بهرام دارایی، در گفتگوی ویژه خبری، با عنوان این مطلب که در همه جای دنیا هزینههای درمان سنگین است، گفت: تخصیص ارز ترجیحی به واردات دارو، سادهترین راه بود که انجام میشد. دادن ارز ترجیحی به وارد کننده دارو که در سال ۹۷ اتفاق افتاد، مسیر درستی نبود.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: سیاست وزارت بهداشت در این دوره، بر این اساس شکل گرفته که ارز دارو به گیرنده اصلی خدمت داده شود. زیرا، آمارها نشان میدهد که هدر رفت منابع زیاد داریم و نمیتواند ادامه پیدا کند.
دارایی از بیمهها به عنوان بهترین مسیر تخصیص ارز دارو نام برد و گفت: در حال حاضر سازمان بیمه سلامت و سازمان تأمین اجتماعی، در رأس اجرای این سیاست ارزی برای تأمین دارو قرار دارند. آنچه مسلم است، در مسیر جدید، نباید هزینه دارویی بیماران افزایش یابد و همان شرایط سال ۱۴۰۰ باید حفظ شود.
رئیس سازمان غذا و دارو، با عنوان این مطلب که ٢ هزار و ۵٠٠ قلم دارو تحت پوشش بیمه قرار دارند، گفت: قرار است این تعداد به ٢ هزار و ٧۵٠ قلم افزایش پیدا کند.سال ٩٨ تعدادی از داروهای بدون نسخه از شمول ارز ترجیحی و بیمه خارج شدند که با انتقال ارز به بیمهها ۴٢ قلم از این داروها تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت.
در ادامه، محمد مهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران مدعی شد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ توجه ویژه به توزیع عادلانه منابع سلامت شده تا مصرف کننده بیشترین سود را ببرد. با اجرای سیاست جدید، پرداخت یارانه دارو به مردم قویتر میشود.