نسرین چنگیزی گفت: در وضعیت سلامتی مادران باردار در سال جاری تقریبا به دوران قبل از شیوع کرونا رسیده ایم و این وضعیت رضایت بخش است. باید واکسیناسیون کرونا را انجام دهند. واکسن مجاز کرونا برای مادران باردار سینوفارم است.
به گفته وی اداره سلامت مادران وزارت بهداشت برنامه ریزی کرده است تا مادران باردار در پکیج کلاسهای آمادگی بارداری و ارزیابی خطر از نظر این که احتمال عدم شیردهی یا تداوم شیردهی شناسایی شود تا این افراد به گروه ترویج تغذیه با شیر مادر معرفی شوند تا این مادر با به دنیا آمدن فرزندش اقدام به شیردهی کند.
او افزود: از جمله دیگر برنامههای وزارت بهداشت این است که نوزاد در هفتههای اولیه تولد ارزیابی شود. وضعیت کودکان تا ۴۲ روز بعد از تولد در بحث تغذیه با شیر مادر پیگیری میشود و این گونه اقدامات و پیگیریها در قالب بسته خدمتی خواهند بود.
او ادامه داد: باید مادران در معرض خطر را شناسایی و به آنها مشاوره بدهند. سوالات مادران در زمینههای مختلف با هدف ارتقای سلامتی مادران و نوزادان به صورت تلفنی پاسخ داده میشوند. اطلاعات مادران به همکاران دانشگاه علوم پزشکی مربوطه داده میشود و اقدامات لازم برای فرد مد نظر انجام خواهد شد.
او گفت: احتمال پیروزی ترویج تغذیه با شیر مادر بدون در نظر گرفتن شخصیت مادر، زیاد نیست و باید خود مادر این تعهد را نسبت به این موضوع احساس کند. تغذیه با شیر مادر از اهمیت بالایی برخوردار است. موضوعات باروری و حمایت از مادران باردار بسیار مهم هستند و در زمینه جوانی جمعیت باید اقدامات و برنامه ریزی را تغییر دهیم.