«سعیدرضا عاملی»، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در حاشیه جلسه ۸۶۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره مصوبات جلسه اظهار کرد: در این جلسه اولویتهای مرتبط با سلامت اجتماعی با تاکید بر حجاب و عفاف مورد بحث و بررسی و تصویب اعضای شورا قرار گرفت. بر این اساس همه دستگاههایی که نسبت به این مصوبات تکلیف دارند باید مصوبات را اجرایی کنند. اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی از جامعه متعهد بانوان تشکر داشتند که حجاب و دستورالعملهایی که برای سلامت اجتماعی است را رعایت میکنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: واقعیت این است که حجاب، منشاء ایجاد مصونیت و سلامت فردی و اجتماعی و فاصلهگذاری با انحرافات اجتماعی است و از زیرپا گذاشتن حقوق زنان در جامعه جلوگیری میکند، تلاش بر این است که حریم حقوق زن رعایت شود و با هر چیزی که این حریم را به مخاطره میاندازد، مواجهه قانونی صورت گیرد.
عاملی گفت: همچنین بر مبنای تاکید ریاست محترم شورای عالی و سایر اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه کارکنان دولت به ضوابط و مقررات مربوط به سلامت اجتماعی و عفاف و حجاب باید در اولویت قرار گیرد. همچنین دستگاهها مکلف شدند بر اساس مصوبات حجاب و عفاف، آییننامههای لازم را تدوین و به شورای عالی فرهنگی ارائه دهند. در این راستا وزارت کشور ماموریت پیدا کرد تا با تهدیدات بیرونی و مهندسی فضای جامعه مقابله و دستورالعملهای لازم را صادر کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر فرهنگسازی در حوزه عفاف و حجاب گفت: همچنین در جلسه امروز در حوزه مصونیت و سلامت اجتماعی دختران جوان و بانوان جامعه، توانمندسازی و تقویت دانش، فرهنگسازی، ساخت سریالها و فیلمهایی که بتواند این ارزش بزرگ را به خوبی بازنمایی کند و آن آگاهی اجتماعی را تقویت کند، مورد تاکید اعضا قرار گرفت.
عاملی با بیان اینکه کشف حجاب یک امر غیرقانونی است، تاکید کرد: هر کسی که اقدام به کشف حجاب کند در واقع مخالفت با قوانین قطعی کشور را انجام داده، لذا کسانی که به این امر اقدام میکنند، توجه کنند که کشف حجاب پیامدهای حقوقی دارد و دستگاه قضایی و فرماندهی انتظامی کشور نسبت به کشف حجاب وظیفه اقدام قانونی دارد.
وی ادامه داد: نگاه محوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تقویت حجاب و مدیریت دلسوزانه برای حفظ و صیانت از نسل جوان کشور بخصوص دختران این سرزمین اسلامی و الهی است. در واقع همه ما باید مثل یک پدرو مادر نسبت فرزندان عزیز این کشور احساس وظیفه کنیم و در جهت آگاهی بخشی، افزایش معرفت و توجه دادن به مخاطرات اجتماعی اقدام کنیم. منبع اصلی رفتار فردی و اجتماعی شناخت و انگیزه است و تا زمانی که این خود انگیختهگی شکل نگیرد، کنشهای اجتماعی از مانائی و ماندگاری برخوردار نیست.
عاملی گفت: از مجموعه مصوباتی که در مورد حجاب و عفاف در شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب شده است کمتر از ۱۰ درصد جنبه کنترلی دارد، ۹۰ درصد مصوبات جنبه ترویجی، فرهنگ سازی، تقویت دانش، آگاهی بخشی و معرفت افزایی در میان نسل جوان دارد. از مجموعه مصوبات بیشترین وظیفه برعهده وزارت ورزش است و سپس برعهده صدا و سیما و بعد از آن برعهده آموزش و پرورش است. وقتی به وظایف درست عمل نمیشود، پیامدها و اقدامات مهندسی شده دشمن نمایان میشود و ما تازه هشیار میشویم که چه اقدامات ناگواری در فضای اجتماعی افتاده است.
وی ادامه داد: با این حال برداشت عمومی این است که قضاوتهای سطحی نباید درباره جامعه صورت گیرد، بنیه جامعه ایران، ارزشی، دینی، خانوادهگرا و دانش محور است. همه مردم شریف ایران به سلامت خانواده توجه اساسی دارند، تمام خانوادهها دغدغه حفظ فرزندانشان را دارند و نگران انحرافات اجتماعی هستند. بروز بن مایههای اجتماعی در مراسم تاسوعا-عاشورا، عید غدیر و مناسبتهای عظیم مشاهده میشود، جمع کثیری از مردم زائر حضرت رضا (ع) هستند و امسال در مقایسه با قبل از کرونا زائران امام رضا (ع) ۵۰ درصد افزایش پیدا کردهاند. همگی اینها نشان دهنده تمایلات اجتماعی به مولفههای دینی و ارزشی است. در فرهنگ جامعه ایرانی جشن آغاز زندگی زوجهای جوان با زیارت آستان حضرت رضا علیه السلام شروع میشود و به نوعی در آستان حضرت برای معنویت و سعادت زندگی دعا میکنند و عهد میبندند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: موضوع دیگر شورای عالی انقلاب بحث درباره سیاستهای فرهنگی آموزشی برنامه هفتم توسعه کشور بود که در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار دارد، قاعدتا بخش مربوط به فرهنگ، علم و فناوری و نوآوری با مشورت شورا تدوین میشود، مقرر شد که این بخش از سیاست در شورای عالی انقلاب فرهنگی از طریق شورای معین نهاییسازی شود.
وی همچنین از تایید حکم تعدادی از روسای دانشگاهها در کمیته تایید صلاحیت روسای دانشگاهها خبر داد و گفت: ۲۴ رییس دانشگاه که ۶ نفر روسای دانشگاههای علوم پزشکی هستند و ۱۸ نفر روسای دانشگاههای آموزش عالی کشور هستند مورد تایید هیات منتخب شورا قرار گرفت. بر این اساس دکتر عرفان خسرویان چم پیری بهعنوان ریاست دانشگاه فنی و حرفهای، دکتر سید علی قاسمزاده به عنوان ریاست دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره)، دکتر مجتبی عباسیان به عنوان ریاست دانشگاه بناب، دکتر محمد راد شکویان به عنوان ریاست دانشگاه مراغه، دکتر علی محمد آخوند علی به عنوان ریاست دانشگاه شهید چمران، دکتر عباس سیوکی به عنوان ریاست دانشگاه تربت حیدریه، دکتر علی نظری به عنوان ریاست دانشگاه لرستان، دکتر علیرضا خواجه شاهکویی به عنوان ریاست دانشگاه گلستان، دکتر حسین اکبری فرد به عنوان ریاست دانشگاه شهید باهنر کرمان، دکتر حسین شکفته به عنوان ریاست دانشگاه جیرفت، دکتر محمد علی زنگنه اسدی به عنوان ریاست دانشگاه حکیم سبزواری، دکتر یاسر پیرعلی به عنوان ریاست دانشگاه شهرکرد، دکتر جلال بازرگان به عنوان ریاست دانشگاه زنجان، دکتر احمد اسماعیلی به عنوان ریاست دانشگاه خاتم الانبیا بهبهان، دکتر عباس نیک نژاد به عنوان ریاست دانشگاه میبد، دکتر محمد صادقی به عنوان ریاست دانشگاه هرمزگان، دکتر حامد نجفی آشتیانی به عنوان ریاست دانشگاه ولایت، دکتر محمدکاظم وکیل به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا، دکتر حبیب غزنوی به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان، دکتر ارسلان خادمیفر به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهرکرد، دکتر علی اصغر خیرخواه وکیل آباد به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت، دکتر آرش خجسته به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مجازی و دکتر سعید گل فیروزی به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان مورد تایید قرار گرفتند.مصوبه دیگر درباره روزهای ملی و استانی جهت درج در تقویم رسمی کشور بود.
وی اعلام کرد: آخرین مصوبه جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب ۴ نفر نماینده از سوی شورا در شورای عالی جوانان بود که بر این اساس آقایان دکتر بانکی پور، دکتر خیامیفرد، حجت الاسلام سید علی موسوی و سرکار خانم دکتر قاسمپور به عنوان نمایندگان شورا برای عضویت در شورای عالی جوانان انتخاب شدند.