کد خبر: ۷۸۲۶۵
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۸۷ - ۲۱:۰۲
گپ و گفتگويي كوتاه با اعضاي گروه كاريكاتور شيراوژن در پي برگزاري هشتمين نمايشگاهشان

برگزاری نمایشگاه بین الملی كاريكاتور شيراوژن

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: در جریان برگزاری هشتمین نمایشگاه گروه کاریكاتور شیر‌اوژن با اعضای این گروه بین‌المللی كاریكاتور به گپ و گفتگویی كوتاهی انجام شد. 

اعضای این گروه در گفتگو با خبرنگار سرویس هنر آفتاب درباره تاریخچه و نحوه‌ی شكل‌گیری گروه توضیحاتی ارائه‌ دادند؛ 

محسن رسول‌اف یکی از اعضای این گروه در این باره به خبرنگار آفتاب می‌گوید؛ گروه كاریكاتور شیراوژن در سال 1376 تاسیس شد؛ یك سال پس از آن حمیدرضا مسیبی و مرتضی آذرخیل موسسین گروه اولین نمایشگاه این گروه را برگزار نمودند و تا چهار سال به این روند ادامه دادند و از آن پس در طی یك سری تغییر و تحول افرادی به گروه آمده و رفتند اما در آغاز سال چهارم فعالیت این گروه دو نفر دیگر به نامهای بهزاد ریاضی و محسن رسول‌اف به گروه اضافه شدند و این روند در كنار عضویت پائولو دالپونته از سال پنجم تا بحال ادامه داشته است و اعضای اصلی ثابت این گروه را از آن پس این پنج نفر شامل شده‌اند. 

بهزاد ریاضی دیگر عضو این گروه درباره این‌که برگزاری این قبیل نمایشگاه‌ها چه امتیازاتی به همراه دارد می‌گوید؛ ببینید به طور قطع اقدامی این چنین موجبات ارتقای خود هنرمند در پی آن محیط فعالیتش را به همراه دارد. نمی‌شود هیچ هنرمندی را مثال زد كه از برگزاری یك نمایشگاه به دنبای ارتقای خودش نباشد. ارتباط مستقیم با علاقه‌مندان به آثار این گروه، بهره‌گیری از نظرات ارزشمند اساتید و امكان ارزشیابی سطح آثار به دست كارشناسان از سایر امتیازاتی است كه برگزاری نمایشگاه‌های دوره‌ای شیراوژن برای اعضای گروه به همراه داشته است. 

حمیدرضا مسیبی درباره نحوه‌ی آشنایی‌اش با هنرمندان خارجی اظهار داشت؛ شروع همكاری ما پائولو دالپونته هنرمند ایتالیایی بود كه در پی مكاتباتی بصورت افتخاری برای ما كار می‌فرستاد و بعد از نمایشگاه سال 84 و سفری كه به دعوت گروه به ایران داشت به عضویت ثابت گروه شیراوژن در آمد. 

مرتضی آذرخیل در خصوص مشکلات پیش‌روی گروه در راه برگزاری این نمایشگاه توضیح داد؛
خدمات نگارخانه‌ای حتی در حداقل ممكن در اختیار گروه قرار داده نشد، سالن از نمایشگاه قبلی به این طرف نظافت نشده بود مسئولین نگارخانه هم توجهی به این مسئله نداشتند، همچنین آثار نمایشگاه قبلی تا ساعاتی قبل از شروع نمایشگاه ما همچنان درون قابها بودند و اعضای گروه بدون هیچ كمكی مجبور شدند خودشان اقدام به تخلیه‌ی كارها و قاب كردن كارهای گروه كنند كه این كار واپسین دقایقی قبل از افتتاحیه به پایان رسید. 

بهزاد ریاضی در پاسخ به این سوال که با توجه به اینكه نمایشگاه‌های گروه از لحاظ مالی منفعتی برای آن‌ها نداشته است چه اقداماتی در جهت تامین مخارج برگزاری نمایشگاه می‌تواند موثر واقع گردد،گفت؛ همانطور كه اشاره كردید نمایشگاه‌های ما هیچ‌گونه منفعت مالی‌ای برای گروه ندارد و برای تامین مخارج آن‌ها هزینه‌هایی را هم تا بحال متقبل شده‌ایم.

با گرفتن اسپانسر كه كار چندان آسانی نیست بهترین راه برای پوشش هزینه‌هاست. از آنجا كه كارتون همانند سایر آثار هنری بازار فروش چندانی در نمایشگاه‌ها ندارد؛ بهره‌گیری از كارتون‌های ارائه شده در محصولات جنبی مانند ماگ، بج، كارت پستال، تی‌شرت و ... می‌تواند كاربرد داشته باشد. 

البته این كار در آن دست از نمایشگاه‌ها كه در نتیجه‌ی اطلاع رسانی قوی بازدید‌كنندگان زیادی را به سوی خود جلب می‌كنند می‌تواند عملی و سود‌آور واقع شوند كه البته تمامی این اتفاقات نیازمند حمایت و مساعدت نهاد‌های ذیربط است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین