کد خبر: ۷۹۰۳۶
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۸۷ - ۱۰:۰۸
یک کارشناس مسائل روسیه در گفتگو با آفتاب مطرح کرد:

روسیه و گرجستان تمایلی به میانجی‌گری ایران ندارند

شرایط فعلی نقطه اوج بحران است
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک کارشناس مسائل روسیه درباره ایرانی بودن مردم اوستیا گفت: «قوم‌شناسان معتقدند که مردم این منطقه دارای ریشه ایرانی هستند البته این موضوع مربوط به قبل از اسلام می‌شود و به همین دلیل آنها اکنون مسیحی هستند و موضوع قابل بررسی نیست. در واقع پرداختن به چنین موضوعاتی منجر به هیچ راه‌حلی نخواهد شد چون نه تنها آنها گرایشی به سمت ایران ندارند بلکه طرح این بحث نیز نمی‌تواند وسیله‌ای برای طرح در محافل بین‌المللی باشد».

محمود شوری کارشناس امور روسیه در گفتگو با خبرنگار بین‌الملل آفتاب در مورد نقش میانجی‌گری ایران در مناقشه گرجستان با روسیه افزود: ‌«ایران از یک طرف نمی‌خواست اقدام روسیه را محکوم کند و از سوی دیگر تمایل نداشت تا برخورد گرجستان را تایید کند به همین دلیل وقتی ایران برای میانجی‌گیری ابراز تمایل کرد می‌دانست که روسیه و گرجستان علاقه‌مند به میانجی‌گری ایران نیستند به هر حال ایران قضیه میانجی‌گیری را از روی جنبه انسان‌دوستانه مطرح کرد و نه اینکه این موضوع در چارچوب یک طرح سیاسی مطرح باشد».

وی درباره امکان خروج روسیه از تمامی خاک گرجستان خاطرنشان کرد: «به طور حتم روسیه از مناطق اصلی مورد مناقشه خارج نخواهد شد تا حداقل در کوتاه‌مدت یک حریمی را در اختیار داشته باشد تا از این طریق وضعیت در اوستیا به شکل عادی برگردد. در واقع معقتدم تا زمانی که روسیه مطمئن نشود که دستاوردهای این کشور تثبیت نشده است دربخشی از خاک گرجستان باقی خواهد ماند. یکی از این مناطق بندر پوتی است که از بنادر مهم گرجستان محسوب می‌شود که بخش عمده‌ای از معادلات بازرگانی این کشور از این بندر انجام می‌شود».

این تحلیل‌گر آسیای مرکزی و قفقاز در مورد استراتژی روسیه در قبال تحولات اوستیا گفت: «روسیه برای اینکه کنترل بر روی تفلیس را حفظ کند و حدود دستاوردهای نظامی این کشور  تثبیت شود، حتی اگر از بندر پوتی خارج شود در کوتاه‌مدت بخش‌هایی از گرجستان و از جمله اوستیای جنوبی را تحت اختیار خواهد داشت. باید به این نکته توجه داشت که برای روسیه مهم است که فضای کنترلی خود را به داخل خاک گرجستان بکشاند».

محمود شوری در مورد امکان تحقق جنگ سرد جدید میان روسیه و ایالات متحده آمریکا گفت: «باید جنگ سرد به شکل قدیم را به صورت یک مفهوم تاریخی قلمداد کنیم ولی اکنون نشانه‌هایی از جنگ سرد جدید همراه با تعریف جدیدی وجود دارد. در گذشته شاخصه‌های جنگ سرد این بود که تمامی اقدامات دو طرف یک معنی ایدئولوژیک پیدا می‌کرد این در حالی است که اکنون وضعیت متفاوت است و تمامی اقدامات دو طرف می‌تواند موضوعی برای چانه‌زنی باشد تا بر روی آنها معامله صورت گیرد».

وی در ادامه افزود: «در واقع اگر هر کدام از طرفین دستاوردی به دست می‌آورند سعی می‌کنند از این دستاورد برای معامله استفاده کنند. در مورد اینکه آمریکایی‌ها تا چه اندازه در حمایت از گرجستان جدی هستند باید به این موضوع اشاره کرد که در زمانی که روس‌ها وارد خاک گرجستان شدند غربی‌ها برای چند روز سکوت کردند ولی وقتی مسئله در حال پایان یافتن است درصدد برآمدند که به نوعی از گرجستان دلجویی کنند ولی بعید می‌دانم که آمریکا به خاطر گرجستان وارد یک درگیری جدی با روسیه شود».

این کارشناس مسائل بین‌المللی در مورد تلاش کشورهای مشترک المنافع درباره عضویت آنها در پیمان ناتو خاطرنشان کرد: «گرجستان عضویت در ناتو را به عنوان تضمین امنیت خود تلقی می‌کند و به همین دلیل گرجستان و برخی از جمهوری‌های استقلال‌یافته تلاش می‌کنند که در ناتو عضویت پیدا کنند معتقدم که آقای ساکاشویلی می‌خواست تحت خطر بودن گرجستان را برای غرب به نمایش بگذارد و از این طریق ابزاری برای عضویت گرجستان در ناتو پیدا کند».

وی در مورد اینکه آیا عضویت کشورهای مشترک المنافع در ناتو می‌تواند منجر به چالش ناتو با روسیه شود گفت:‌ «ناتو در مرحله اول رابطه خود را با روسیه در نظر می‌گیرد و حاضر نیست برای کشور کوچکی مانند گرجستان رابطه خودش را با روسیه مخدوش کند به همین دلیل موضوع پیوستن گرجستان به ناتو در اجلاس بخارست مورد تایید قرار نگرفت در واقع با توجه به مشکلاتی که ناتو در افغانستان با آن مواجه است علاقمند نیست جبهه جدیدی را باز کند».

این کارشناس مسائل روسیه در پایان یادآور شد: ‌«هرچند که وقفه‌ای در میان همکاری ناتو و روسیه به وجود آمده است ولی شرایط فعلی نقطه اوج بحران است و به تدریج شاهد کاهش تنش‌های لفظی مابین دوطرف خواهیم بود و دو طرف سعی می‌کنند که فضا به سوی یک همکاری حرکت کند».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۰:۵۹ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۶
0
0
"قوم‌شناسان معتقدند که مردم اوستیا دارای ریشه ایرانی هستند البته این موضوع مربوط به قبل از اسلام می‌شود و به همین دلیل آنها اکنون مسیحی هستند و موضوع قابل بررسی نیست."

این چه استدلالی است که هر کس که مسلمان نیست ایرانی هم نمی تواند باشد!
ناشناس
|
-
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۶
0
0
حالا چون مسيحي هستن موضوع قابل بررسي نيست؟؟؟؟؟؟؟؟؟
لعنت به اين افكار
================================
آفتاب: مطالب منتشر شده در گفتگوها، به معنی تأیید آن مطالب از سوی آفتاب نیست.
ناشناس
|
-
|
۱۸:۳۲ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۶
0
0
غلط كردن هر كي هم اين وسط مي خواهد بر بگيره به ريش هفت پشتش خنديده
ناشناس
|
-
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۸۷/۰۶/۰۶
0
0
قوميت ايراني چه ربطي به بعد يا قبل از اسلام دارد و دو موضوع دين و قوميت را با هم خلط كرده ايد!؟ تازه مگر ما اقوام آرايي غير مسلمان نداريم. ارامنه نمونه هاي روشن اند. اديان و مذاهب مختلف در ايران زندگي مي كند. ايران در كشورهايي كه هيچ يك از پيوندهاي مذكور را ندارند، دخالت مي كند، چطور اقوام ايراني ربطي به ما ندارد؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین