کد خبر: ۷۸۶۰۴
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۸۷ - ۱۵:۳۲
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی؛

به دوبرابر جایگاه‌های فعلی نیاز داریم

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی با اشاره به این که هم اکنون حدود 100 جایگاه عرضه بنزین در تهران وجود دارد، ‌گفت: «‌تا پایان سال آینده این تعداد به 200 جایگاه افزایش خواهد یافت».

به گزارش خبرنگار سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب، معاون وزیر نفت در حاشیه همایش «توسعه مجاری عرضه فرآورده‌های نفتی تهران بزرگ» در جمع خبرنگاران گفت: «تعداد جایگاه‌های تهران در 30 سال گذشته تغییر چندانی نداشته‌است و با توجه به وجود سه و نیم میلیون خودرو در تهران، باید این تعداد افزایش یابد». 

مهندس محمدرضا نعمت زاده با اشاره به اینکه تعداد جایگاه‌های عرضه بنزین تهران یک نهم استاندارد بین المللی است، ‌افزود: «‌در جهان برای هر 3000 خودرو یک جایگاه موجود است اما تعداد جایگاه‌ها در تهران یک جایگاه به ازای 27 هزار خودرو است».

نعمت زاده گفت:‌ «میانگین جهانی عرضه روزانه بنزین از هر نازل 5000 لیتر است اما این رقم در تهران برای هر نازل 10 هزار لیتر است». 

وی با بیان این که تعداد جایگاه‌های عرضه بنزین در مناطق 22 گانه تهران باید دو برابر شود، تاکید کرد: «از همین امروز باید شروع کنیم و هدف را احداث 100 جایگاه تا پایان سال آینده قرار دهیم».

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی تاکید کرد: « لازم است تعامل بیشتری میان شوراهای اسلامی شهر و شهرداری‌ها با شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی در افزایش تعداد جایگاه‌ها ایجاد شود».

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ادامه داد: «احداث جایگاه عرضه بنزین را برای بخش خصوصی سودده می‌کنیم».

به گفته او اولویت شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برای احداث جایگاه‌های عرضه فرآورده جذب سرمایه‌های بخش خصوصی است ولی عملا در 30 سال گذشته اشتیاق چندانی از این بخش دیده نشده است؛ به همین دلیل این شرکت خود وارد عمل شده و با خرید تعدادی زمین از شهرداری و استفاده از زمین‌های متروکه این شرکت قصد ساخت پمپ‌های بنزین را دارد.

مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: «برای تحقق این هدف،‌ نیازمند کمک و همکاری شورای اسلامی و شهرداری تهران هستیم».

نعمت زاده افزود: «در نخستین گام، از هفته قبل تاکنون مقدمات احداث سه جایگاه را در تهران را آغاز کرده‌ایم». 

وی همچنین گفت: «با همکاری شهرداری منطقه 8 تهران، زمینی در شرق تهران برای احداث جایگاه به ما واگذار شد و برای تبدیل یک انبار متروکه شرکت ملی پخش به جایگاه، مجوز لازم از شهرداری گرفته شد و نیز بخش‌هایی از مرکز آموزش شرکت ملی پخش فراورده های نفتی شمال تهران به احداث جایگاه عرضه بنزین اختصاص یافت».

نعمت‌زاده افزود: «هر جای تهران که مجموعه وزارت نفت زمین قابل استفاده برای احداث جایگاه عرضه بنزین داشته‌ باشد، به این امر اختصاص خواهد یافت».

وی گفت: «برای احداث 20 جایگاه خصوصی در تهران هم، با بخش خصوصی مذاکره کرده‌ایم».

معاون وزیر نفت تاکید کرد: «تا زمانی که تعداد جایگاه عرضه بنزین تهران دو برابر نشود مشکل کنونی عرضه بنزین و ازدحام در برابر جایگاه های برطرف نخواهد شد».

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران درباره آخرین وضعیت تجهیز جایگاه‌های عرضه نفت‌گاز به کارت‌خوان نیز گفت: «از میان 5 هزار و 700 تلمبه عرضه نفت‌گاز حدود 3 هزار و 200 تلمبه تجهیز شده و سوخت‌گیری با کارت‌های هوشمند در حال انجام است».

نعمت‌زاده یادآور شد: «123 هزار کارت سوخت برای خودروهای پر مصرف صادر شده‌ است و مالکان این خودروها می‌توانند پس از دریافت این کارت‌ها با نرخ آزاد اقدام به سوخت‌گیری کنند».

وی تصریح کرد: «مالکان این خودروها اطمینان داشته باشند که سهمیه‌ باقی مانده در کارت‌های قبلی به کارت‌های جدید واریز می‌شود و آنها می‌توانند از باقی مانده سهمیه‌ خود استفاده کنند».

نعمت‌زاده یادآوری کرد: «شرکت ملی پخش در سوخت‌رسانی به نیروگاه‌ها تمام تلاش خود را کرده‌است و می‌توانیم بگوییم هیچ خاموشی‌ای ناشی از عدم تامین سوخت نیروگاه‌ها نبوده است».

مدیرعامل شرکت ملی پالایش وپخش فرآورده های نفتی ایران با تاکید بر ضرورت استفاده از امکانات حمل و نقل شهری از جمله مترو، ‌مونوریل و اتوبوس برقی و گازی برای رفع مشکل کنونی حمل و نقل تهران خاطر نشان کرد: «هر قدر در این زمینه سرمایه‌گذاری کنیم ضرر نمی‌کنیم برای این‌که هزینه واردات بنزین و نفت گاز برای رفع نیاز فقط امسال 10 تا 12 میلیارد است». 

وی در باره میزان بودجه مورد نیاز برای واردات بنزین و نفت‌گاز اظهار داشت: «بودجه مورد نیاز بر مبنای عملکرد چهار ماه گذشته 8 میلیارد دلار برآورد شده که هم‌اکنون به وسیله شرکت ملی نفت ایران در حال بررسی است، ولی واردات این دو فرآورده از راه قانونی آن یعنی معاوضه با نفت خام در حال انجام است». 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین