آفتابنیوز :
آفتاب: آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه دانایی محوری باید مهمترین محور برنامه پنجم توسعه باشد و گفت: «باید با کمک انسانهای مجرب و دانا این کشور را در دنیای امروز پیش ببریم».
به گزارش سرویس سیاسی آفتاب، آیت الله هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به اجلاس خبرگان که به زودی برگزار خواهد شد، اظهار داشت: «در این اجلاس دو مسئله مهم پرونده هستهای و نقدی شدن یارانهها را که از مسائل روز هستند را مورد بررسی قرار خواهیم داد».
وی افزود: «به همین منظور از متصدیان این امور دعوت کردهایم در اجلاس خبرگان توضیحاتی را در این باره ارائه کنند».
رئیس مجلس خبرگان در بخش دیگری از سخنان خود به گشایش اولین مجلس خبرگان در سال 58 اشاره کرد و افزود: «البته آن مجلس برای تدوین قانون اساسی تشکیل شد که قانون اساسی ایران به دلیل محتوای اسلامی و ملی امروز جزو قوانین اساسی مترقی دنیاست».
وی ادامه داد: «سپس این مجلس به مجلس خبرگان رهبری تبدیل شد که تا امروز پشتوانه عظیم ملت و آرامش خاطر کشورمان است تا هیچگاه دچار خلاء رهبری نشود و مردم می دانند که خبرگانی هستند که می توانند صالح ترین فرد را با تایید ملت انتخاب کنند».
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنانش به سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه اشاره کرد و ادامه داد: «طبق قانون اساسی سیاستهای کلی در اختیار رهبر معظم انقلاب است و در قانون اساسی به مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز اشاره شده است، لذا پس از همراهی دولت، مجلس، قوه قضائیه و نهادهای ذیربط در این رابطه سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه در مجمع تشخیص مصلحت نظام به بحث و بررسی گذاشته شد».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: «پس از بررسی سیاستهای کلی برنامه پنجم توسعه و تکمیل تحقیقات این برنامه به رهبر معظم انقلاب ارجاع میشود و مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان مشاور نظر خود را ارائه میکند که پس از تایید مقام رهبری این برنامه به نهادهای ذیربط ابلاغ و تبدیل به حکم خواهد شد».
وی با بیان اینکه سیاستهایی که در این برنامه تنظیم شده میتواند جایگاه انقلاب را به سوی رفاه ، پیشرفت و توسعه پیش ببرد گفت: «ما در پیشنهادات خود به رهبر معظم انقلاب بر زمینههای مهمی از جمله زیر بناها تاکید کردهایم تا زیربناها از اولویت خاصی برخوردار باشد».
رئیس مجلس خبرگان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دوران پس از جنگ تصریح کرد: «در آن زمان برنامهای به عنوان سازندگی مطرح شد و در سایه همان برنامه تا نزدیک به امروز مشکلات زیربنایی نداشتهایم».
وی افزود: «در دوران پس از جنگ در برنامههای اول و دوم زیربناهایی ایجاد و ساخته شد که تا امروز بر همان زیربناها کشور جلو رفته است و آب و برق و گاز قطع نمیشد و به خاطر مهار آبها، خشکسالی اینقدر اذیت نمیکرد، امیدواریم که با اجرای این برنامه دولت روزمره عمل نکند».
خطیب نماز جمعه تهران خاطرنشان کرد: «ما در صنایع دفاعی زیربناهایی را ایجاد کردیم که با همان زیربناها جمهوری اسلامی ایران امروز مقتدرترین است».
آیت الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: «پس از دفاع مقدس با تجربه و اقدامات زیربنایی که صورت گرفت امروز شاهد پیشرفتهای گسترده هستیم. در سالهای پس از جنگ توانستیم به صنعت بندرسازی، پالایشگاهسازی، سدسازی، اتوبانسازی و... دست یابیم و حتی فاز 2 پالایشگاه بندرعباس را برای صادرات بنزین در نظر گرفتیم که اگر طبق همان برنامهها جلو میرفتیم، امروز به جای نفت، فرآوردههای آن را با ارزش بیشتری صادر میکردیم یا اگر طبق برنامهها جلو میرفتیم، امروز به اندازهای آب در پشت سدها داشتیم که زهر خشکسالی را از کشاورزان بگیریم و دچار قطع آب و برق نشویم، اینها چیزهایی است که برای ایران مقدور است و در سایه کارهای زیربنایی و بنیانی به خصوص کارهای علمی، که مهمترین محور چشمانداز 20 ساله نیز داناییمحوری است، میتوانیم به این چشم انداز دست یابیم».
رئیس مجلس خبرگان خاطرنشان کرد: «مهمترین محور برنامه پنج سالهای که تدوین میشود باید دانایی محوری باشد و با کمک انسانهای مجرب و دانا این کشور در دنیای امروز پیش برود و این اقدام با کمک صاحبنظران مجلس و دولت در آیندهای نزدیک عملی خواهد شد».
وی در بخش دیگری از سخنانش یکی دیگر از موضوعات مهم کشورمان را مسئله هستهای برشمرد و گفت: «ایران از لحاظ بینالمللی مظلوم است و واضح است که کشورهای غربی به دنبال بهانه جویی و تسویه حسابهایی با انقلاب هستند».
خطیب نماز جمعه تهران ادامه داد: «ایران میتواند صاحب تکنولوژی هستهای باشد چرا که به سوی کمیابی انرژی در حرکتیم و اکنون مشاهده میشود که برخی از کشورها به انرژی ذغال سنگ بازگشتهاند، مادهای که باعث تخریب منابع زیستی بشر شده است لذا حرکت به سوی انرژیهای نو و انرژی هستهای مسئله مهمی است».
آیت الله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: «سختگیری قدرتهای بزرگ دنیا نسبت به ایران که خود به این تکنولوژی بومی دست یافته است ظلم به مردم ایران و همچنین به بشریت است و این مسئله باید طوری تنظیم شود که خطر سلاح هستهای وجود نداشته باشد اما از این انرژی بتوان در جهت صلح آمیز استفاده کرد».
رئیس مجلس خبرگان همچنین گفت: «دستیابی کشورها به این انرژی به تلاش کشورهای جهان سوم و همکاری آنان با یکدیگر منوط است و قدرتهای بزرگ که امروز با امکانات دیگران به همه چیز رسیدهاند باید از ارعاب، تهدید و زورگویی دست بردارند».
وی در ادامه سخنانش به شرایط منطقه و مسئله گرجستان اشاره کرد و اظهار داشت: «در قفقاز خطر رویارویی دو قدرت بزرگ هستهای دنیا، ناتو از یک سو و روسیه از سوی دیگر پیش آمد و البته کمی آرام گرفت. لذا در حل این مسئله باید عاقلانه و مدبرانه عمل شود».
وی همچنین گفت: «به خاطر مسئلهای کوچک، قدرتهای هستهای را مقابل هم مطرح کردن نگرانیهای زیادی را ایجاد میکند و ما امیدواریم عقل بر این فضاها حاکم شود».
آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش به سالروز بازگشت آزادگان در 26 مرداد سال 1369 اشاره کرد و گفت: «در این روز اسرای ایران به میهن اسلامی بازگشتند که یکی از بهترین روزهای تاریخ کشور ماست و برای من که آن زمان مسئول جنگ بودم درخشان ترین روز است».
وی افزود: «در سال 67 ما قطعنامه را پذیرفته بودیم و دو سال گرفتار چانه زنی و بهانه جوییهای صدام بودیم و او تلاش می کرد قطعنامه را مخدوش کند و به این ترتیب جنگ اعصابی به راه انداخته بود به گونه ای که نامهای را برای حضرت امام خمینی(ره) وهمچنین نامهای را خطاب به بنده نوشت».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: «این ماجرا ادامه یافت و صدام میخواست به دنبال خرابیهایی که ایجاد شده و همچنین اسرای بی شماری که در ایران داشت خود را به نوعی خلاص کند، به این ترتیب به سراغ اشغال کویت رفت و در صدد بود آنچه را که نتوانسته از ایران بهدست آورد در کویت به آن برسد و تصور میکرد اشغال کویت لقمه آسانی است».
خطیب جمعه تهران خاطرنشان کرد: «بالاخره صدام محتوای قطعنامه را پذیرفت و مکالمات تمام شد و چند روز بعد اولین گروه آزادگان به میهن خود بازگشتند و این لحظه بسیار شیرین بود».
وی با بیان اینکه آزادگان به جریان انقلاب کمک زیادی کردند گفت: « امروز این عزیزان بخشی از جامعه فعال ما هستند و مایه دلخوشی ما بشمار میروند».
خطیب نماز جمعه تهران در بخش دیگری از سخنانش به واقعه هشتم شهریور 1360 اشاره کرد و گفت: «شهید رجایی، باهنر، دستجردی و بلندیان را که مصدر کارهای مهمی در کشور بودند در توطئهای شوم از دست دادیم و به دلیل این فاجعه بزرگ هفته دولت در تاریخ انقلاب اسلامی تعیین شده است».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه یاد و خاطره شهیدان دیگری همچون لاجوردی، اندرزگو، عراقی و فرزندش را که قبل از انقلاب با تمام وجود در صحنه بودند را گرامی داشت.
آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین با اشاره به میلاد حضرت حجت(عج) گفت: «مراسم نیمه شعبان یکی از اعیاد مهم ماست که گاهی این مراسم مخلوط با خرافات و اقداماتی ناشایست برگزار میشود که باید در جهت برگزاری درست آن بکوشیم».
آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین در خطبه اول نماز جمعه این هفته تهران به آثار رکوع، سجود و تسبیح در انسان پرداخت و گفت: «با توجه به اینکه در آستانه ماه مبارک رمضان قرار داریم این مسائل می تواند در روحیات مردم تاثیر بگذارد».
وی افزود: «از این مسائل می توانیم در استجابت دعا، رفع غم و اندوه و استفاده از نورانیت خداوند در محیط کار و زندگیمان تاثیر بپذیریم».
رئیس مجلس خبرگان به سخنان گذشته خود در زمینه شکل گیری نظام بر محور قرآن و تاثیر عبادات و نماز اشاره کرد و گفت: «حمد و تسبیح در زندگی ما و در ساخت انسانهای متعهد و صالح نقش دارد».
خطیب نماز جمعه تهران همچنین تصریح کرد: «اولین اثر تسبیح این است که به استجابت دعا کمک می کند».
آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: «هیچ چیز برای انسان بهتر از رضایت بین خداوند و بنده نیست زیرا این حالت بزرگترین نعمت است سعی کنیم با تفکر و خداشناسی به این حالت رضا دست یابیم چرا که در این صورت می توانیم ناراحتیها را از خود دور کنیم».