کد خبر: ۷۹۲۹۸۲
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۸

تکرار سرنوشت یک کروات برای اسکوچیچ

دراگان اسکوچیچ به سرنوشتی مشابه با هم وطن نامدار خود در فوتبال ایران دچار شد.
تکرار سرنوشت یک کروات برای اسکوچیچ
آفتاب‌‌نیوز :

سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان درمورد حضور یا غیبت دراگان اسکوچیچ روی نیمکت تیم ملی فوتبال کشورمان در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، با تصمیم هیات رئیسه فدراسیون فوتبال، حکم برکناری این مربی کروات ۷۵ روز مانده به اولین بازی ایران در این رقابت‌ها مقابل انگلیس صادر شد تا کارلوس کی روش با بازگشت به کشورمان برای سومین دوره متوالی روی نیمکت تیم ملی در جام جهانی بنشیند.

اسکوچیچ ۱۷ بهمن ۹۸ در شرایطی به عنوان جانشین مارک ویلموتس به عنوان سرمربی ایران انتخاب شد که با توجه به دو شکست ملی پوشان مقابل بحرین و عراق در دور رفت مرحله پیش مقدماتی و در حالی که یک تساوی در دور برگشت این مسابقات نیز می‌توانست، سند حذف تیم ملی را امضا کند و کمتر مربی‌ای ریسک قبول کردن سرمربیگری تیم ملی را به جان می‌خرید، چند روز پس از ترک صنعت نفت آبادان و در شرایطی که خیلی‌ها او را گزینه مناسب و در شان تیم ملی نمی‌دانستند با جسارت و شجاعت کامل این مسئولیت را قبول کرد.

شاید برای هیچکس قابل باور نبود که این مربی بدون هیچگونه سابقه‌ای در مربیگری تیم‌های ملی و در شرایطی که ایران به دلیل وضعیت کرونایی از میزبانی سه بازی خانگی دور برگشت پیش مقدماتی محروم مانده بود، بتداند تیم ملی را از مخمصه منامه با چهار برد متوالی به سلامت خارج کند، اما او نه تنها این کار را انجام داد بلکه موفق شد تیم ما را به عنوان مقتدرترین تیم آسیایی به جام جهانی قطر برساند.

با وجود عملکرد خوب اسکوچیچ در نتیجه گیری و ثبت آمار ۱۵ برد، یک مساوی و ۲ باخت در ۱۸ بازی و در شرایطی که شکست‌های تیم او مقابل کره جنوبی و در زمان قطعی بودن صعود تیم ملی به جام جهانی و برابر الجزایر در بازی دوستانه رقم خورد، اما نحوه مدیریت وی در تیم ملی، ابهام‌هایی را درمورد صلاحیت نشستن اسکو روی نیمکت تیم ملی در بزرگ‌ترین آوردگاه جهان فوتبال ایجاد کرد.

پس از اردوی قطر توانایی‌های مدیریتی اسکوچیچ با مصاحبه بازیکنی مثل مهدی طارمی و استوری‌هایی که ملی پوشان در حمایت و مخالفت با این مربی منتشر کردند، به شدت زیر سوال رفت، اما باید اذعان کرد رفتار برخی ملی پوشان علیه سرمربی تیم هیچ جایگاهی در فوتبال حرفه‌ای نداشت. موضوعی که سبب ایجاد دودستگی در تیم ملی شد و البته ضعف مدیریت فدراسیون نیز هیچگاه نتوانست به رفع این نقطه ضعف بزرگ، کمک کند.

در نهایت نیز کمیته فنی فدراسیون فوتبال با تشکیل جلسه رای به برکناری اسکوچیچ داد و هرچند این تصمیم با نظر اعضای هیات رئیسه فدراسیون وتو شد، اما شان سرمربی تیم ملی با این اتفاقات به ورطه نابودی کشیده شد.


با ورود مهدی تاج به صحنه انتخابات فدراسیون فوتبال و اظهارنظر جنجالی وی پیش از برگزاری مجمع فدراسیون مبنی بر اینکه در صورت رسیدن به صندلی ریاست، به صورت جدی روی بازگشت کی روش فکر خواهد کرد عملا ثابت شد او عزمی برای همکاری با مربی کروات ندارد و این اتفاق پس از انتخاب تاج به دلیل برگزار نکردن جلسه با کادرفنی تیم ملی، به صراحت علنی شد.

بازگشت کی روش و برکناری اسکوچیچ همگان را به یاد دوران صعود تیم ملی به جام جهانی ۹۸ فرانسه و همچنین اتفاقی که قبل از آغاز آن مسابقات رخ داد، انداخت. پس از صعود حماسی ایران به جام جهانی با تساوی دو بر دو مقابل استرالیا در ملبورن، والدیر ویرا برزیلی با نظر محسن صفایی فراهانی، رئیس وقت فدراسیون برکنار شد و جای خود را به تومیسلاو ایویچ سرشناس داد، اما شکست هفت بر یک مقابل تیم رم ایتالیا و در شرایطی که شاگردان پیرمرد کروات در وضعیت بدنسازی بودند، سبب شد فدراسیون فوتبال که با تبلیغات فراوان این مربی رزومه دار را به کشورمان آورده بود، چند روز مانده به مسابقات ایویچ را هم در حرکتی کودتا گونه برکنار کرده و جای او را به جلال طالبی بدهد.


بازیکنان آن زمان تیم ملی در سال‌های اخیر مدام به توانایی‌های فنی و مدیریتی ایویچ صحه گذاشته و اعلام کرده اند شاید اگر او سرمربی ایران می‌ماند، می‌توانستیم از گروه آلمان، آمریکا و یوگسلاوی صعود کنیم.

اتفاقی که برای اسکو رخ داد بار دیگر بد بدرقه بودن ما را ثابت کرد، اما امیدواریم کارلوس کی روش پرتغالی در سومین حضورش روی نیمکت تیم ملی بتواند برای اولین بار تیم ملی را به مرحله حذفی جام جهانی برساند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین