محققان در حال نظارت بر ویروس تازه شناسایی شده در چین هستند که به نظر میرسد از حیوانات به انسان منتقل میشود.
به نقل از نیوز، در حالی که اکنون بیش از ۳۶ مورد ابتلا به این ویروس بعد از شناسایی آن در اواخر سال ۲۰۱۸ در چین ثبت شده، این ویروس تنها در این هفته به طور رسمی شناسایی شد.
موارد ابتلا به ویروس هنیپا لانگیا(LayV) عمدتا بین کشاورزان استانهای شرقی شاندونگ و هنان بین دسامبر ۲۰۱۸ تا مه ۲۰۲۱ گزارش شده و تاکنون هیچ مورد فوتی ثبت نشده است.
کارشناسان کشف کننده این ویروس اعلام کردند هنیپا لانگیا بخشی از ویروسهایی به نام هنیپا ویروس است که معمولا در خفاشهای میوهخوار مشاهده میشود.
در این گزارش آمده است اینگونه ویروس شامل ویروس هندراست که برای اولین بار در سال ۱۹۹۴ در استرالیا شناسایی شد و انسان و اسب را آلوده میکند. ویروس نیپا که اولین بار در سال ۱۹۹۹ در مالزی شناسایی شد نیز بخشی از این جنس است و هر ۲ ویروس میزان مرگ و میر بالایی در افراد دارند.
بر اساس اطلاعات منتشر شده در این گزارش افراد آلوده به ویروس هنیپا لانگیا علائمی از جمله تب، خستگی، سرفه، درد عضلانی، حالت تهوع و سردرد داشتند.
ویروس هنیپا لانگیا با استفاده از نمونه سواب گلوی فرد مبتلا به تب و سابقه اخیر قرار گرفتن در معرض حیوانات شناسایی شد.
در این گزارش ذکر شد محققان بر این باورند که موش کور ممکن است منبع طبیعی ویروس باشد زیرا ۲۷ درصد از بیش از ۲۶۰ موش کور که مورد بررسی قرار گرفت، سطوح قابل شناسایی ویروس هنیپا لانگیا داشت.
این ویروس همچنین در پنج درصد از سگها و ۲ درصد از بزها یافت شد. محققان هیچ مدرکی مبنی بر انتقال فرد به فرد به دست نیاوردند. در ۹ فرد آلوده ردیابی تماس با ۱۵ نفر از اعضای خانواده نزدیک آنان هیچ انتقال ویروس هنیپا لانگیا را نشان نداد.
نتایج نشان میدهد ویروس از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود بلکه حیوان ویروس را به افراد منتقل میکنند. با این وجود حجم نمونه برای نپذیرفتن انتقال فرد به فرد بسیار کوچک است.
به گفته اولیویه رستیف، کارشناس بیماریهای عفونی در دانشگاه کمبریج انگلستان، بعید است که هنیپا لانگیا به یک بیماری همهگیر تبدیل شود زیرا معمولا بین مردم سرایت نمیکند.
وی گفت: تنها ویروس هنیپا که برخی علائم انتقال از انسان به انسان را نشان داده است، ویروس نیپاست و انتقال فرد به فرد آن نیاز به تماس بسیار نزدیک دارد. به همین دلیل فکر نمیکنم که ظرفیت همهگیری زیادی با ویروس هنیپا لانگیا وجود داشته باشد.