آفتابنیوز : آفتاب: ادامه بررسی و تدوین سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه کشور در جلسه روز شنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام پیگیری شد.
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، در این جلسه، سیاستهای کلی برنامه پنجم، در بخشهای امور علمی و فناوری و امور اجتماعی سیاستهای کلی ذیل با حضور وزرا و کارشناسان مربوطه از دولت و مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
این سیاستها به این شرح است:
7 ـ جهت بخشی و گسترش آموزشها پژوهشها و نظریه پردازیهای علوم انسانی مبتنی بر جهان بینی و ارزشهای اسلامی و تعمیق معرفت توحیدی در موسسات آموزشی و پژوهشی با همکاری سازمان یافته حوزه و دانشگاه و حمایت از تولیت اندیشهها و متون در معارف اسلامی.
8 ـ تحول نظام آموزشی و پژوهشی در جهت تحقق اهداف سند چشم انداز و نوآوری وشکوفایی علمی و فنی پرورش استعدادها و خلاقیتها با اهتمام به آموزش خلاق و کارآمد و همراه با تهذیب و ارتقای فرهنگ تفکر و تعقل و حمایت از دانشمندان و ایجاد نشاط انگیزه و خودباوری در نخبگان و استعدادهای برتر برای گسترش نهضت تولید علم و مدیریت دانش و روزآمد کردن علوم در کشور و دستیابی به اقتصاد مبتنی بر دانش فن آوری نوآوری و ارتقا کارآفرینی فنی با توجه ویژه به فناوریهای نو و مشارکت در تولید علم در سطح جهانی بر اساس آینده نگری
9 ـ جهت دهی آموزش و پژوهش به سمت رفع نیازهای ملی با تاکید بر:
حفظ استقلال تامین خودکفایی و ارتقا مولفه آموزش در توسعه انسانی
گسترش مرزهای دانش با استفاده از راههای میان بر و کاربردی بومی کردن علوم و فناوریها و تجاری سازی محصولات آنها
اهتمام به آموزش و گسترش رابطه موثر بین دانشگاهها و مراکز پژوهشی با صنعت و جامعه
توانمندسازی و مشارکت بخش غیر دولتی در تولید علم وفناوری
سرمایه گذاری در عرصههای مختلف علمی و تحقیقاتی جهت دستیابی به فناوریهای پیشرفته مورد نیاز
تکمیل و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ایجاد ارتباط شبکه ای بین علوم و رشد متوازن آنها
در ادامه جلسه دیروز سیاست کلی در بخش امور اجتماعی به شرح ذیل به تصویب رسید:
10 ـ تلاش در جهت تحقق عدالت اجتماعی و ایجاد فرصتهای برابر و ارتقا سطح شاخص توسعه انسانی تامین بیمه فراگیر و کارآمد و گسترش کمی و کیفی نظام تامین اجتماعی و خدمات بیمههای درمانی
11 ـ تقویت نقش خانواده و صیانت ازجایگاه آن با تاکید بر:
تلاش برای تحکیم بنیان خانواده و پاسداری از قداست و استواری آن بر پایه اخلاق حقوق اسلامی و مسئولیتهای متقابل و مشترک
رفع موانع فرهنگی اجتماعی و اقتصادی برای تسهیل ازدواج به هنگام و آگاهانه جوانان
تدوین الگو و تسهیل مشارکت اجتماعی بانوان با توجه به شرایط اجتماعی بر مبنای اسلام
تکریم سالمندان در محیط خانواده و اجتماع
فراهم کردن محیط رشد همه جانبه جوانان به ویژه در راه و رسم زندگی با مهارتهای شغلی مشارکتهای اجتماعی و فعالیتهای علمی و ایجاد فرصتهای رشد و تعالی ارتقای جایگاه جوانان در عرصههای فرهنگی اجتماعی اقتصادی سیاست و مدیریتی.
12 ـ تقویت و توسعه زیر ساختها برای گسترش کمی و کیفی امکانات گذران بهینه اوقات فراغت و اهتمام به توسعه ورزش در ابعاد مختلف و حمایت از گسترش فعالیتهای گردشگری با تاکید بر سفرهای زیارتی.
13 ـ طراحی الگوی شهر سازی اسلامی ـ ایرانی و ساماندهی ساخت و سازها برای هویت بخشی به سیمای شهر و روستا
14 ـ مدیریت جمعیت با عنایت به آموزههای اسلامی تربیت و کرامت انسانی و توانمندیهای بالفعل و بالقوه کشور و ایجاد توازن و تعادل منطقه ای برای گسترش عدالت و کاهش سطح فقر و محرومیت.
ادامه این بحث در جلسات آتی پیگیری خواهد شد.