حسن لطفی، در رابطه با این سوال که چرا سازمان امور اداری و استخدامی باید بیمه و استخدام نیروهای موسسات عمومی را تایید کند؟ بیان کرد: اینها بهانه است. ما اولا یک سری دستگاههای دولتی داریم که مشمول ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری هستند مثل وزارت آموزش و پرورش و همه وزاتخانهها و نهادهای تابعه آنها، اینها به نحوی از انحاء از بودجه دولت استفاده میکنند و بنابراین سازمان امور اداری و استخدامی باید به وزارتخانه ها مجوز استخدام دهد و بیمه ربطی به آنها ندارد.
وی تصریح کرد: ما یک سری موسسات عمومی غیر دولتی داریم مثل تامین اجتماعی، شهرداری ها، صداوسیما و... که ربطی به سازمان امور اداری و استخدامی کشور ندارند و مجوز اینها را سازمان امور اداری و استخدامی نمیدهد، بلکه هیات امناء و یا هیات مدیره این موسسات بر اساس اساسنامه ای که دارند تعیین تکلیف و مشخص می کنند که مثلا امسال چند نفر را می خواهند استخدام کنند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: سازمان امور اداری و استخدامی فقط مختص وزارتخانه هاست، یعنی کسانی که مشمول ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری هستند.
لطفی بیان کرد: نکته بعدی این است که بیمه بعد از استخدام قرار دارد، یعنی فرد ابتدا در موسسه قراردادای، پیمانی یا رسمی می شود و بعد هم اینکه به دو صندوق نمیتواند بیمه پرداخت کند؛ یعنی مثلا نمیتوان کارمند وزارت آموزش و پرورش بود و سهم بیمه را به صندوق فولاد واریز کرد، فرد یا به سازمان تامین اجتماعی بیمه واریز می کند و یا مثلا به صندوق بازنشستگی کشوری.
نماینده مردم رزن در مجلس یازدهم معتقد است: اینها راههای سوءاستفاده از نیروی انسانی است؛ چراکه باید به محض اینکه نیرو بکارگیری میشود، حتما بیمه او هم به صورت تمام وقت واریز شود؛ چراکه روال بازنشستگی اینگونه است. چون پول بیمه واریز می کنید که یا بازنشسته شوید و یا اگر مشکلی پیش آمد از امتیازات آن استفاده کنید.