کد خبر: ۷۸۹۳۸
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۸۷ - ۱۴:۳۰
معاون برنامه ریزی استاندار اصفهان خبرداد؛

شهرك طلا ايجاد می‌شود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: نخستین همایش استاندارد سازی طلا روز پنج شنبه 31 مرداد با حضور سرپرست سازمان استاندارد، معاونان و مدیران كل ستادی و استانی و مسئولین استان اصفهان و جمعی از اعضاء اتحادیه صنف طلا و جواهر استان و نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در محل اتاق بازرگانی و وزارت صنایع و معادن استان اصفهان برگزار شد.


استاندارد سازی در صنعت طلا، ایران را در رده صادركنندگان عمده طلا قرار می دهد
به گزارش خبرنگار سرویس اقتصاد و صنعت آفتاب، مهندس نظام الدین برزگری سرپرست سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران در این همایش با بیان اینكه كاهش تعرفه واردات شمش سبب افزایش كیفیت تولید می شود گفت: «به منظور جلوگیری از قاچاق شمش ، پیشنهاد شده است تا تعرفه واردات آن باید به حداقل كاهش و یا حذف شود كه اجرای این قانون در کیفیت مصنوعات طلا تاثیر گذار خواهد بود».
 
سرپرست سازمان استاندارد با اشاره به نیاز مبرم صنعت طلا به استاندارد سازی اظهار داشت: «ایران به جهت داشتن معادن غنی فلزات گران بها می تواند با استاندارد سازی این صنعت و هماهنگ ساختن معیار های طلا سازی خود با دیگر كشور های جهان در رده صادر كننده های عمده طلا قرار گیرد». 

وی با بیان اینکه استاندارد سازی طلا به نوعی حمایت از حقوق مصرف كنندگان است یاد آور شد: «طرح حمایت از حقوق مصرف کنندگان برای سومین بار در مجلس هشتم در كمیسیون اقتصاد مطرح و بصورت جدی پیگیری و به مراحل پایانی تصویب این قانون رسیده است».
 
رییس سازمان استاندارد و تحقیقات ایران ابعاد اقتصادی وجود طلا در كشور را مهم ارزیابی كرد و تصریح نمود: «طلا در كشور های مختلف جهان یكی از بهترین پشتوانه های مالی است».
 
برزگری با تاكید بر توجه خریداران مصنوعات طلا به علامت استاندارد اظهار داشت: «مصرف كنندگان با توجه به علامت استاندارد حك شده بر روی مصنوع می توانند با اطمینان كالای خود را خریداری كنند».
 
وی در همایش استانداردسازی طلا خطاب به مدیران كل استانی گفت: «استانهایی كه تعداد واحدهای تولیدی طلا در آن استان بیشتر است از جمله اصفهان، تهران، یزد، آذربایجان غربی و خراسان نشست های ماهانه برای اجماع نظر و رفع موانع موجود در استانداردسازی این صنعت داشته باشند كه اصفهان می تواند مركز این اجتماعات باشد».
 
برزگری تاكید كرد: «تمامی استانها تاپایان سال جاری برنامه های خود را در جهت استاندارد سازی طلا با جدیت پیگیری كنند». 

سرپرست سازمان استاندارد از اتحادیه صنف طلا و جواهر خواست به عنوان بخش خصوصی، با ایجاد آزمایشگاه كنترل كیفیت طلا در جهت بهبود كیفیت طلا، سازمان استاندارد را یاری كنند. 

وی در این راستا متعهد شد تا در كمترین زمان صلاحیت این ازمایشگاهها به تایید ادارات كل استاندارد استانها برسد.


تعامل بین دانشگاه و استاندارد برای دستبابی به دانش روز الزامی است.

نماینده استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی در این همایش گفت: «استان اصفهان برای رسیدن به اهداف چشم انداز توسعه این استان باید به استاندارد سازی مصنوعات طلا توجه ویژه ای داشته باشد».
 
محمد كریم شهرزاد با اشاره به نقش تعیین كننده كیفیت و قیمت طلا در سلامت اقتصاد كشور اظهار داشت: «یك صنعت كامل،صنعتی استاندارد شده است و انحراف از استاندارد ها،كاهش ارزش افزوده را در صنعت طلا ایجاد كرده است».
 
وی سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی را نیازمند بنیه علمی بالا و اشراف كامل تخصصی دانست و تصریح كرد: «ارتباط میان دانشگاه ها و پژوهشگران می تواند این موسسه را به آخرین روش ها و دستاورد های استاندارد سازی در جهان مرتبط كند».
 
عضو كمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی همچنین از مسئولین كشوری خواست تا به اصفهان و پتانسیل اقتصادی موجود در آن را كه دستاوردهایش در خدمت كل نظام و كشور قرار می گیرد توجه ویژه ای داشته باشند .

وی تاكید كرد: «برای رسیدن به اهداف جهانی باید به استاندارد توجه داشته باشیم تا علاوه بر احقاق حقوق مصرف کنندگان ، تولید کنندگان ما از اعتبار خوبی برخوردار شوند».

شهرك طلا ایجاد می‌شود
دكتر صالح معاون برنامه ریزی استاندار اصفهان در نخستین همایش استاندارد سازی طلا گفت: «در سفر اول ریاست محترم جمهوری به استان اصفهان مصوبه ای با نام شهرك طلا مطرح و مورد تایید قرار گرفت».

 وی گفت: «پیرو اجرای مصوبات هیات دولت در استانها؛ ساخت شهرك طلا در دست اجراء است».
 
صالح اعلام آمادگی كرد، برای رفع هرگونه چالش و مشكل در امر ساخت و تولید طلای استاندارد، همكاری لازم را در سطح استان خواهیم داشت.

تنها 45 واحد تولیدی طلا در كشور دارای نشان استاندارد هستند
مهندس حسینی مدیر كل استاندار استان اصفهان در همایش استاندارسازی طلا گفت: «طلا به عنوان یك محصول استراتژیك، در اقتصاد كلان كشور و در اقتصاد خانواده ها نقش بسزایی دارد». 

وی با اشاره به سابقه تولید طلا در كشورهای مختلف اظهار داشت: «از سال 1970 آفریقای جنوبی اولین تولید كننده طلا شناخته شده است كه امروزه كشور چین توانسته رتبه نخست را از آن خود سازد و كشورهای آمریكا، استرالیا، كانادا در رتبه های بعدی در تولید طلا به شمار می آیند».
 
حسینی با تاكید بر اینكه با ساخت طلای استاندارد نگذاریم صنعت طلا به سرنوشت صنعت نساجی كشور دچار شود اذعان داشت: «واردات طلا و ترغیب استفاده از طلای خارجی در سالهای اخیر بین مردم كشور گسترش یافته كه در این بین تولید كنندگان با ساخت طلای استاندارد باید مانع از ادامه این روند شوند». 

وی در همین زمینه خاطرنشان كرد: «آمار صادرات طلای استان اصفهان در 4 ماهه ابتدای سال 86 بالغ بر 5/19 درصد بوده در حالیکه این رقم در مدت مشابه امسال به 9 درصد كاهش یافته است». 

مدیركل استاندارد استان اصفهان اعلام كرد: «در حال حاضر از بین 7 هزار واحد تولید كننده طلا در كشور 45 واحد تولید دارای نشان استاندارد هستند كه 60 درصد از واحد های دارای نشان استاندارد در استان اصفهان مستقر می باشند».
 
وی با تاكید بر اجرای مصوبات و پیشنهادات همایش مذكور تا دستیابی به اهداف استانداردسازی در این صنعت گفت: «برای حفظ اشتغال موجود باید توجه ویژه ای به كیفیت تولید طلا شود».

گفتنی است: «بخشی از این همایش به پرسش و پاسخ بین تولید كنندگان صنعت طلا و مسئولان موسسه استاندارد گذشت». 

لازم به ذكر است در پایان این مراسم به اولین تولید كنندگان طلا و مصنوعات گرانبها كه نشان استاندارد را دریافت كردند به نمایندگی از تولید كنندگان دارای نشان استاندارد این صنعت لوح تقدیر و تندیس اهداء شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین