آفتابنیوز : آفتاب: یکی از مدیران شرکت صدرا اعلام کرد که از آغاز تحریمهای خارجی ایران تا کنون به این شرکت حتی یک پروژه جدید واگذار نشده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب اسداله سلگی معاون بازاریابی و قراردادهای شرکت صدرا در یک میزگرد خبری افزود: «اگر کارفرمایان نسبت به ارائه پروژهها به شرکتهای خصوصی فعال در صنعت ساخت تجهیزات فراساحل توجه نکند و از سوی دیگر اعتبارات بانکی لازم پرداخت نشود امکان فعالیت این شرکتها دشوارتر و تاخیر در انجام پروژهها نیز افزایش خواهد یافت».
وی با بیان اینکه شرکتهای خارجی پیمانکار نیز در انجام پروژههای خود گاه با تاخیر فراوان همراه هستند گفت: «دو شرکت بزرگ خارجی توتال و شل در انجام تعهدات خود نزدیک به 2 سال تاخیر داشتند، با اینحال این تاخیر به هیچ وجه مانع از ادامه فعالیت نشد و حتی چنین مسألهای نیز انعکاس نیافت».
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار اقتصادی آفتاب که دلیل عدم ارائه پروژه از سوی دولت به شرکت صدرا پس از تحریمها چیست؟ گفت: «دولت مسأله تاخیر در پروژهها را عنوان میکند که هیچ از این دلایل حقیقت ندارد».
وی در پاسخ به این سوال که آیا تحریمها بر واگذاری پروژه به شرکتها داخلی نیز تاثیر گذاشته است گفت: «تحریمها تاثیری بر روند کار شرکتهایی که درزمینه ساخت تجهیزات دریایی فعالیت میکنند نداشته چرا که بخشی از قطعات و لوازم مورد نیاز از پیش تهیه شد و بخشی دیگر از تجهیزات گذشته مورد استفاده قرار میگیرد».
معاون بازار یابی و قرار دادهای شرکت صدرا در عین حال اظهار داشت: «هم اکنون پروژههایی مانند میدان سلمان به ارزش 410 میلیون دلار، میدان نفتی رشادت به ارزش 230 میلیون دلار، میدان خشت به ارزش 100 میلیون دلار، پروژه تولید پلی استالرین مقاوم پتروشیمی و پروژه ساخت سکوی حفاری نیمه شناور ایران ـ البرز به ارزش 285 میلیون دلار در شرکت صدرا در حال انجام است».
سلگی همچنین در خصوص 3 یدککشی که قرار است سکوی نیمه شناور البرز را به بلوک مورد نظر برای حفاری انتقال دهند، گفت: «دو دستگاه از این یدک کشها ساخته شده و در حال تست قدرت بوده و یک فروند دیگر در حال ساخت است».
قاسم قانعی، مدیرعامل شرکت صدرا نیز در این نشست تاکید کرد: «بانکها باید از شرکتهای خصوصی که در زمینه ساخت تجهیزات دریایی فعالیت دارند حمایت کنند و اعتبارات لازم را به خصوص در شرایط تحریم در اختیار آنان قرار دهند».
مهندس مهدی تهرانی، معاون مدیر عامل صدرا در امور نفت و گاز شرکت صدرا نیز در پاسخ به سوال خبرنگار آفتاب در خصوص اثر تحریمها بر بیاعتمادی دولت برای ارائه پروژه به شرکتهای داخلی گفت: «با وجود اینکه تحریمها هنوز هیچ تاثیر جدی بر کار ما تاثیر نگذاشته است اما به نظر میرسد این موضوع نیز در انتخاب شرکت در پروژهها تاثیرگذار باشد».
وی ادامه داد: «شرکت صدرا بر خلاف برخی از شرکتهای مورد تحریم آمریکا به هیچ وجه مشکلی در ارتباط با تحریمهای خارجی ندارد. بنابراین تهیه تجهیزات پس از بررسی بخشی از آن که میتواند کارکرد دوگانه در ساخت تجهیزات اتمی داشته باشد برای صدرا مقدر است و نگرانی در این خصوص وجود ندارد».
معاون امور نفت و گاز شرکت صدرا، همچنین با بیان این که شرکت صدرا 40 سال سابقه کار در بخش تاسیسات فراساحلی و کناره ساحلی دارد، گفت: «هم اکنون شرکت صدرا علاوه بر کشتیسازی و نقش توسعهای که در کشتی سازی دارد، توانسته است در صنایع نفت و گاز و فراساحل پیشرفت خوبی داشته باشد».
تهرانی گفت: «عمده فعالیتهای شرکت صدرا ساخت سکوهای نفت و گاز در دریا، تاسیسات پالایشگاهی، خطوط لوله نفت دریایی، تاسیسات پتروشیمی و سکوهای حفاری است».
معاون نفت و گاز شرکت صدرا افزود: «تمام پروژه هایی که هم اکنون در حال ساخت در شرکت صدرا بوده و یا ساخت آنها به اتمام رسیده، همگی از طریق مناقصات بین المللی به صدرا واگذار شده و هیچگونه پروژهای به صورت مذاکرهای و رایزنی، به این شرکت واگذار نشده است».
واقعا باید به صدرایی ها تبریک گفت پیشرفت قابل توجهی داشته اند. اما در مورد اینکه به آنها پروژه ای داده نمی شود باید بگویم که طبق ادعای خود آنها سهم مشارکت 90 تا 95 درصد در فازهای 1 تا 19 پارس جنوبی را داشته اند و این با گفته های آنها در تناقض است. اما با این حال من هم معتقدم می توان خیلی بیشتر و بهتر از توانمندی های صدرا که کاملا هم خصوصی است در راستای اعتلای صنایع استفاده کرد. فکر می کنم مناسب باشد مصاحبه ای با مسئولین مربوطه در وزارت نفت هم انجام شود تا دلیل استفاده نکردن مناسب و بیشتر از صدرا مخصوصا در این اوضاع تحریم مشخص شود. با تشکر
به امید سرافرازی هرچه بیشتر ایران عزیزمان