معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تنها حدود ۱۶ درصد از دانشآموزان پنج تا ۱۱ سال واکسینه شدهاند که این رقم بسیار کم است، گفت: اگر بخواهیم آموزش حضوری آغاز شود، واکسیناسیون این گروه سنی از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود زیرا طبق گفتهها احتمالا در سه ماه آینده پیک جدید کرونا شکل میگیرد.
دکتر سید جواد حسینی در جلسه ستاد طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیشدبستانی استان که امروز در مجتمع فرهنگی رفاهی امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خواهش من این است در موضوع واکسیناسیون گروه سنی پنج تا ۱۸ سال همت شود.
وی ادامه داد: سال گذشته حدود ۳۳ درصد از کل نوآموزانی که برای طرح سنجش به ما مراجعه کردند، دارای اختلال بوده که نزدیک ۲۹ درصدشان دارای اختلالات رشد بودند. متاسفانه حل مشکلات رشدی با توجه به شرایط اقتصادی موجود دشوارتر شده است. از همین رو لازم است موضوع تغذیه دانشآموزان مورد توجه قرار بگیرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در سال گذشته ۷۲ درصد مراقبتهای پزشکی مراجعهکنندگان طرح سنجش انجام شد که این عدد در سال جاری باید به ۱۰۰ درصد برسد.
حسینی در خصوص بیماریهای موجود در جامعه خاطرنشان کرد: بیماری کرونا کنترل شده اما این موضوع به معنای ریشهکن شدن این بیماری نیست. زمانی میتوانیم با موفقیت از کرونا عبور کنیم که واکسیناسیون دوز سوم حداقل به بالای ۷۵ درصد برسد. در حال حاضر موضوع بیماری سرخک نیز مطرح است که انتقال آن بیشتر از طریق تنفس است؛ یعنی اگر از ماسک استفاده شود، از سرخک نیز جلوگیری خواهد شد. یکی از راههای انتقال بیماری آبله میمونی که در جهان شایع شده نیز از طریق تنفس است که مانند سرخک و کرونا برای پیشگیری از آن با استفاده از ماسک میتوان اقدام کرد.
وی ادامه داد: باید توجه داشت یک میلیون از اتباع خارجی نیز به جمعیت ما اضافه شده که یکسوم آنها را دانشآموز در نظر میگیریم. با توجه به شایع بودن برخی بیماریها مانند سرخک در همسایه شرقی و ورود اتباع آن به کشور خواهش من این است تا فرایند واکسیناسیون به شکل به سرانجام رسد.