کد خبر: ۷۷۴۴۰۳
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۴۰

توضیح سازمان امور مالیاتی درباره درخواست ارز و سکه مطب‌ها از بیماران

مدیر دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: درخواست ارز یا سکه از سوی برخی پزشکان فقط ۲ تا ۳ مورد بوده و سازمان امور مالیاتی با آن‌ها برخورد جدی خواهد کرد.
توضیح سازمان امور مالیاتی درباره درخواست ارز و سکه مطب‌ها از بیماران
آفتاب‌‌نیوز :

وحید عزیزی درباره جزئیات بیشتر برای برخورد با تخلفات مالیاتی برخی از پزشکان اظهار کرد: پیرو مصاحبه درباره روند سامانه سوت‌زنی و پرداخت پاداش به مردم برای گزارش‌ فرار مالیاتی، اعلام شد که عمده گزارش‌های مردمی مربوط به استفاده نکردن اصناف از کارتخوان و استفاده از روش‌های دیگری برای پرداخت هزینه‌ها چون کارت به کارت است و درصد زیادی از این گزارش‌ها به مطب‌ها و کلینیک‌های درمانی بر می‌گردد اما این موضوع، توسط برخی رسانه‌ها به صورتی انعکاس پیدا کرده بود که این امر رایج شده است.

وی افزود: در این بین، ذکر شد که برخی از مطب‌ها و کلینیک‌های درمانی برای پرداخت هزینه‌های درمانی از بیمار درخواست ارز یا سکه کرده‌اند، لازم به ذکر است که این گزارش‌ها انگشت‌شمار بوده‌ است و نمی‌توان آن را به همه پزشکان تعمیم داد که سازمان امور مالیاتی نیز با افراد خاطی در این زمینه برخورد جدی خواهد داشت.

این مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی در ادامه تاکید کرد که گرفتن ارز یا سکه از بیماران به هیچ وجه در بین پزشکان رایج نیست و بسیاری از جامعه پزشکی در حال استفاده از پذیرندگان بانکی برای مراجعان خود هستند.

برخی پزشکان به‌جای استفاده از کارتخوان از بیمار دلار می‌گیرند!

مدیر دفتر بازرسی، مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی اخیرا با بیان اینکه بیشتر گزارش‌های مردم از فرار مالیاتی به استفاده نکردن پزشکان از کارتخوان مربوط است و برای آن‌ها پیامک اخطار ارسال خواهد شد، گفت: برخی از مراکز درمانی و کلینیک‌ها به‌جای کارتخوان، افراد را به خرید دلار برای پرداخت هزینه خدمات درمانی وادار کرده‌اند.

وحید عزیزی اظهار کرد: دستورالعمل سوت‌زنی در تاریخ ۸ اسفندماه سال گذشته توسط رئیس کل سازمان امور مالیاتی ابلاغ شد و افرادی که گزارش موثری برای فرار مالیاتی بدهند و این گزارش منجر به وصول درآمد مالیاتی شود، از محل این وصول مالیاتی پاداش دریافت می‌کنند.

وی افزود: گزارش‌هایی که تاکنون در سامانه سوت‌زنی درباره فرار مالیاتی از سوی مردم به ثبت رسیده، بیانگر استقبال خوبی در این زمینه است و عمده گزارش‌ها در زمینه استفاده نکردن پزشکان و مراکز درمانی از کارتخوان است که مردم به استفاده از سایر روش‌ها برای پرداخت هزینه‌ها هدایت می‌کنند. بیش از دوسوم گزارش‌های مردمی در سامانه سوت‌زنی استفاده نکردن از کارتخوان چه از سوی پزشکان و باقی اصناف است.

ارسال پیامک به پزشکان بدون کارتخوان

این مقام مسئول در سازمان امور مالیاتی ادامه داد: خیلی از گزارش‌های ارسالی مردم به سازمان امور مالیاتی قابلیت وصول مالیات ندارند و فقط به ذکر نام اشخاص یا سازمان اکتفا شده و جزئیات دیگری بیان نشده است. در راستای استفاده نکردن پزشکان از کارتخوان در دو نوبت فهرست پزشکانی که نام آن‌ها ذکر شده که از کارتخوان استفاده نمی‌کنند، تهیه شده و در این هفته پیامک هشدار به آن‌ها ارسال خواهد شد و درصورت تکرار این اتفاق، برخورد جدی با آنها صورت می‌گیرد.

عزیزی گفت: برخی از مراکز درمانی و کلینیک‌ها در زمینه استفاده نکردن از کارتخوان آزار بیشتری به مردم متحمل کرده‌اند، به عنوان مثال برخی از آن‌ها افراد را به خرید دلار برای پرداخت هزینه خدمات درمانی وادار کرده‌اند که برخی از این موارد در حال بازدید میدانی ماموران سازمان امور مالیاتی است. مورد دیگری نیز وجود دارد که یک بیمارستان از کارتخوان یک رستوران استفاده می‌کرده است.

راهکار بازدارنده برای استفاده نکردن از کارتخوان

وی راهکار اصلی برخورد با استفاده نکردن از کارتخوان را تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی دانست و بیان کرد: با این تفکیک دیگر نگرانی از استفاده نکردن اصناف به خصوص پزشکان از کارتخوان نخواهیم داشت، زیرا با اجرای این طرح، افرادی که تعداد واریزی‌هایی زیادی در ماه داشته باشند، مشکوک به حساب تجاری تلقی می‌شوند و باید بابت درآمد حسابشان اظهارنامه ارائه کنند.

مدیر دفتر بازرسی و مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی افزود: گزارش‌های مردمی فرار مالیاتی در صورتی منجر به پرداخت پاداش می‌شود، آن گزارش به وصول مالیات ختم شود و از آنجا که ممکن است که این فرایند طولانی شود، برخی از این گزارش‌ها که امید بیشتری به آن‌ها است تا به درآمد مالیاتی منجر شوند، به تشخیص رئیس کل سازمان امور مالیاتی هدایایی پرداخت می‌شود.

شکاف ۱۰۰ هزار میلیاردی مالیاتی

وی با بیان اینکه فعلا گزارش‌های مردمی درباره فرار مالیاتی به وصول مالیات منجر نشده است، گفت: پرداخت پاداش برای گزارش فرارهای مالیاتی یک محدودیت دارد و این است که با توجه به هزینه‌های وصول مالیات، آن گزارش مربوط به وصول مالیات موثری باشد و وصولی آن بیش از ۴۰ میلون تومان برای سازمان امور مالیاتی باشد.

عزیزی درباره میزان فرارهای مالیاتی گفت: اعلام رقم دقیق فرار مالیاتی به میزان ظرفیت مالیاتی کشور و کاهش فرار و احتناب مالیاتی از این میزان بستگی دارد اما متاسفانه اعداد قابل توجهی از فرار مالیاتی وجود دارد. شکاف مالیاتی که فرار مالیاتی به اضافه اجتناب مالیاتی است، بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان قرار مالیاتی است.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین