. همچنین قرار است وزیران انرژی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در بروکسل برای صحبت درباره این موضوع دیدار کنند.
روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: ما موفق شده ایم به شرایطی برسیم که آلمان قادر به تحمل یک تحریم نفتی باشد. این به معنای آن است که تحریم بدون پیامد نخواهد بود.
آلمان سهم نفت روسیه از وارداتش را از ۳۵ درصد پیش از حمله مسکو به اوکراین، به ۲۵ درصد در ماه میلادی گذشته کاهش داد.
هابک گفت: چالش اصلی برای آلمان، پیدا کند منابع دیگر تامین برای پالایشگاهی در شودت است که توسط شرکت دولتی روسنفت اداره می شود و سوخت مناطق شرق آلمان و همچنین منطقه کلان شهر برلین را تامین می کند. وی افزود: اگر اتحادیه اروپا نفت روسیه را تحریم کند و آلمان نتواند منابع تامین دیگری پیدا کند، این مناطق ممکن است با کمبود عرضه روبرو شوند. ما هنوز راه حلی برای پالایشگاه واقع در شودت پیدا نکردیم. نمی توانیم تضمین کنیم که عرضه نفت به این پالایشگاه ادامه خواهد داشت. مطمئنا افزایش قیمت و قطع عرضه وجود خواهد داشت اما به معنای آن نخواهد بود که دچار یک بحران نفتی شده ایم.
یورگ کوکیز، مشاور اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در اظهاراتی به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: آلمان از تحریم برنامه ریزی شده اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه حمایت می کند اما چند ماه بیشتر فرصت می خواهد تا منابع تامین دیگری را پیدا کند. هدف آلمان تضمین تامین نفت غیرروسی برای پالایشگاه شودت است.
وزیر اقتصاد آلمان همچنین گفت: درباره تحریم نفت روسیه حرفهای مختلفی شنیده و بعضی از کشورها هنوز آماده چنین اقدامی نیستند.
به گزارش رویترز، دو مقام اروپایی گفتند کمیسیون اروپا ممکن است مجارستان و اسلواکی را از تحریم علیه خرید نفت روسیه که در حال حاضر در دست تهیه قرار دارد، معاف کند.
در این بین، لهستان از اتحادیه اروپا خواست تاریخی که تا آن زمان کشورهای عضو این بلوک باید واردات نفت روسیه را متوقف کنند، مشخص کند. وزیر اقلیمی لهستان ابراز امیدواری کرد که تحریم نفت روسیه پیش از پایان سال به اجرا گذاشته شود.