کد خبر: ۷۹۴۳۹
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۸۷ - ۱۳:۲۸
در جلسه علنی دیروز مجلس مطرح شد:

پرسش‌های صریح حدادعادل در مورد پایبندی دولت به قوانین مجلس

آیا دولت بر ریل قوانین مجلس حرکت می‌کند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: غلام‌علی حدادعادل گفت: ‌«اگر می‌خواهیم در قیامت در برابر خدای متعال و در برابر شهیدان شرمنده و گنهکار نباشیم و اگر می‌خواهیم ملت ایران امروز و فردا از ما به نیکی یاد کند، ‌وظیفه ما این است که پاک باشیم و پاک بمانیم، خود را برای انقلاب، اسلام و ایران بخواهیم نه آن‌که این همه را برای خود بخواهیم».

به گزارش خبرنگار پارلمانی آفتاب، غلام‌علی حداد‌عادل، رئیس کمیسون فرهنگی مجلس هشتم، در نطق پیش از دستور روز یک‌شنبه خود گفت: «وظیفه ما این است که از قدرت‌طلبی و جاه و جلال، مقام و تجمل دوری کنیم و در فکر اندوختن ثروت و افزایش شهرت نباشیم».

حدادعادل اظهار کرد: «وظیفه ما این است که فراتر از طرفداری از هر حزب، جناح،‌ تشکیلات و جریان سیاسی، طرفدار ملتی باشیم که 30 سال پیش جوانان مومن و دلاورش به شهادت رسیدند و مادران بی‌فرزند، همسران بی‌شوهر و فرزندان بی‌پدر شدند، تا من و شما امروز به عنوان نماینده این ملت در مجلس به فکر خدمت به این مردم و این کشور باشیم».

نماینده مردم تهران در خانه ملت گفت: «باید بدانیم که اگر ذره‌ای از صراط مستقیم حق و عدالت منحرف شویم در پیشگاه خداوند جبار، قهار و منتقم، گرفتار خواهیم بود».

وی در ادامه خطاب به نمایندگان گفت: «اینجانب مناسب می‌دانم در این فرصت کوتاه قدری درباره خود مجلس با شما صحبت کنم».

وی با بیان اینکه «ما مجلسیان درباره همه امور کشور صحبت می‌کنیم، اما در مورد مجلس کمتر سخن می‌گوییم»، گفت: «ما با وضع قانون برای آزادی و حقوق مردم حق تعیین می‌کنیم و به عبارت دیگر با تصویب هر قانونی در اختیارات مردم تصرف می‌کنیم، بنابراین پیداست که اگر این اعمال محدودیت و اگر این تصرف، براساس بررسی جامع و کار کارشناسانه نباشد، ‌هم در برابر مردم، هم در برابر خدای مردم مسوولیم و هم به پیشرفت کشور و رفع مشکلات آن کمک نکرده‌ایم».

حدادعادل در ادامه خاطرنشان کرد: «درست است که مرحله نهایی تصویب قانون رای گیری در صحن علنی است، اما این رای اگر از پشتوانه بررسی‌های قبلی برخوردار نباشد، فایده‌ای ندارد». 

وی افزود: «فراکسیون‌های مجلس چه اکثریت، چه اقلیت باید بر اساس دیدگاه‌های جمعی خود در قانون‌گذاری نقش یک اتاق فکر را برای صحن علنی بر عهده گیرند».

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: «علاوه بر مرکز پژوهش‌ها، فراکسیون‌ها نیز می‌باید در فرصت کافی با بررسی‌های همه جانبه، نسبت به قوانین مهم اظهارنظر کنند و تصمیم‌گیری در صحن علنی در عین حال که می‌باید آزادانه باشد، باید متکی بر بررسی‌ها، بحث‌ها، تکذیب و تحلیل‌ها و مشورت‌های بیرون از صحن باشد».

حدادعادل تصریح کرد: «رقابت فراکسیون‌ها باید در همین بررسی‌ها و استدلال‌های آنان از سود و زیان یک مصوبه متجلی شود؛ که این رقابت باید کیفی بوده و کمی نباشد، هم‌چنین نباید ارزش و موجودیت جریان‌های سیاسی درون مجلس صرفا در رای گیری‌های کمی چون انتخاب یک وزیر یا یک نماینده برای عضویت در این شورا یا آن شورا جلوه‌گر شود».

نماینده مردم تهران در خانه ملت افزود: «در یک کلام باید بگویم که مجلس نیرومند و منطقی، فراکسیون‌های نیرومند و منطقی می‌خواهد و اگر فراکسیون‌ها به منزله اتاق فکری برای مجلس در نیایند، آنچه از مجلس حاصل می‌شود، چیزی خواهد بود بی‌نظم و بی‌حساب، موزائیک‌وار و شتابزده که حکایت از روزمرگی می‌کند و چنین است که فرصت‌ها از دست می‌رود».

وی خاطرنشان کرد: «اگر در خارج از صحن مجلس برنامه و تشکیلات و مدیریتی برای هدایت کار مجلس به وجود بیاید و رفتار ما در صحن مجلس خدایی نخواسته خلق‌الساعه و عجولانه نباشد، مجلس هویت پیدا می‌کند و آن وقت اگر گفته شود که مجلس باید چنین و چنان کرده و یا می‌تواند چنین و چنان کند، ‌معلوم می‌شود که مجلس چیست و کیست».

حدادعادل با بیان اینکه مجلس صرفاً مجموعه عددی و کمی 290 نفر نماینده نیست که در کنار هم نشسته باشند، گفت: «این جمع باید بتواند به دست خود رفتار سیاسی و قانون‌گذاری خود را با آینده فکری درست تدبیر کند، آری چنین مجلسی هویت خواهد داشت».

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرد: «مجلسی که با چنین پشتوانه‌ای از تفکر سیاسی، اقتصادی و فرهنگی هویت داشته باشد، می‌تواند جایگاه خود را در تحقق چشم‌انداز 20 ساله مشخص کند و نقش خود را بر عهده گیرد». 

رئیس سابق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «در مجلس بعد نظارتی نیز ضعیف است»، گفت: «کار مجلس نه فقط مجلس هشتم بلکه همه مجالس غالبا شبیه کار مادری است که نوزادی را با سختی در درون خود پرورش دهد و با سختی آن را به دنیا آورد و برای او از شورای نگهبان شناسنامه هم بگیرد،‌ آن گاه این فرزند را پس از تولد کنار کوچه و خیابان سر راه بگذارد و رها و دل از او برکند و دیگر سراغش را هم نگیرد».

حدادعادل یادآور شد: «ما قانون مدیریت جامع خدمات کشوری معروف به نظام هماهنگ پرداخت را با تلاش و امید بسیار تصویب کردیم، امروز چه کسی می‌داند این قانون چه سرنوشتی پیدا کرده و کدام یک از چند ده‌ آیین‌نامه آن تهیه و اجرا شده است؟».

وی ادامه داد: «مجلس قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 را تصویب کرد، در حالی که چه کسی مراقبت می‌کند تا بداند این قانون چگونه اجرا می‌شود و تا چه اندازه مبنا و راهنمای کار دولت قرار گرفته است؟».

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان این‌که قانون ساماندهی حمل و نقل را که تکامل یافته همان تبصره 13 قانون بودجه سال 85 بود و سهمیه‌بندی بنزین برای صرفه‌جویی در مصرف ارز و کاهش وابستگی به بیگانه از جمله فواید آن بود تصویب کردیم، ‌گفت: «آیا کاهشی در مصرف بنزین در خیابان‌های شهر مشاهده می‌کنیم و آیا مردم از راه‌بندان‌های وحشتناک آسوده شده و آیا میزان خرید ارزی بنزین همان است که مجلس تصویب کرده است؟».

وی با اشاره به این‌که مسوولان می‌گویند علاوه بر مبلغی در حدود 3 میلیارد دلار بودجه ارزی تصویب شده از سوی مجلس، به 8 میلیارد دلار دیگر نیز احتیاج دارند، افزود: «باید بپرسیم چه بر سر قانون بودجه آمده است».

حدادعادل تصریح کرد: «همه اینها مستلزم نظارت است و رهبری فرمودند که کار مجلس ریل‌گذاری است تا قطار دولت روی این ریل حرکت کند، آیا دولت روی ریل قوانین مجلس حرکت می‌کند»؟ 

وی خاطرنشان ساخت: «پاسخ مثبت یا منفی به این سوال مستلزم نظارت سازمان یافته و مدیریت شده است و چنین ابزاری در ساختار مجلس پیش‌بینی شده است».

حدادعادل خاطرنشان کرد: «اگر می‌خواهید زحمات ما نتیجه‌ای داشته باشد و از قانون‌گذاری ثمری حاصل شود باید در اندیشه اصلاح ساختار مجلس به منظور تقویت نظارت مجلس بر اجرای قوانین باشیم».

وی در پایان توفیق همه نمایندگان را از خداوند خواستار شد و گفت: «قبولی طاعات و عبادات همگان را در ماه مبارک رمضان از خداوند مسالت می‌کنم».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین