سخنان انتقادی شاهزاده هری به تصمیم ماه گذشته دیوان عالی آمریکا در مورد حق سقط جنین و واگذاری تصمیمگیری نهایی در مورد آن به ایالات آمریکا بود.
به گزارش وبسایت دیلی میل، هری ۳۷ ساله مدعی شد که این "بخشی از تهاجم جهانی به دموکراسی و آزادی" است. او همچنین در سخنانش به حمله روسیه به اوکراین، در میان سایر مشکلاتی که جهان با آن مواجه است، اشاره کرد.
این اظهارات که صبح دوشنبه تقریبا خطاب به سالن نسبتا خالی سازمان ملل بیان شدند، تازهترین انتقادات تند و تیز به سیاستمداران آمریکاست. سخنان هری بعد از آن مطرح میشود که همسر ۴۰ ساله او - مگان - گفت که این شاهزاده واکنش تندی به تصمیم دیوان عالی آمریکا نشان داده بود.
مگان و هری نشستی دو ساعته مقابل هیاتهایی در راس مسائل تغییرات آب و هوایی و فقر داشتند. این اولین بار از زمان برگزاری جشنهای هفتاد سالگی سلطنت ملکه انگلیس است که این زوج در کنار هم دیده شدند.
در شرایطی که قرار بود مراسم دوشنبه یک گردهمایی برای گرامیداشت روز نلسون ماندلا باشد، هری به سیاست آمریکا تاخت. او گفت: امسال، سال دردناکی در یک دهه دردناک بوده است.
او افزود: ما در جریان یک پاندمی زندگی میکنیم که همچنان جوامعی را در هر گوشه از جهان ویران میکند. تغییرات آب و هوایی در سیاره ما با بیشترین رنجها، خرابی به بار میآورد. تعداد اندکی، از دروغها و اطلاعات نادرست به مثابه سلاح علیه اکثریت مردم استفاده میکنند. و از جنگ وحشتناک در اوکراین گرفته تا عقبگرد حقوق قانون اساسی در آمریکا، ما شاهد یک تهاجم جهانی علیه دموکراسی و آزادی هستیم که انگیزه زندگی ماندلا بود.
شاهزاده هری همچنین گفت که جهان بابت تغییرات آب و هوایی "در حال سوختن" است. او افزود: و این بحران هر روز بزرگتر خواهد شد، مگر آنکه رهبران ما رهبری کنند. کار درست قابل بحث نیست، علم هم همینطور. لحظهای که بحرانهای متعدد همگرا، جای خود را به رشتهای بیپایان از بیعدالتیها داده است... لحظهای که مردم سراسر جهان درد و رنج غیرعادیای را تجربه میکنند...
در واکنش به این سخنان جنجالی، "مگان مککین" دختر سناتور جان مککین که سال ۲۰۱۸ بر اثر بیماری درگذشت، سخنرانی هری را "پر حاشیه و بیتمرکز" و همچنین برای تعداد معدودی از آمریکاییها که آن را تماشا میکردند، "گیجکننده و توهینآمیز" توصیف کرد.
مگان مککین گفت: چرا تفکرات دوک ساسکس (لقب شاهزاده هری) باید برای کسی مهم باشد، چه رسد به نظرات او درباره آمریکا. دوک یا دوشس بودن در آمریکا هیچ معنایی ندارد. این چیزی جز وصله سلبریتی صوری و کلیکهایی در رسانههای اجتماعی به شما نمیدهد. صرف اینکه کسی ممکن است با نتیجه حکم دیوان عالی ما مشکل داشته باشد، آن تصمیم را تهدیدی علیه دموکراسی نمیکند. شاید اگر هری در انتخابات آمریکا رای داده بود، این را میدانست. اما البته او رای نداده است، چون اصلا شهروند آمریکا نیست.
این اولین مرتبهای نیست که شاهزاده هری و همسر آمریکاییاش مگان به عرصه سیاست آمریکا پا میگذارند و با انتقاداتی مواجه میشوند؛ آن دو قبلا هم اظهاراتی درباره انتخابات آمریکا داشتهاند.