کد خبر: ۷۸۱۹۳
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۳:۵۲
صفارهرندی در پاسخ به دلیل توقیف سه روزه خبرگراری فارس:

خبر «فارس»، مظاهری را شوکه کرد!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوال دو تن از نمایندگان تهران مبنی بر علت توقیف 3 روزه خبرگزاری فارس گفت: «چگونه می توان در قبال انتشار اخبار کذب و شایعه پراکنی هایی که جامعه را دچار بحران می کند بی تفاوت بود».

به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، محمدحسین صفار هرندی که روز سه شنبه برای پاسخگویی به سوال مشترک الیاس نادران و پرویز سروری مبنی بر علت توقیف 3 روزه خبرگزاری فارس به مجلس آمده بود اظهار داشت: «خبرگزاری های غیر دولتی مولود سال های اخیر هستند و ما در سال های گذشته تنها یک خبرگزاری داشتیم که قانون خاص خود را داشت، بنابر این ما در موضوعی ورود پیدا کردیم که سابقه ای به لحاظ قانونی نداشت».

وی افزود: «در گذشته و قبل از سال 84 اگر یکی از مطبوعات شهرستانی از عرصه های قانونی تخطی می‌کرد برای آن عقوبتی پیش بینی شده بود در حالی که خبرگزاری های غیر‌دولتی می‌توانستند با خیال آسوده هر چه می‌خواهند انجام دهند. به همین دلیل و به خاطر خلاء قانونی موجود، هیات وزیران این آیین نامه را در اردیبهشت سال 84 وضع کرد».

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: «در اینکه این آیین نامه، آیین نامه‌ای کامل و سند تمام عیاری نیست حرفی وجود ندارد اما تا زمانی که قانونگذار وارد شود و اقدام به تدوین یک قانون کامل و تاثیرگذار کند راهگشا بود».

وی اظهار داشت: «سال گذشته و در اواخر دوره هفتم مجلس پیگیر این شدیم که این موضوع جنبه قانونی پیدا کند بنابراین لایحه‌ای را به مجلس فرستادیم تا قانون مطبوعات نسبت به خبرگزاری‌های غیر دولتی هم شمول پیدا کند اما مجلس هفتم به هر دلیلی نه با دو فوریت و نه با یک فوریت آن موافقت نکرد».

وی ادامه داد: «این بدین معنا بود که نمایندگان نیازی به قانون احساس نکردند و همان آیین نامه را برای پیگیری صالح تشخیص دادند».

صفار هرندی با بیان اینکه خبرگزاری فارس یک خبرگزاری تاثیرگذار با گرایش های نسبتا خوب است، گفت: «بنده خود قبلا عضو شورای هفتگی بودم که برای این خبرگزاری خط مشی تعیین می‌کرد و سابقه پیشین من به هیچ وجه نشان دهنده تمایلات خصمانه علیه این خبرگزاری نیست».

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص شکل توقیف خبرگزاری فارس گفت: «زمانی که خبر برکناری رئیس بانک مرکزی در خبرگزاری منتشر شد جناب آقای مظاهری شوکه شده با مقامات مختلف تماس گرفتند که این چه طرز برخورد است و اگر قرار است این اتفاق بیافتد چرا از طریق رسانه‌ها باید مطلع شوم».

وی افزود: «اثر انتشار این خبر بر هم ریختگی و آشفتگی روانی در ذهن یک مدیر اقتصادی آن هم در شرایطی که کشور با مشکلات زیادی درگیر است، بود».

صفار هرندی خاطرنشان کرد: «چگونه می‌توانستیم در قبال این نوع شایعه پراکنی‌ها که سبب می شود جامعه دچار بحران گردد بی تفاوت باشیم در حالی که دغدغه تعطیلی 3 روزه یک رسانه را داریم».

لازم به ذکر است پس از ارائه توضیحات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، الیاس نادران از این پاسخ قانع نشد و سوال برای بررسی های بیشتر به کمیسیون ارجاع شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۴:۴۱ - ۱۳۸۷/۰۵/۰۸
0
0
اين يك قانون اثبات شده در ايران هست كه ما با هر چه جديد است مخالفيم . مثل راديو در زمان رضا شاه . تلويزيون در زمان محمد رضا . ويديو و اينتر نت و روزنامه و ماهواره و .... در حال حاضر
ناشناس
|
-
|
۰۸:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۵/۱۰
0
0
با سلام
1- آیا می شوذ به خاطر « بر هم ریختگی و آشفتگی روانی در ذهن یک مدیر اقتصادی» یک خبرگزاری را توقیف کرد؟!!
2- جناب وزیر ارشاد در عالم رویا بسر می برند اگر منظور از « جامعه» ، مردم هستند باید به ایشان عرض کنم ، این جامعه چنان با بحران اقتصادی درگیر هست که تعویض رئیس بانک مرکزی که هیچ، به تعویض 3-4 وزیر را هم توجهی ندارند که با این خبر ها دچار بحران شوند.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین