حجتالاسلام سید محمود نبویان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و از مخالفان سرسخت برجام در گفتوگویی با خبرگزاری فارس، با اشاره به اظهارات روز گذشته رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبنی بر ابراز نگرانی از پیشرفت برنامه هستهای ایران پس از خروج از برجام گفت: موضوعی که بارها ثابت شده این است که متأسفانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی ابزار دست کشورهای آمریکایی است و ما این موضوع را در قطعنامه اخیر شورای حکام این آژانس یکبار دیگر مشاهده کردیم.
وی افزود: آمریکا و متحدانش وقتی در جنگ جهانی دوم پیروز میشوند، سازمان ملل را تاسیس میکنند تا بتوانند اهداف استکباری خود را از این طریق تامین کنند. درست است در سازمان ملل همه کشورها عضویت دارند، اما موسسین این سازمان شورای امنیت را در سازمان ملل ایجاد کردند و برای خود در این شورا حق وتو در نظر گرفتند.
نایب رئیس کمسیون اصل نود مجلس اظهار داشت: همین کشورهای استکباری پس از دستیابی خود به انرژی هستهای، آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تاسیس کردند تا بتوانند بر دیگر کشورها در این حوزه کنترل داشته باشند. بر اساس ماده 4 انپیتی هر کشوری حق دارد در حوزه هستهای تحقیق و توسعه، تولید و بهرهبرداری از انرژی هستهای داشته باشد و تنها قید آن این است که این فعالیتهای هستهای باید صلحآمیز باشد و مرجع تشخیص صلحآمیز بودن فعالیتهای اتمی، آژانس است. آمریکا به شاه رآکتور تهران را داده بود که سوخت آن اورانیوم 93 درصد است. پس اورانیوم تا غنای 93 درصد میتواند برای مصارف صلحآمیز مورداستفاده قرار گیرد، اما پس از انقلاب اسلامی آمریکا این فشار را علیه ملت ایران اعمال کرد که ایران را در دستیابی به این حق خود محروم سازد.
نایب رئیس کمسیون اصل نود مجلس ضمن بیان ادعاهایی علیه دولت روحانی و برجام، گفت: اگر طبق گزارش آژانس تخلفی صورت گرفته باشد این تخلف به شورای حکام و پس از تصویب به شورای امنیت میرود و از این طریق آمریکا تحریمهایی را که میخواهد علیه کشور مورد نظر که الان ایران است اعمال میکند. بین سالهای 85 تا 89 هفت قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت به تصویب رسید، که در همه این قطعنامهها تصریح شده که این قطعنامه بر اساس گزارش آژانس صادر شده است و این بدان معناست که آژانس ابزاری است در دست آمریکا تا یک کشور را تحت فشار قرار دهد. به ما گفتند که پروتکل الحاقی را اجرا کنید، ما هم این کار را کردیم اما در مقابل بنا بود تحریمها علیه ایران نیز برداشته شود. امروز سؤال این است؛ ما تا کی باید پروتکل الحاقی را اجرا کنیم و تحریمها کی برداشته میشود؟
نبویان با بیان اینکه آژانس و شورای حکام ابزار دست آمریکا هستند، خاطرنشان کرد: پنج کشور در شورای امنیت هستند که حق وتو دارند و همین پنج کشور در شورای حکام برای خود این حق را قائل شدهاند که بمب اتم داشته باشند، ولی کشورهای دیگر نباید این بمب را داشته باشند.
وی با اشاره به گزارش ادعایی رژیم صهیونیستی درباره فعالیتهای هستهای ایران و ارائه آن آژانس گفت: آژانس بر اساس این گزارش خواستار بازدید از مراکز مربوطه شد و گفتیم که آژانس اسناد و مدارکش را درباره غیرصلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای این مراکز ارائه کند. دبیرکل آژانس بینالملل انرژی اتمی دو سه روز قبل از آنکه گزارش خود درباره فعالیتهای هستهای ایران را ارائه کند به سرزمینهای اشغالی سفر کرد و این نشان میدهد که گزارش آژانس، گزارشی کاملا سیاسی است تا ایران را تحت فشار قرار دهد.
نایب رئیس کمسیون اصل نود مجلس در ادامه گفته است: گلایه و سوالی از دبیر شورای عالی امنیت ملی، آقای شمخانی دارم و آن اینکه منابع اسناد و ادعاهای رژیم صهیونیستی در باره مراکز هستهای ایران کجاست و آنها این اسناد ادعایی را از کجا تهیه میکنند؟ خوب است ایشان در این باره به ملت ایران پاسخ دهند. یکی از اماکنی که دسترسی آن به آژانس داده شده بود جابربن حیان بود، و آژانس در آن زمان گفت که دیدیم و کار تمام شد، اما در گزارش اخیری که آژانس ارائه کرده، عنوان کرده که مرکز جابربن حیان برای ما جای سوال دارد.
نماینده تهران اظهار داشت: آژانس و غربیها به هیچ وجه قابل اعتماد نیستند و نباید به آنها دسترسی داد. زیادهخواهیهای آنها تمامشدنی نیست. سرنوشت پرونده ما در شورای حکام نهایتا میخواهد این گونه شود که پرونده به شورای امنیت برود و شورای امنیت هم قطعنامه علیه ما صادر کند و تحریمهای قبلی بازگردد. سوال اینجاست که اولا در این چند سال مگر تحریمی برداشته شد که بخواهد برگردد، بعد از اجرای برجام تحریمها نه تنها کمتر نشد و بیشتر هم شد و تحریمی برداشته نشد که بخواهد بازگردد. علاوه بر این تحریمی نمانده که بخواهند علیه ایران اعمال کنند. پس خبرسازی و فضاسازی در مورد شورای حکام و شورای امنیت بیهوده است.
وننگ برسرسپردگان وخود فروخته گان وطن فروش