آفتابنیوز : آفتاب: الهه کولایی معتقد است: «نقد علمکرد دولت نهم نه برای تخطئه و زیر سوال بردن رقیب سیاسی بلکه برای تامین منافع ملی و دستیابی به مصالح عمومی کشور در رقابتهای منطقهای و بینالمللی ضروری است».
دکتر الهه کولایی نماینده مجلس ششم و استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب درباره نقد دولت نهم و تاثیرگذاری آن در انتخابات آینده میگوید: «این یک واقعیت غیرقابل انکار است که روحیه نقدپذیری و توجه به دیدگاههای مختلفی که فارغ از انگیزهها و نیات در جامعه در بعد مسائل مختلف اجتماعی مطرح میشود میتواند به اصلاح و بهبود روشها و رفتارها منجر شود و بیتردید هیچ مجموعه انسانی از توجه به نقطهنظرها و دیدگاههای دیگران بینیاز نیست».
این استاد دانشگاه تاکید کرد: «توجه به آراء و اندیشههای مخالف یکی از ضروریات و الزامات حوزه حکومت و قدرت است. توجه به آراء و اندیشههای مخالف میتواند به اصلاح رفتارها و بهبود عملکردها کمک کند و اگر چنین مجالی حاصل شود درسطحی دیگر میتواند به قدرت انتخاب مردم و بهینه ساختن آن یاری رساند».
عضو شورای مرکزی حزب مشارکت خاطرنشان کرد: «بعد از گذشت سه سال از عمر دولت نهم در سطوح مختلف میتوان با ارزیابی و نقد سازنده عملکرد آن در حوزههای اقتصادی- سیاسی- اجتماعی و فرهنگی زمینه بهبود آن را فراهم کرد و اگر چنین هدفی هم حاصل نشود قدرت انتخاب مردم را برای گزینههای آتی بهبود بخشید و آن را آگاهانهتر و واقعبینانهتر هدایت کرد».
وی تصریح کرد: «برای همه کسانی که دغدغه ارتقاء، تعالی و ایجاد رفاه ایرانیان را در سر دارند، نقد این عملکرد و بازشناسی ابعاد مثبت و منفی آنچه شکل گرفته ضرورتی است که باید به شکل واقعبینانه مورد توجه قرار بگیرد و در واقع بیش از هر مجموعه دیگری دولت و جریان حاکم باید این فضا را برای بهرهگیری خود فراهم سازد».
این استاد روابط بینالملل دانشگاه تهران با یادآوری این فرمایش حضرت علی (ع) که «بهترین دوستان افراد کسانی هستند که عیوب و ایرادات را بیان کنند و نه به تعریف و تمجید بپردازند»، گفت: «با این که این ظرفیتهای عظیم اجتماعی در آداب دینی ما وجود دارد و قابل بهرهبرداری است، ولی متأسفانه از آنها حظ کافی برده نشده است».
کولایی افزود: «ایجاد فضای نقد و فرصت برای شنیدن انتقادات در واقع امروزه گرایش غالب در جریانهای سیاسی جهان است و در حقیقت حکومتها و دولتها میکوشند با ایجاد شرایط مناسب امکان بهرهگیری از ظرفیتهای علمی و کارشناسی جامعه را در جهت بهبود عملکرد خود فراهم کنند و ما متاسفانه به دلیل ضعفهای فرهنگی و سیاسی کمتر به این آموزهها توجه میکنیم».
مخبر کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس ششم در پایان گفت: «نقد علمکرد دولت نهم میتواند برای انتخابات آتی درجهت ارتقاء منافع ملی مردم ایران و همه ایرانیان به کار آید. بنابراین این امر نه تنها برای تخطئه و زیر سوال بردن رقیب سیاسی بلکه برای تامین منافع ملی و دستیابی به مصالح عمومی کشور در رقابتهای منطقهای و بینالمللی ضروری است».