کد خبر: ۷۷۰۸۵
تاریخ انتشار : ۰۴ تير ۱۳۸۷ - ۱۹:۲۵
اصغر گرانمایه‌پور گفت:

اجرای طرح تحول اقتصادی در پایان عمر دولت نهم امکان‌پذیر نیست

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اصغر گرانمایه‌پور گفت: «اقتصاد ایران یک اقتصاد بیمار است و یکی از ریشه‌های این بیماری چه قبل و چه بعد از انقلاب، دولتی بودن اقتصاد است».

نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هشتم در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس ا قتصاد و صنعت آفتاب درباره ریشه‌های بیماری اقتصاد کشور اظهار داشت: «بعد از انقلاب اسلامی قانون اساسی اقتصاد را به سه پایه اقتصاد دولتی، تعاونی و بخش خصوصی تقسیم کرد».

وی افزود: «متاسفانه در طول سی سال بعد از انقلاب، به جای سپردن اقتصاد کشور به بخش غیردولتی، اقتصاد دولتی در کشور ما روز به روز گسترده‌تر شده است».

گرانمایه‌پور با بیان اینکه نفت محور بودن اقتصاد کشور یکی دیگر از ریشه‌های این بیماری است، اظهار داشت: «اتکاء زیاد به درآمدهای حاصل از صادرات نفت باعث شده تا اقتصاد روز به روز شکننده‌ و فرساینده‌تر شود».

این نماینده مجلس بیان کرد: «اشکال سوم بیماری اقتصاد یارانه محور بودن آن است».

وی افزود: «اگر چه یارانه، برای اقشار ضعیف و آسیب‌پذیر جامعه مقرر شده اما به دلیل نبود نظارت و کنترل، یارانه‌ها بیشتر صرف افراد پردرآمد در جامعه می‌شود. به عنوان مثال در یارانه انرژی بالغ بر نود هزار میلیارد تومان است که 4000 میلیارد تومان آن یارانه آرد و نان محسوب می‌شود».

نماینده مجلس هشتم با اشاره به اینکه بیش 40 درصد آرد و نان کشور مصرف دامداری‌ها می‌شود، بیان کرد: «دولت آرد را کیلویی 75 ریال به نانواها تحویل می‌دهد و ما می‌بینیم که چه بلایی بر سر آن می‌‌آید و نان از کیفیت و بهداشت لازم برخوردار نیست، و مردم به دلیل ارزان بودن نان ، قدر این نعمت را نمی‌دانند و دورریز آن زیاد است».

گرانمایه‌پور تاکید کرد: «در کشور شاهد هستیم کسانی که از انرژی بیشتر استفاده می‌کنند، از این یارانه بهره‌مند می‌شوند». 

نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در مجلس هشتم با اشاره به اینکه اقتصاد یارانه محور، آفت‌زا است» بیان کرد: «اصل تحول در ساختار اقتصاد کشور یک ضرورت است». 

گرانمایه‌پور درباره تاثیر حذف یارانه‌ها و پرداخت نقدی آن در رابطه با تورم، گفت: «در کارگروه مشترک میان مجلس و دولت باید ابعاد مختلف این طرح مورد بررسی کامل و موشکافی علمی قرار گیرد و صاحبنظران اقتصادی کشور و افراد با تجربه در امر اقتصاد نظرات خود را اعلام کنند تا این طرح عظیم به صورت پخته درآمده و بعد به اجرا گذاشته شود».

وی تاکید کرد: «این طرح باید از حیث کالاهایی که مشمول این تحول قرار می‌گیرد به تدریج و به صورت آزمایشی و منطقه‌ای و طی یک دوره زمانی مناسب برای سراسر کشور، به موقع به اجرا گذاشته شود وگرنه زندگی برای مردم سخت‌تر و مشکل‌تر خواهد شد و اقتصاد کشور دچار شوک می‌شود».

این نماینده مجلس هشتم با اشاره به مفهوم نظام‌مند کردن یارانه‌ها و پرداخت نقدی آن افزود: «نظام‌مند کردن یارانه‌ها به این معنی است که یارانه‌ای که دولت بابت کالاهای مختلف در حال حاضر پرداخت می‌کند و کالا به صورت ارزان در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد، این میزان به حساب نقدی افراد پرداخت شود اما کالاها به صورت قیمت تمام شده در اختیار مردم گذشته شود». 

وی در پاسخ به اینکه «آیا صحبت از طرح تحول اقتصادی در شش ماه باقیمانده از عمر ریاست جمهوری احمدی‌نژاد جنبه تبلیغاتی دارد یا خیر؟» گفت: «زمان اجرای گسترده این طرح در باقیمانده دوره ریاست جمهوری امکان پذیر نیست، زیرا این کار فراتر از دولت‌ها است که عزم ملی سه قوه را می‌طلبد و فارغ از اینکه چه دولتی باشد باید روی این طرح کار شود».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین