تیم ملی فوتبال ایران بعد از صعود به جامجهانی در اولین پنجره فیفا دی مثل خیلی از تیمها فرصت ۴ بازی دوستانه را داشت، ولی در نهایت تصمیماتی گرفته شد و شرایطی پیش آمد که ایران در گرمای تابستان در قطر اردو بزند، این در حالی است که تیم ملی این کشور ترجیح داد در این شرایط خارج از قطر باشد.
همچنین لغو چندین بازی دوستانه در نهایت باعث شد تا تیم ملی فوتبال ایران تنها یک بازی دوستانه داشته باشد و برابر الجزایر قرار گیرد که چند بازیکن اصلی خود را نداشت. صرف نظر از نتیجه پیش آمده شکل بازی تیم ملی ایران در این دیدار علامت سوالهایی را در ذهن علاقه مندان به فوتبال ایران ایجاد کرده است که این کادرفنی چه عملکردی برابر تیمهایی چون انگلیس، ولز و آمریکا خواهد داشت.
فرصت جام جهانی چیزی نیست که به سادگی به دست بیاید و با تصمیمهای درست و منطقی میتوان از این فرصت نهایت استفاده را کرد. درست است که زمان زیادی تا شروع جام جهانی نیست ولی در همین مدت هم حضور یک مربی خوب خارجی میتواند شوک خوبی به تیم ملی بدهد و انگیزهها را بالا ببرد.
انگیزه حضور در جامجهانی و بر عهده گرفتن هدایت تیمی چون ایران میتواند انگیزه خوبی برای یک مربی باشد تا حاضر شود با هزینه معقولی هدایت تیم ملی را بر عهده گیرد. قطعا خیلیها هستند که میتوانند در این فهرست باشند و تیم ملی به عنوان گزینه خوب در جام جهانی روی آن حساب کند.
این روزهای برخی رسانهها نامهایی چون کارلوس کیروش سرمربی جنجالی و پرحاشیه سابق تیم ملی ایران و برانکو ایوانکوویچ سرمربی اسبق تیم ملی را مطرح میکنند اما با این حال نگاهی به ۱۰ گزینهای میاندازیم که در حال حاضر بدون تیم هستند و میتوانند در جام جهانی حاضر باشند.
فلیکس ماگات
فلیکس ماگات که با بایرن مونیخ و ولفسبورگ قهرمانی در بوندسلیگا را به دست آورده است چندی پیش در صحبت با یک رسانه آلمانی عنوان کرد در این شرایط تمایل دارد هدایت یک تیم ملی را بر عهده بگیرد و دوست دارد حضور در یک تیم ملی را تجربه کند.
برت فان مارویک
سرمربی پیشین تیم ملی هلند که با این تیم به فینال جام جهانی رسید، هدایت تیمهایی چون عربستان، استرالیا و امارات را در فوتبال آسیا بر عهده داشت و در انتخابی جام جهانی روبهروی ایران قرار گرفت و قطعا شناخت خوبی از فوتبال ایران دارد. این مربی هم اکنون بدون تیم است و می تواند گزینه خوبی برای تیم ملی باشد.
کارلوس دونگا
او در دو مقطع و مجموعا ۶ سال هدایت برزیل را بر عهده گرفت. او در جام جهانی ۲۰۱۰ روی نیمکت برزیل بود و در کوپا امه ریکا نیز حضور داشت. او در سال ۲۰۰۷ با برزیل قهرمان کوپا و سال ۲۰۰۹ قهرمان جام کنفدراسیونها شد. او چند سالی است که هدایت تیمی را بر عهده ندارد.
چزاره پراندلی
چزاره پراندلی با ایتالیا نایب قهرمان یورو ۲۰۱۲ شد و آخرینبار هدایت فیورنتینا را بر عهده داشته است. او به مدت ۴ سال هدایت تیم ملی فوتبال ایتالیا را بر عهده داشته است و بیشتر دوران فوتبال خود را به عنوان مربی باشگاهی سپری کرده است.
هکتور کوپر
۳ تیم اخیر هکتور کوپر تیمهای ملی بودند. مصر، ازبکستان و کنگو تیمهایی بودند که او هدایت آن را بر عهده داشته است و قطعا گزینه قابل دسترسی برای فدراسیون فوتبال ایران خواهد بود تا حضور در ایران را تجربه کند. کوپر ۶۶ ساله افتخارات زیادی در رده باشگاهی داشته است و خیلیها او را به عنوان مربی صاحب سبک می شناسند.
کلودیو رانیری
رانیری که خیلیها او را با هدایت تیم لسترسیتی و قهرمانی در لیگ برتر میشناسند، آخرین بار هدایت تیم واتفورد را بر عهده داشت و اکنون بدون تیم است و حضور در جام جهانی میتواند انگیزه کافی برای او باشد تا هدایت ایران را بر عهده بگیرد.
اسلوان بیلیچ
سرمربی کرواسی در یورو ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ با فضای فوتبال آسیا بیگانه نیست و در تیمهایی چون الاتحاد و بیجینگ گوان حضور داشته است و از لحاظ سنی هم شرایط خوبی دارد و ۵۳ سال سن دارد.
یواخیم لوو
لوو گزینه سختی برای حضور در تیم ملی است و از زمانی که از تیم ملی آلمان کنار رفته است بدون تیم است. با این حال فرصت حضور در یک جام جهانی دیگر میتواند این مربی مقتدر و صاحب سبک را به حضور در فوتبال ایران برساند.
ولادیمیر پتکوویچ
سرمربی پیشین تیم ملی سوییس با این تیم نتایج خوبی به دست آورد و توانست با سوییس در یورو ۲۰۲۰ به عنوان یکی از تیمهای شگفتیساز مطرح شود. او بعد از آن هدایت بوردو فرانسه را بر عهده گرفت و از این تیم کنار رفت تا الان بدون تیم باشد.
روبرتو دونادونی
دونادونی، سرمربی پیشین تیم ملی ایتالیا در رده باشگاهی حضور در فوتبال آسیا را تجربه کرده و در لیگ چین مربیگری کرده است. او نیز الان بدون تیم است و میتواند برای جامجهانی در خدمت تیم ملی باشد.
حضور مربیهای درجه یک چند ماه مانده تا جام جهانی میتواند تاثیر مثبتی بر تیم ملی را داشته باشد.
تغییر سرمربی تیم ملی در آستانه جام جهانی یک بار برای ایران قبل از جام جهانی ۹۸ فرانسه رخ داد و جلال طالبی به عنوان سرمربی روی نیمکت ایران نشست و جای ایویچ را گرفت. حال باید دید این سرنوشت بعد از بیش از دو دهه برای هموطن او اسکوچیچ تکرار میشود و او چند ماه مانده به جام جهانی کنار خواهد رفت یا تیم ملی در جام جهانی با همین مربی به کار خود ادامه خواهد داد.